700. győzelmét szerezte John Tortorella

 

A Philadelphia mestere ezzel 12. az edzők ranglistáján.

A Philadelphia büntetőkkel verte 5-4-re a vendégként egymás után tizedszer pontot szerző Minnesotát. A Wells Fargo Centerben minden felvonás egálra végződött, a plusz öt perc nem hozott gólt, így 65 perc és négy-négy találat után a rávezetések döntöttek a pluszpont sorsáról. Az egyetlen sikeres kísérlet James van Riemsdyk nevéhez fűződött. A Flyers mestere, John Tortorella ezzel a győzelemmel a 700. sikerét jegyezte az NHL-ben. Az összesített ranglista 12. helyén álló, a Tampát 2004-ben bajnoki címre vezető mester örökmérlege 1454 mérkőzésen 700 győzelem, 573 vereség, 144 hosszabbításos vereség és 37 döntetlen.

Nem sok izgalom volt a kanadai fővárosban, ahol a Brady Tkachuk, Alex DeBrincat páros vezette Ottawa lesimázta a meccset a Tampa Bay ellen. A Senators 7-2-re verte a délkeleti gárdát, a két csatár pedig egy-egy duplát tett a közösbe. A Sensnek megvan még az esélye a playoffra, a hátralévő tíz mérkőzésen csak öt pontot kell csak ledolgoznia.

Az Ottawához hasonlóan a Vancouver is 7-2-re győzött. A Canucks a San Josét verte 7-2-re, mégpedig remek helyzetkihasználásának köszönhetően, ugyanis mindössze 21 kaput eltaláló lövése volt. A hazaiaknál szépen megosztoztak a csatárok a gólokon, mind a hét találatot más-más játékos jegyezte. A Vancouverben Andrej Kuzmenko a 35. gólját lőtte a szezonban, ezzel az elsőévesek között megdöntötte Pavel Bure klubrekordját. Más kérdés, hogy az orosz támadót technikailag nem lehet újoncnak nevezni, mert már 27 éves, így a rookie-record hivatalosan még mindig Bure nevéhez köthető.

kuzmenko

A Washington semmi esélyt sem adott a Chicagónak, és sima 6-1-gyel intézte el a rájátszásról ismét lemaradó Blackhawkst. A sérülés miatt 3 hónapot kihagyó John Carlson gólall és gólpasszal tért vissza, Darcy Kuemper 27 lövést fogott, Alekszandr Ovecskin pedig megszerezte a 821. gólját, s már csak 73-ra van Wayne Gretzky rekordjától.

A soros Original Six-rangadón a Boston 4-2-re verte a Montrealt, így megtartotta az esélyt arra, hogy az egy idényben szerzett győzelmek számát tekintve új NHL-rekordot állítson fel. A Bruins mind a négy gólját más-más játékos szerezte, köztük volt az a David Pastrnák is, aki idei 49. találatát szerezte, és ezzel új egyéni csúcsot ért el.

A Rangers visszavágott a Carolinának a két nappal ezelőtt hazai pályán elszenvedett vereségért, és 2-1-re győzött Raleigh-ben. A meccs embere a New York kapusa, Igor Sesztyorkin volt, aki 29 védéssel járult hozzá a győzelemhez. Jordan Staal 730. meccsét játszotta a Hurricanesben, amivel megelőzte Glen Wesleyt és feljött a második helyre a testvére, Eric Staal (909) mögé.

A playoffra hajtó Pittsburgh nagyon fontos két pontot hagyott a Central-csoportot vezető Dallas otthonában. A Stars 3-2-re győzött, a meccs fordulópontja pedig a harmadik harmad közepe volt, amikor 1-1-nél a Dallas másfél perc alatt kettőt lőtt Joe Pavelski és Jamie Benn révén. A hazaiaknál Miro Heiskanen egymás után a 12. meccsén szerzett pontot, ezzel megdöntötte Craig Hartsburg (1986/87) hátvédekre vonatkozó franchise-rekordját.

Egyoldalú meccset játszottak Sunrise-ban, ahol a Toronto 6-2-re verte a Floridát. A Maple Leafs győzelméért Auston Matthews és John Tavares tette a legtöbbet: előbbi kettőt vágott és győztes gólt szerzett, utóbbi három találat előkészítésében játszott szerepet. A Panthers a vereséggel elszalasztotta a lehetőséget, hogy megelőzze a keleti nyolcadik, még rájátszást érő helyen álló Pittsburghöt.

A St. Louis úgy győzött Detroitban 4-3-ra, hogy másfél perc után már kétgólos hátrányban volt. A rossz kezdés után viszont összekapta magát a Blues, és négy különböző játékosa révén, zsinórban négy gólt ütve fordított. A végjátékra már csak egy gól maradt, ez már nem befolyásolta a Blues győzelmét. A Red Wings első gólját a 2021-es draft 1/6-os játékosa, Simon Edvinsson lőtte, akinek ez volt pályafutása első találata az NHL-ben.

edvinsson

Juuse Saros volt a Nashville hőse a Seattle ellen büntetők után 2-1-re megnyert meccsen. A finn hálóőr a harmadik percben kapott gól után lehúzta a rolót, és a rávezetésekkel együtt összesen 30 védéssel vezette győzelemre a csapatát. A Predators győzelmet jelentő büntetőjét Philip Tomasino értékesítette.

A Vegas nyert ugyan 3-2-re Calgaryban, de hat perccel a befejezés előtt elvesztette kapusát, Logan Thompsont. A 37 védésig jutó hálóőrt Jonathan Quick váltotta, aki hidegen beugorva is 5-ből 5 lövést fogott. A Golden Knights zsinórban harmadszor győzött, és az utolsó 12 meccséből a 10. alkalommal, ennek köszönhetően négypontos előnnyel vezeti a Pacific-divíziót tíz mérkőzéssel az alapszakasz befejezése előtt.

A játéknap utolsó mérkőzésén is 3-2-es eredmény született: a Winnipeg ilyen arányban győzött a Honda Centerben, az Anaheim csarnokában. A meccset 2-2-nél, kilenc perccel a befejezés előtt Adam Lowry döntötte el, miután tökéletesen szúrt bele Brenden Dillon lövésébe. A Jets egymás után ötödször nyert a Ducks ellen, az utolsó 16 egymás utáni mérkőzésükből pedig tizenharmadszor.

NHL, 2023. március 23.:

Philadelphia–Minnesota 5-4 b.
G: Laughton, Farabee, Ristolainen, Foerster ill. Boldy (2), Sundqvist, Foligno

Washington–Chicago 6-1
G: Sheary, Mantha, Dowd, Backstörm, Carlsson, Ovecskin ill. Zajcev

Boston–Montreal 4-2
G: Bertuzzi, DeBrusk, Pastrnak, Krejci ill. Suzuki, Dach

Carolina–NY Rangers 1-2
G: Aho ill. Panarin, Fox

Ottawa–Tampa Bay 7-2
G: DeBrincat (2), Tkachuk (2), Brassard, Brannström, Watson ill. Point, Szergacsov

Florida–Toronto 2-6
G: Tkachuk, Cousins ill. Matthews (2), Nylander, Bunting, Kerfoot, Marner

Detroit–St. Louis 3-4
G: Edvinsson, Walman, Chiasson ill. Toropcsenko, Schenn, Blais, Neighbours

Nashville–Seattle 2-1 b.
G: Sherwood ill. Sprong

Calgary–Las Vegas 2-3
G: Lucic, Kadri ill. Marchessault, Amadio, Roy

Dallas–Pittsburgh 3-2
G: Hintz, Pavelski, Benn ill. Crosby, Joseph

Vancouver–San Jose 7-2
G: Miller, Kuzmenko, Joshua, Garland, Podkolzin, Di Giuseppe, Dries

Anaheim–Winnipeg 2-3
G: Fowler, Vatrano ill. Appleton, Connor, Lowry

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum