Djumic gólt lőtt Embrichéknek a vb-n

 

Már csak Japán hibátlan Tallinnban: a távol-keleti válogatott a hollandok mellett a KHL-játékosokkal felálló kínaiakat is rendes játékidőben verte. A BJAHC csatára betalált az észteknek.

Vasárnap és hétfőn lejátszották a divízió 1/B-s világbajnokság első két fordulóját. A nyitómérkőzésen Japán 8-1-re átgázolt Hollandián, Nakadzsima 2+1 ponttal emelkedett ki az ázsiaiaktól. A másik válogatott, amelyik Magyarországgal is gyakorolt a torna előtt, vereséget szenvedett. Ukrajna hiába vezetett az első harmad után 2-0-ra, a második játékrész után már 4-2-es hátrányban volt, de kiharcolta a hosszabbítást, ami végül egy pontot ért, miután Kína 5-4-re legyűrte túlórában. Az ukránoknál Olekszandr Pereszunko két gólpasszt jegyzett. A kínaiak sok olyan játékost felvonultatnak a vb-n, akiket még a pekingi olimpia miatt honosítottak: Wong 1+2 pontot gyűjtött, Yip 1-1 gólt lőtt és gólpasszt jegyzett. A házigazda Észtország büntetőkkel verte 2-1-re Szerbiát, a vendégek egyetlen gólját a BJAHC csatára, Mirko Djumic lőtte. Az észteknél a DAB játékosa, Erik Embrich az első sorban szerepelt: a 26 éves helsinki születésű támadó apai ágról észt származású, így a finn mellett megvan az észt állampolgársága is, fiatal korában még a finn utánpótlás-válogatottakban játszott, a mostani az első észt nemzeti szerepvállalása (ellentétben bátyjával, Rihóval, aki tallinni születésűként szintén a finn utánpótlás-rendszerben pallérozódott, de ő már évek óta az észt válogatottat erősíti – a mostani világbajnokságon viszont nincs ott a csapatban).

A második játéknapon a két ázsiai válogatott mérte össze erejét. Kína hiába vezetett kétszer is, Japán végül 5-2-re nyert, Nakadzsima ezúttal is 2+1 pontig jutott. Ukrajna egy 26 percen át gól nélkül mérkőzésen 7-0-ra diadalmaskodott Szerbia ellen, Mazur 2+2 pontot jegyzett, Igor Merezsko 1+2-ig jutott, míg Pereszunko 1+1-et gyűjtött. Djumic térdhasználatért 5 perc+végleges fegyelmit kapott. A házigazda Észtország a második meccsét már behúzta, a balti együttes 4-2-re győzött Hollandia ellen, Embrich négyszer lőtt kapura.

A keddi szünnap után szerdán Kínára Hollandia vár, Japán Szerbiával játszik, míg Ukrajna Észtország ellen lép jégre.

jpn_2023

fotó: IIHF

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum