Két magyar csapat jutott az EWHL négyes döntőjébe

 

A BJA nagy csatában maradt alul, a MAC kettős sikerrel, a HKB meccsek nélkül jutott tovább.

EWHL

A címvédő és friss magyar bajnok Hokiklub Budapest játék nélkül jutott tovább, ugyanis a Bolzano visszalépett a negyeddöntőtől.

A MAC Budapest kettős sikerrel váltotta meg helyét a legjobb négy között. A Kärnten Lakers elleni negyeddöntő mindkét meccsét a Kisstadionban rendezték, és az elsőt 6-1-re, a másodikat 4-3-ra nyerte a MAC. Az első találkozón a magyar együttes végig fölényben játszott, de az utolsó harmadban tette igazán fölényessé sikerét. Rónai Alexandra és Olivia Atkinson is duplázott, Németh Bernadett és Bieke van Nes volt még eredményes. A visszavágón háromszor is előnybe került a MAC, az osztrákok azonban háromszor egyenlítettek. A negyedik gólra, Horváth Imola találatára már nem érkezett válasz.

Nem sikerült továbbjutnia a BJA-nak, amely két szoros meccset játszott a kazah Almatival, de mindkétszer 3-2-re alulmaradt. Az első találkozón Kristine Guerriero és Pavuk Petra volt eredményes, de végig az Ajszulu vezetett. Hazai pályán viszonylag gyorsan, a 7. percben összejött a BJA-gól, amivel ledolgozta a hátrányát a csapat, majd a kazah egyenlítés után Lilla Carpenter-Boesch révén újra előnybe került. Az Almati a 38. percben egyenlített ismét, majd a kockáztató BJA ellen a hajrában üres kapus gólt is szerzett.

Az EWHL négyes döntőjébe így két magyar csapat jutott be, a mezőny pedig a Neuberget kiejtő SKP Bratislavával teljes.

Az elődöntő programja: március 25. 15.30 HKB-Almati, 18.30 SKP Bratislava-MAC Budapest.

A bronzmeccset március 26-án, vasárnap 10.30-kor a döntőt 13.30-kor rendezik a Tüskesátorban.

OB I

A bajnoki címet a HKB szerezte meg, a bronzéremért zajló párharc első meccsét pedig a BJA nyerte, 5-0-ra diadalmaskodva az FTC ellen.

U25

Az A osztály döntőjének első találkozóján a HKB II-es csapata került előnybe 2-1-es sikerével. A második meccs szombaton lesz. A B osztályban az FTC és a Rampage vívja a finálét, a párharc kedden rajtol.

MAC_Ewhl_2023

Fotó: MAC Budapest

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS