Verhaeghe négyet vágott a Columbusnak

   

A bostoni Pastrnák, a buffalói Tuch, a San Jose-i Gregor és az edmontoni Draisaitl is mesterhármast ért el.

Szombaton nagyüzem volt az NHL-ben, az alapszakasz végéhez közeledve 13 mérkőzést rendeztek a játéknapon. A Nashville-nek kötelező volt nyernie a St. Louis ellen ahhoz, hogy őrizhesse playoffreményeit. A Predators a feladatot egy 6-1-es sikerrel abszolválta, a győzelemből Thomas Novak 1+3 ponttal, Juuse Saros 21 védéssel vette ki a részét.

A rájátszást érő pozíciótól három pontra lévő Pittsburghnek a már biztosan alapszakaszgyőztes Boston ellen kellett volna begyűjtenie a két pontot. A Penguins hatalmasat küzdött, háromszor is egyenlített a Bruinsszal szemben, ám David Pastrnák 58. percben született mesterhármast jelentő góljára nem tudott válaszolni.

A Pittsburgh azért bánhatja a vereségét, mert a tabellán előtte álló New York Islanders is vereséget szenvedett. Az Isles lőtt gól nélkül maradt Tampában, pedig 38-szor is lőttek Andrej Vasziljevszkij kapujára, de az orosz kapus mindegyik próbálkozást védte.

A Buffalo úgy lépett jégre Philadelphiában, hogy kötelező győznie, ha szeretné ledolgozni négypontos hátrányát a Florida mögött. A Sabres a három gólt szerző Alex Tuch vezérletével nyert a Flyers otthonában, de Casey Mittelstadt három gólpassza is említést érdemel.

A Florida megtartotta a négypontos előnyét a Buffalóval szemben, ugyanis átgázolt a Columbuson. A Panthers 7-0-ra diadalmaskodott idegenben, Alex Lyon 21 védéssel zárt hibátlanul, Carter Verhaeghe 4 gólt lőtt, Aleksander Barkov és Anthony Duclair egyaránt 3-3 gólpasszt jegyzett.

A Metropolitan-divízió megnyeréséért hajtó Carolina egy 3-0-s sikerrel megszakította Montrealban a hárommeccses vereségszériáját. A Hurricanes nem állította nagy feladat elé a kanadaiak kapusát, Antti Raanta számára mindösszesen 14 védés is elég volt a shutouthoz.

A New Jersey tapad a Carolinára. A Devils lemaradása továbbra is egyetlen pont, miután 6-3-ra győzött Chicagóban, a két pont begyűjtéséből öten is két-két ponttal vették ki a részüket.

Elérte a 100 pontot a Toronto. A Maple Leafs a 31 védéssel hibátlanul teljesítő Ilja Szamszonovnak köszönhetően 3-0-ra nyert Ottawában, ezzel nagy lépést tett az Atlantic-divízió második helyének megszerzése felé.

A Colorado úgy lépett jégre, ha győz, ugyanúgy 96 pontja lesz, mint a Central-divízió második helyén álló Dallasnak. Az Avalanche 5-2-re behúzta a rangadót, Mikko Rantanen 1+3 pontot szerzett.

A Seattle egy Los Angeles elleni sikerrel nagy lépést tehetett volna a playoff felé. Pheonix Copley ehhez nem asszisztált, a Kings kapusa a 26 Kraken-lövésből 25-öt fogott, neki köszönhetően a vendégek egy 3-1-es sikerrel legyűrték a Seattle-t.

Las Vegasban találkozott a Pacific-divízót vezető Golden Knights és Central-divízió élén álló Minnesota. A Wild egy sikerrel beérhette volna 99 pontos riválisát, nem így történt: a Minnesota megszerezte a vezetést, de a folytatásban Laurent Brossoit hibátlanul védett, miközben a vegasiak négyszer is betaláltak.

A San Jose hetet lőtt Arizonában. A Sharksnál Erik Karlsson négy gólpasszt osztott ki, Noah Gregor mesterhármasig jutott, Danyiil Guscsin pedig élete első NHL-meccsén góllal debütált.

Az Edmonton esélyt sem adott az Anaheimnek. Az Oilers vasai között Jack Campbell 36 védéssel shutoutot ért el, Leon Draisaitl háromszor is villant.

NHL, 2023. április 1.:

Nashville–St. Louis 6-1
G: Novak, Glass, Sissons, Evangelista, Trenyin, Tomasino ill. Rosen

Pittsburgh–Boston 3-4
G: Rust (2), Guentzel ill. Pastrnák (3), McAvoy

Philadelphia–Buffalo 3-6
G: Frost (2), Konecny ill. Tuch (3), Okposo, Greenway, Skinner

Montreal–Carolina 0-3
G: – ill. Skjei, Stastny, Aho

Columbus–Florida 0-7
G: – ill. Verhaeghe (4), Reinhart, Cousins, Staal

Tampa Bay–NY Islanders 5-0
G: Szergacsov, Jeannot, Kucserov, Stamkos, Point ill. –

Ottawa–Toronto 0-3
G: – ill. Bunting, Nylander, Zohorna

Chicago–New Jersey 3-6
G: Johnson, Reichel, Athanasiou ill. Hamilton, Haula, Boqvist, Graves, Meier, Mercer

Colorado–Dallas 5-2
G: MacKinnon (2), O’Connor, Nyicsuskin, Rantanen ill. Seguin, Pavelski

Seattle–Los Angeles 1-3
G: Bjorkstrand ill. Durzi, Grundström, Fiala

Las Vegas–Minnesota 4-1
G: Hutton, Whitecloud, Howden, Stephenson ill. Boldy

Arizona–San Jose 2-7
G: Moser, Kelemen ill. Gregor (3), Peterson, Criscuolo, Guscsin, Couture

Edmonton–Anaheim 6-0
G: Draisaitl (3), Hyman, Nurse, McDavid ill. –

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum