A Rangers 6 egymást követő lövésből 6 gólt szerzett

 

A nem mindennapi hatékonyságot a Nashville bánta a Gardenben. Matt Boldy, Jesper Bratt és Jack Eichel is triplázott.

Óriási pofonba szaladt bele a Buffalo, amely hazai pályán kapott ki 7-0-ra a Bostontól. Jake DeBrusk négy, Patrice Bergeron három gólban játszott szerepet, Jeremy Swayman pedig 26 védéssel nullázott. Swayman zsinórban a második mérkőzésén nem kapott gólt és összességében már 145 perce érintetlen a kapuja. A Boston továbbra is toronymagasan vezeti az NHL-tabellát, a Buffalo viszont az utolsó 11 meccséből a kilencediket bukta el és kezd kiszállni a rájátszásért folytatott harcból.

A New York Rangers villámrajtot vett: az első harmadban 11 perc alatt hatot lőtt és ugyanúgy 7-0-ra győzött, mint a Boston. Az öt lövésből négyet kapó Kevin Lankinent Juuse Saros váltotta kilenc perc után, ám a finn is gyorsan kapitulált: nem tudta megfogni a kapujára érkező első két lövést, így a hazaiak 1999 után lőttek hatot az első harmadban. A Rangersben meglepetésre K’Andre Miller vitte a prímet, aki 2+2-vel végzett és a klub történetének az első hátvédje lett, aki egy harmadban négy pontig jutott. Jaroslav Halak 22 védéssel ért el shutoutot, ennek köszönhetően a Rangers egymás után a második meccsén nem kapott gólt és összességében 131 perce bevehetetlen a hálója.

Öt nap alatt harmadszor találkozott a Tampa Bay és a New Jersey. Az első két felvonást a Lightning nyerte és úgy nézett ki, hogy a harmadikat is behúzza, hiszen kettővel ment. Ekkor viszont váratlanul feltámadt a Devils és a karrierje első mesterhármast szerző Jesper Bratt vezetésével ötöt pakolt be, így 5-2-re győzött délkeleten. Nyikita Kucserov egy gólt lőtt és pályafutása során harmadszor érte el a 100 pontos határt.

jesper bratt

A játéknap harmadik hetesét a Vegas hintette a Columbus kárára. A Golden Knights 1-1 után állva hagyta az ellenfelét és óriási zakót szabott a Jacketsre. Jack Eichel karrierje negyedik mesterhármasát vágta, Alex Pietrangelo pedig négy előkészítéssel járult hozzá a 7-2-es sikerhez. A Vegas a győzelemmel átvette a vezetést a Los Angelestől a Pacific-csoport élén.

A St. Louis minden harmadban egyet lőtt, a karrierje negyedik mérkőzését játszó Joel Hofer 33 védéssel lenullázta a Winnipeget, ennyi pedig elég is volt a Bluesnak a 3-0-s győzelemhez. A St. Louis már lemondhat a playoffról, a Jetsnek viszont igyekeznie kell, mert jelenleg csak nyolcadik nyugaton és csak négy pont az előnye a Calgaryval szemben, amelynek ráadásul eggyel több mérkőzése van hátra.

Matt Boldy jelentette a különbséget az 5-3-ra végződött Minnesota–Washington találkozón. A hazaiak csatára karrierje második tripláját lőtte, így el tudta homályosítani Alekszandr Ovecskint, aki a vendégek mindhárom találatban szerepet játszott. Boldy mellett Marc-Andre Fleury játszott kiemelkedően, aki 33 lövést fogott és zsinórban a hetedik meccsét nyerte meg.

A Vancouver 2-1-re győzött Anaheimben az egy-egy góllal és gólpasszal záró Elias Pettersson, J.T. Miller párosnak köszönhetően. A kapuban Collin Deliának nem sok dolga volt, mindössze 17 lövést kellett hárítania.

NHL, 2023. március 19.:

Buffalo–Boston 0-7
G: – ill. Bergeron, Hathaway, DeBrusk, Lindholm, Pastrnak, Coyle, McAvoy

Minnesota–Washington 5-3
G: Boldy (3), Reaves, Duhaime ill. Ovecskin (2), Strome

Las Vegas–Columbus 7-2
G: Eichel (3), Kessel, Dorofejev, Whitecloud, Cotter ill. Marcsenko, Foudy

St. Louis–Winnipeg 3-0
G: Kapanen, Walker, Vrana ill. –

NY Rangers–Nashville 7-0
G: Miller (2), Chytil, Zibanejad, Motte, Panarin, Kreider ill. –

Tampa Bay–New Jersey 2-5
G: Kucserov, Killorn ill. Bratt (3), Hischier, Foote

Anaheim–Vancouver 1-2
G: Strome ill. Miller, Pettersson

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum