Rettenetes meccsem volt, hálás vagyok a szurkolóknak, hogy ilyenkor is támogatnak

 

Az önkritikus Hári János, a legjobb magyarnak megválasztott Szabó Bence és a franciaverést vizionáló csapatkapitány, Nagy Gergő gondolatai az amerikaiak elleni meccs után.

A vb első napjaiban betegséggel küszködő Hári János: “Két napig elég rosszul voltam, Dánia ellen is megszenvedtem az első harmadot, aztán rendben volt. Szombaton én játszottam a legtöbbet a csapatból, másnap fáradt is voltam, biztos dolgozott bennem a kihagyott néhány nap. Az amerikai válogatott persze sokkal jobb nálunk. Mindegy, hogy 4-1-re vagy 7-1-re kaptunk most ki, a mi nagy meccsünk kedden jön – ha most ezen akarunk rágódni, bajban leszünk. Mostantól csakis a franciákkal szabad foglalkoznunk, akikkel szoros meccseket játszottunk a közelmúltban. Itt, az A csoportban nyilván kevésbé élménydús, amikor nem érünk a koronghoz, de küzdenünk kell, és azokra a meccsekre koncentrálunk, amelyeken valós esélyünk lehet az eredményre. Most csalódottak vagyunk, nekem személy szerint rettenetes meccsem volt, ám tudatában vagyok, mekkora dolog, hogy ilyen szurkolóink vannak, hogy akkor is támogatnak minket, amikor veszítünk. Sokan eljöttek Tamperébe is, rengeteget áldoztak rá, többeknek ez a nyaralása, értük is szeretnénk keményen dolgozni.”

A második meccsen második gólpasszát kiosztó Szabó Bence: “Egy darabig biztosan emlékezni fogok, kik ellen és milyen eseményen kaptam ezt a díjat. Sajnos az eredmény nem úgy alakult, ahogy szerettük volna, a vége felé elfáradtunk. Az elején voltak egyéni hibák, előfordult, hogy lemaradtunk, ez is a fáradtság jele, mert nincs idő a pihenésre, és először az agyból fogy el az oxigén. Ám ez nem kifogás, mennünk kell tovább. Sebességben nagy a különbség a bajnokságainkhoz képest, mégis azt mondanám, hogy az ütőtechnikájuk remek, azzal nagyon jól bánnak, megtartják a korongot, nagyon kis helyen tudnak fordulni, szűk helyről is kiváló lövéseket tudnak elengedni, megvan az önbizalmuk.”

A csapatkapitány Nagy Gergő az összetartó válogatottról és a keddi kulcsmeccsről: “Ezt gyorsan el kell felejteni. A világ egyik legjobb csapata ellen játszottunk, de küzdöttünk, hajtottunk, a szívünket kitettük a pályára. Csak amikor ilyen jó ellenféllel találkozol, benne van, hogy sokat hibázol. Nyilván ki fogjuk elemezni, amit rosszul csináltunk, és keddre készen fogunk állni a nagy meccsre. Elég sokan vannak a keretben, akik a klubjaikban csapatkapitányok vagy helyettesek, szóval nincs különösebb feladatom, összetartó társaság vagyunk. Gratulálunk a győzelemhez az amerikaiaknak, mi el fogjuk felejteni, és erre senki sem fog emlékezni, amikor kedden megverjük a franciákat.”

hun csapat

fotók: Vörös Dávid/MJSZ

Cimkék: , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum