Erste-légiósok igazoltak Franciaországba

   

A dunaújvárosi Nejc Brus és a fehérvári Eriks Zohovs is távozik a magyar bázisú ligából.

A következő idényt a francia másodosztályú Cholet együttesénél kezdi Nejc Brus, aki tavaly nyáron igazolt Dunaújvárosba. A 23 éves volt szlovén utánpótlás-válogatott hátvéd az alpesi ligás HDD Jesenicétől szerződött az Acélbikákhoz, ahol 33 alapszakasz-mérkőzésen 6 gólig és 8 gólpasszig jutott, amivel Varga Arnold mögött a csapat második legponterősebb bekkje lett, a rájátszásban egy góllal és egy gólpasszal toldotta meg statisztikáját. Brus a dunaújvárosi csapatból szinte egyedülálló módon 0-s plusz/mínusz-mutatóval zárta a szezont, stabil pontja volt az ingatag lábon álló védelemnek.

Szintén a Cholet-hez igazolt Eriks Zohovs. A FEHA19-hez decemberben szerződtetett korábbi lett válogatott támadó a szezon végén fellendítette a Fejér megyei együttes támadójátékát: az alapszakaszban 13 mérkőzésen 7+2-vel zárt, amihez a rájátszásban hét találkozó alatt további 2+4-et tett hozzá, tevékeny részt vállalva a DEAC kvalifikációs körös búcsúztatásában, valamint a BJAHC elleni negyeddöntő szorossá tételében.

A Cholet az előző szezont a 14 csapatos francia másodosztály hetedik helyén zárta, a playoff-negyeddöntőben a Caen állta az útját.

Nejc Brus

Fotó: DAB

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS