Véget ért a torontói átok

   

A Maple Leafs 2004 után jutott ismét a rájátszás második fordulójába. Továbblépett az Edmonton is, a Rangers hetedik meccsre kényszerítette a New Jerseyt.

A New York Rangers a Devils elleni két sima győzelmet követően zsinórban három vereséget gyűjtött be, ráadásul oly módon, hogy csatársora egy terített betlivel volt egyenértékű. A hatodik meccsre ezért Gerard Gallant mester alaposan felforgatta a csapatát: átvariálta a sorokat és még az emberelőnyös szekcióba is belenyúlt. A változás meghozta az eredményt, hiszen a Rangers 5-2-re győzött és kiharcolta a hetedik mérkőzést. A Devils ütötte ugyan az összecsapás első gólját, de erre öttel feleltek a hazaiak, aminek következtében a lecserélés sorsára juttatták az előző három mérkőzésen parádézó Akira Schmidet. A hajrában a Jersey még szépített, de ez csak arra volt elég, hogy keretbe foglalja a meccset. Igor Sesztyorkin 34 lövést fogott, Chris Kreider pedig 3 pontot szerzett. Kreider a kiesés elkerülése ellen játszott meccseken karrierje 16. gólját lőtte, ezzel beállította Mark Messier NHL-rekordját. A Rangers korábban két alkalommal, 1992-ben és 1994-ben is győzni tudott a Devils ellen a hetedik mérkőzésen.

Ami nem sikerült a New Jerseynek, az összejött a Torontónak és az Edmontonnak: a széria hatodik összecsapásán lezárta a párharcot. A Maple Leafs hirtelen halálban győzött 2-1-re a Tampa vendégeként és ennek köszönhetően 2004 után először jutott a második körbe. A Lightning sokkal aktívabb és veszélyesebb volt, de ez csak arra volt elég, hogy a harmadik harmad elején Steven Stamkos jóvoltából 1-1-re alakítsa az eredményt. A Leafs kapusa, az összesen 31 védésig jutó Ilja Szamszonov bravúrt bravúrra halmozott és egyértelműen ő tartotta meccsben a vendégeket. A Tampa rengeteg kihagyott helyzete végül a hosszabbítás 5. percében ütött vissza, amikor John Tavares lövése kétszer is megpattanva jutott a Lightning ketrecébe. A Toronto a második körben a Boston–Florida párosítás győztesével találkozik.

Az Edmonton óriási csatában győzött 5-4-re Los Angelesben és készülhet a Vegas elleni csatára. A Kings végig óriási nyomás alatt tartott az Oilers kapuját, ám hiába volt 18-cal több kapura lövése, ez csak arra volt elég, hogy szaladjon az eredmény után és háromszor is egyenlíteni tudjon a mérkőzésen. A helyzeteivel sokkal jobban gazdálkodó Oilers három perccel a befejezés előtt a rájátszásban először eredményes Kailer Yamamoto révén negyedszer is előnybe került és ekkor már nem engedte ki a kezéből a vezetést. Az Edmonton legjobbja a duplázó és három ponttal záró Klim Kosztyin volt. Az Edmonton bekkje, Evan Bouchard összesen 8 pontot (2+6) szerzett emberelőnyben a széria alatt, ezzel beállította Denis Potvin, John Carlson és Paul Coffey hátvédekre vonatkozó NHL-rekordját.

oilers 2nd round

NHL, 2023. április 29.:

Tampa Bay–Toronto 1-2 h. (a párharc végeredménye: 2-4)
G: Stamkos ill. Matthews, Tavares

NY Rangers–New Jersey 5-2 (a párharc állása: 3-3)
G: Kreider, Zibanejad, Taraszenko, Goodrow, Schneider ill. Lazar, Mercer

Los Angeles–Edmonton 4-5 (a párharc végeredménye: 2-4)
G: Durzi, Kempe, Fiala, Danault ill. Kosztyin (2), McDavid, Draisaitl, Yamamoto

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum