Folytatódik-e a sorminta?

   

Az elődöntő óta a Fradi csak idegenben tud nyerni, ha szombat este megtöri rossz hazai sorozatát, meccslabdához juthat.

Az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzése több nem várt fordulatot hozott. Míg az összesítésben 2-0-s előnyben lévő FTC stábja semmit sem változtatott győztes csapatukon (igaz a negyediken Tóth Gergő eltiltása miatt muszáj lesz), Szilassy Zoltán alaposan felforgatta övéit. Az első sorba Bodó és Orban mellé Sylvestre került Tranca helyett, aki Szigeti és Sándor-Székely mellé csúszott vissza. Az átalakítás vesztese Vincze Péter lett, aki így DiDiomete-tel és Császárral alkotta a harmadik triót. A gyergyói második sor remekelt a mérkőzésen, Szigeti Ákos gyorsan szépített a Fradi 10 másodperc alatt lőtt két gólját követően, majd a második harmad elején Sándor-Székely egyenlített. A sor harmadik tagja, Tranca Dániel sem maradt találat nélkül: győztes gólt jegyzett egy remekbe szabott emberelőnyös figurát követően. A GYHK-nak külön öröm lehet, hogy az emberfórból ezúttal a második speciális egység villant Bodóék helyett.

Ugyanakkor aggodalomra is lehet ott a gyergyószentmiklósiak háza táján. Sándor-Székely Ottó a harmadik harmadban egy Hraballal vívott párharc során lent maradt – majd később sem tért vissza –, a helyére Silló Arnold lépett elő. Szilassy Zoltánék csak reménykedhetnek hogy Jalonent és Sárpátkit követően nem dől ki újabb meghatározó játékosuk. Amíg támadó oldalon lehet dicsérni a Gyergyót, a védekezőn annál kevésbé. Fejes a harmadik Fradi-gólnál maradt le csúnyán, Imre Patrik többször is agresszióval pótolta bizonytalankodásait, Saari teljesen feleslegesen állíttatta ki magát a véghajrában. Rinne viszont kitartott a kapuban, a gyorsan beszedett két gólt követően egyedül Bán Károly tudott túljárni az eszén, 42 védéssel zárta a csörtét.

A Fradi ezúttal nem tudott gólt szerezni a kék vonalról, mint az első két mérkőzésen megannyiszor. Nagy Gergő remekbe szabott előnyös gólt lőtt, majd a harmadik és a negyedik sor kapart ki egy-egy gólt. Farkas Simon újjászületett az idei rájátszásban, 2+3 pontjával karrierje legjobb playoffját produkálja a harmadik soros center. Fodor Szabolcs magabiztosabban nyúl negyedik támadótriójához, Kozma Dávidék nyolc cserét kaptak, míg a túloldalon csupán egyszer voltak bent Csiszer Ádámék. A végjátékban előkerült a Fradi-pad végéről Kucsma Richárd is, a 20 éves játékos a maga 8 másodpercében ismét nem a játékkal foglalkozott, de az elődöntővel ellentétben ezúttal legalább nem kapott végleges kiállítást.

Amennyiben a Fradi február 27-e, a DVTK Jegesmedvékkel vívott hatodik negyeddöntős mérkőzést követően ismét tud hazai pályán mérkőzést fogni, akkor 3-1-es vezetésre tehet szert a szériában, ellenkező esetben minden kezdődhetne elölről. A finálé 19:15-kor kezdődő negyedik mérkőzését az M4 Sport+ élőben közvetíti a Tüskecsarnokból.

ftc gyhk

Fotó: Papp György/FTC-Telekom

FTC-Telekom–Gyergyói HK 3-2

   

A ferencvárosiak majdnem leadták a háromgólos előnyüket, de végül behúzták az Erste Liga-döntő negyedik mérkőzését, így hétfőn a GYHK otthonában a bajnokság lezárásáért küzdhetnek.

A pénteki vendégsiker után újra egymásnak feszült az FTC-Telekom és a Gyergyói HK a Tüskecsarnokban, az Erste Liga döntőjének negyedik meccsén, 2-1-es zöld-fehér vezetésnél. A Fradiból eltiltás miatt hiányzott Tóth Gergő, de jégre lépett Kreisz Brúnó, míg a gyergyóiak összeállítása nem változott. Már az első percekben forró pillanatokat élt át a Ferencváros: Di Diomete parádés passzát követően Császár találta magát egyedül a Fradi kapujával szemben, de Arany parádésan követte le a ziccert. A
3. percben Betteridge blokkja után Sailio elé pattant a korong, aki senkitől nem zavartatva ketrecig korcsolyázott, és a Fradi megszerezte a vezetést (1-0). Csiszer másodpercekkel később majdnem válaszolt, kapuvason csattant megpattanó kísérlete. A 8. percben szenzációs akció végén megduplázta előnyét a Fradi: Betteridge keresztpasszát Sailio tette középre, Sointu pedig egyből kapuba lőtt (2-0). Folytatódott az őrület, Imre ziccerénél megint Arany mutatott be bravúrt. A 11. percben Galántai ült ki büntetőpadra, ám az emberhátrány ellenére újra hazai gól született: Kulmala passza Fejes közreműködésével pattant Nagy Gergő elé, aki higgadtan, Rinnét elfektetve az üres kapuba húzott (3-0). Sylvestre kiállítását nem tudta kihasználni az FTC. A 18. percben szépített a Gyergyó: Silló talált utat a hazai védők gyűrűjében, majd a hosszúba tüzelt (3-1). A lüktető tempójú első harmadból a Fradi jött ki jobban, 3-1-es hazai vezetéssel fordultak a csapatok.

A 22. percben Imre második nagy helyzeténél kétszer is Arany védett. A Kulmala-Turbucz összjáték okozta veszélyt Rinne hárította el. Jobban zártak a védelmek, nehezebben kerültek tiszta helyzetbe a játékosok. A 28. percben Sylvestre egyéni akcióba kezdett, és két zöld-fehér játékost is átvert, viszont Arany eszén ő sem tudott túljárni. Később Bodó reptette meg Mesikamment, amiért kétperces kiállítást kapott, nem tudott veszélyeztetni a Fradi. A második harmad végére lecsendesült a játék, az utolsó másodpercekben még a Fradi tudott veszélyeztetni egy rossz GYHK csere után, de gól nem esett.

Imre korongvesztése következtében Ferencváros-helyzettel indult a harmadik játékrész, ám nem sikerült kihasználni a kettő az egy elleni szituációt. Tovább bizonytalankodott hátul a Gyergyó, Tóth Adrián piszkált volna közelről kapuba, Rinne hárított. A 45. percben Boros becsúszott Császárnak, büntetés lett a jutalma. Bodó és Di Diomete is próbált zavart kelteni a hazai ketrec előtt, de Aranyt nem lehetett kizökkenteni. Később Bán fordult kapu elé, lövésig végül nem jutott. Az 54. percben egy
gólra zárkózott a GYHK: Bodó löbbölt passzával hozta helyzetbe Sylvestre-t, akinek ziccere becsorgott a rövid oldalon (3-2). Ez volt a kanadai ötödik gólja a párharcban, izgalmas utolsó percek elé nézhettünk. Az 58. percben Silló kétszer is helyzetbe került, majd Szigeti bombáját fogta Arany. Szilassy Zoltán időt kért, Rinne lekorcsolyázott a jégről. Az utolsó másodpercekben Fejes távoli lövését Arany védte, aki megkoronázta parádés teljesítményét, 3-2-re nyert az FTC-Telekom.

Folytatás hétfőn, Gyergyóból, 3-1-es ferencvárosi vezetésről.

ftcgye_sailio_20230325

fotó: Sas Gábor/FTC-Telekom

Ahhoz túl jó az ellenfél, hogy mindig adjunk 2-3 gól előnyt

   

A szombati FTC-Telekom–GYHK találkozó vezetőedzői nyilatkozatai.

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC-Telekom: “Azt gondolom, hogy talán picit izgult mind a két csapat az elején, volt egy kis drukk mind a két csapatban, szerencsére ebből mi jöttünk ki jobban. Be tudtuk lőni a helyzeteinket és kidolgoztunk egy háromgólos előnyt. Utána viszont elképesztő melót rakott bele minden egyes srác, hogy ezt az előnyt megőrizzük. Lehetett látni, amit szoktam mondani, megcsináltuk azt, amiben jók vagyunk, csúsztunk-másztunk és minden egyes cserében 100 százalékot adtunk, Fradi-szívvel küzdöttünk a közönséggel együtt. Ez elég volt ahhoz, hogy megtartsuk az előnyünket.”

Szilassy Zoltán, vezetőedző, Gyergyói HK: “Az első harmadban három eladott korongunk volt úgy, hogy domináltuk a meccset, két blokk, illetve előnyben elkarburáltuk a korongot a falnál. Ebből elugrottak, hármat belőttek, utána kapaszkodtunk de nem volt idő visszajönni. Bosszantó, mert azt gondolom, hogy jól játszottunk. Megfelelően játszottunk a három eladott korongot leszámítva. Erre egy playoffban, főleg egy fináléban jobban kell figyelni, az egyéni felelősségre a koronggal és a megfelelő döntésekre, és ahhoz túl jó az ellenfél, hogy mindig adjunk 2-3 gól előnyt. Pénteken visszajöttünk kettőről, szombaton háromról nem.”

Erste Liga, Tüskecsarnok, 2198 néző. Játékvezetők: Nagy, Nagy, Muzsik, Kis-király.
Arany: 94,4% (Nagy K.)
K
Rinne: 85,7% (Demeter)
Marva, Hrabal, Nagy G., Kulmala, Turbucz
1
Haaranen, Marttinen, Orban, Sylvestre, Bodó
Mesikammen, Boros, Sailio, Sointu, Betteridge
2
Saari, Fejes, Sándor-Székely, Szigeti, Tranca
Karmeniemi, Seregély, Farkas, Tóth A., Kreisz
3
Kozma Zs., Imre, Vincze P., Császár, DiDiomete
Kucsma, Bán, Kozma D., Galántai
4
Silló, Bíró, Csiszer
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
E
Szilassy Zoltán, Góga Attila
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 02:40 FTC Sailio Betteridge
2-0 07:22 FTC Sointu Sailio Betteridge
3-0 11:32 FTC SH Nagy G. Kulmala Boros
3-1 17:19 GYE Silló Tranca
3-2 53:27 GYE Sylvestre Bodó Haaranen
21 Kapura lövések száma 36
4 Kiállításpercek 4

A háromgólos FTC-előny már behozhatatlannak bizonyult

   

Az Erste Liga-döntő ötödik összecsapásának összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 12., kedd
EL 17:30 SCCBJA 3-4 HVÉGE
EL 18:00 UTEGYE 0-4VÉGE
EL 18:30 DEBFTC 1-4VÉGE
EL 18:30 MISBRA 2-7VÉGE
március 13., szerda
EL 17:30 SCCBJA 4-3VÉGE
EL 17:30 UTEGYE 2-6VÉGE
    • M4 SPORT
EL 18:30 DEBFTC 3-2VÉGE
EL 18:30 MISBRA 1-4VÉGE
ICEHL 19:45 PUSAVS 4-2VÉGE
március 16., szombat
AL 15:15 ASPFTC 5-3VÉGE
EL 17:30 BRAMIS 5-4VÉGE
EL 17:30 FTCDEB 2-0VÉGE
ICEHL 17:30 AVSPUS 1-4VÉGE
EL 17:40 BJASCC 4-3 HVÉGE
AL 18:30 ETOWRM 9-2VÉGE
AL 19:00 SZGIKO 6-5VÉGE
AL 21:00 VASLHL 2-6VÉGE
március 18., hétfő
EL 17:30 MISBRA 1-2VÉGE
    • M4 SPORT
EL 17:30 SCCBJA 3-2 HVÉGE
március 20., szerda
AL 19:00 ASPFTC 
EL 19:00 BJASCC 
    • M4 SPORT
Partnerünk
Archívum