Brandon Montour egy góllal két klubrekordot döntött

   

A Florida hátvédje Keith Yandle és Aaaron Ekblad csúcsát adta át a múltnak.

A rájátszásra hajtó Florida nagyon fontos két pontot szerzett Torontóban. A Scotiabank Arenában egészen az utolsó percig úgy nézett ki, hogy a Panthers pont nélkül marad, de a vendégek kapitánya, Aleksander Barkov megmentette csapatát. Barkov egy perccel a befejezés előtt kihasználva a kettős fórt hosszabbításra mentette a meccset, a ráadásban pedig Brandon Montourt hozta kihagyhatatlan helyzetbe. Montour a góllal két hátvédekre vonatkozó klubrekordot is átadott a múltnak: 63 pontjával megdöntötte Keith Yandle idénycsúcsát, idei 5. győztes találatával pedig Aaaron Ekblad rekordját. A Florida a győzelemmel egy pontra közelítette meg a még playoffot jelentő keleti nyolcadik helyen álló Pittsburghöt.

A hazai pályán játszó Washington büntetőlövések után szenvedett vereséget a New York Islanderstől, amivel gyakorlatilag kiszállt a rájátszásért folytatott küzdelemből. A Capital One Arenában a 65 perc alatt csak egyszer-egyszer kapitulált Ilja Szorokin és Darcy Kuemper is. A két kapus különcsatájából végül Szorokin került ki győztesen, miután a szétlövésben Bo Horvat és Kyle Palmieri is bevette a fővárosiak ketrecét. A győzelemmel az Islandersnek hat pont az előnye a Florida ellőtt, a Capitalsnak pedig öt a hátránya a Penguins mögött, ráadásul egy találkozóval kevesebbet játszik.

A játéknap utolsó mérkőzésén a Minnesota 4-2-re győzött Denverben. A Wildban Filip Gustavsson és Frédérick Gaudreau is fantasztikus napot fogott ki: a svéd hálóőr 42 lövést hárított, a Gaudreau vezette emberhátrányos szekció pedig nemcsak mind a négy hátrányt kivédekezte, de a kanadai támadó révén két emberhátrányos gólt is szerzett. A 29 éves center ezzel a Minnesota történetének első játékosa lett, aki két gólt szerzett emberhátárnyban egy mérkőzésen. Az Avalanche győzelme esetén a két csapat helyet cserélt volna a Central-csoport élén, a Wild sikerével viszont az északiak három pontra növelték az előnyüket hét mérkőzéssel az alapszakasz zárása előtt.

frederick_gaudreau

NHL, 2023. március 29.:

Toronto–Florida 2-3 h.
G: Aston-Reese, Matthews ill. Lundell, Reinhart, Montour

Washington–NY Islanders 1-2 b.
G: Sheary ill. Engvall

Colorado–Minnesota 2-4
G: Byram, Eller ill. F. Gaudreau (2), Johansson, Steel

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum