Tippett-triplával győzött a Philadelphia

   

A Flyers a Buffalót kapta el. A játéknap négy mérkőzésén három csapat is 5-2-re győzött.

A Buffalo lassan kezdhet lemondani a playoffról, ugyanis az utolsó 10 mérkőzéséből a nyolcadikat bukta el. A Sabres ráadásként most annak a Philaldelphiának a csarnokában fázott meg, amely már hetekkel ezelőtt kiszállt a rájátszásért folyó küzdelemből. A Wells Fargo Centerben a Philly ütötte a meccs első négy gólját, és végül 5-2-re győzött a karrierje első mesterhármasát jegyző Owen Tippett vezetésével.

Amióta a Carolina elvesztette Andrej Szvecsnyikovot, a raleigh-i gárda a harmadik találkozóját bukta el az utolsó négyből. A Hurricanes ezúttal Torontóban szenvedett vereséget, ahol simán kikapott 5-2-re. A Maple Leafs négy játékosa szerzett két pontot, köztük Zach Aston-Reese, aki kétszer vette be Pjotr Kocsetkov ketrecét.

A játéknap harmadik 5-2-es sikerét a St. Louis aratta Washingtonban. Az amerikai fővárosban sem volt izgalom, hiszen a Blues lemásolta a Philadelphia teljesítményét azzal, hogy a találkozó első négy gólját lőtte. A vendégeknél Sammy Blais duplázott, és St. Louisba cserélése óta 17 mérkőzés után már 6 gólos. Érdekesség, hogy a Vlagyimir Taraszenko-üzlet keretében megmozgatott csatár ezt megelőzően a Rangersben 40 találkozón egyszer sem talált a kapuba.

A forduló leggólgazdagabb meccsét a Honda Centerben játszották, ahol az Anaheim 7-4-re verte a Columbust. Az első két harmad egálra végződött Kaliforniában, és az utolsó is sokáig döntetlenre állt, a Ducks azonban két és fél perccel a befejezés előtt ismét megszerezte a vezetést, majd két üres kapuba lőtt góllal bebiztosította a győzelmét. A hazaiak hátvédje, Scott Harrington duplázott, ezzel idénybeli góljainak számát háromra emelte. Az Anaheim győzelmével eldőlt, hogy a San José után a Columbus a második csapat, amely már matematikailag sem lehet ott a playoffban. Még egy érdekesség: a Columbus csatára, Kirill Marcsenko jelenleg 17 góllal és mindössze 2 előkészítéssel áll. Az NHL történetében csak Cy Denneny (1923/24) és Brandon Pirri (2014/15) volt képes ilyen egyoldalú játékra.

kirill marchenko

NHL, 2023. március 17.:

Philadelphia–Buffalo 5-2
G: Tippett (3), Farabee, van Riemsdyk ill. Olofsson (2)

Toronto–Carolina 5-2
G: Aston-Reese (2), Marner, Matthews, Rielly ill. Skjei, Necas

Washington–St. Louis 2-5
G: Fehervary, Backström ill. Blais (2), Kyrou, Kapanen, Schenn

Anaheim–Columbus 7-4
G: Harrington (2), Zegras, Comtois, Terry, Jones, Strome ill. Blankenburg, Jenner, Sillinger, Laine

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum