Harmadszorra is a GYHK jut előnyhöz?

   

A Gyergyói HK–Corona Brasov párharc ötödik meccse komoly téttel bír, a győztes kedden döntőbe juthat.

Vasárnap magyarországi idő szerint 17:30-től játsszák az Erste Liga erdélyi elődöntőjének ötödik összecsapását. A csata eddigi története során az első és a harmadik meccset a Gyergyói HK húzta be, de a Corona Brasov mindkétszer egyenlített. A párharc kiegyenlítettségéről mindent elmond, hogy négyből háromszor hosszabbításra került sor, de mindhárom túlórás összecsapásra igaz, hogy villámgyorsan el is dőlt az extra játékidőben. Érdekes statisztikai mutató, hogy azokon a mérkőzéseken, amelyeken gyergyóiak nyertek, kevesebb kiállítást osztottak ki a játékvezetők, mint a brassóiak győzelmei során: a GYHK-diadalok 6 és 16, a Corona-sikerek egyaránt 22-22 büntetéspercet hoztak. Szintén érdekesség, hogy a két gyergyószentmiklósi mérkőzésen csakis egyenlő létszámban született gól, ellenben Brassóban hét olyan találat is esett, ahol az egyik fél létszámfölényben volt.

A mérkőzést az Erste Liga Tv-n lehet élőben követni.

gyebra_230306

fotó: Szász Adorján/Gyergyói HK

Gyergyói HK–Corona Brasov 2-1

   

A gyergyószentmiklósiak győztek az erdélyi párharc ötödik mérkőzésén, így kedden a továbbjutásért lépnek jégre Brassóban.

Ha lenne csillár a gyergyószentmiklósi jégcsarnokban, akkor onnan is lógtak volna a szurkolók – kiváló rálátásuk lett volna arra a bunyóra, amellyel elkezdődött a parázsnak ígérkező összecsapás. A hazai gólra sem kellett sokat várni, két és fél perc sem telt még el, amikor a gyergyóiak egy korongszerzés után a Brassó rendezetlen védelmével találták magukat szemben. Császár korcsolyázott el középen, majd kiváló passzt adott Bodónak, aki a kapu torkához érkezve bevágta a korongot a hálóba. Hátrányba kerülve nyomtak a vendégek, de hiába próbálkozhattak emberelőnyben kétszer is az első harmad során, nem sikerült egyenlíteniük. Ráadásul, a játékrész utolsó percére ők kerültek emberhátrányba.

A Gyergyó nem tudott élni a második harmadra áthozott fórral, sőt, a brassóiaknak volt lehetősége egy kontrát vezetni, de Rinne védett. A 25. percben aztán megint öt a négy ellen támadhattak, kiválóan kidolgozott támadás végén egy középtávoli lövéssel Vincze ragasztott a korongot a rövid felsőbe. A folytatásban a Brassónak kétszer is lehetősége volt fórban játszani, és a második során a kapu előteréből Schaber juttatta a korongot a kapuba. A szépítés után a vendégeknek komoly helyzetei voltak az egyenlítéshez, de Rinne bravúrjai megakadályozták őket ebben. A második harmad ugyanúgy végződött, mint az első, azaz brassói kiállítással. A Gyergyónak még a szünet előtt volt helyzete ahhoz, hogy visszaállítsa a kétgólos előnyét, de végül 2–1-el mentek a felek az öltözőbe.

Az utolsó harmadra áthozott gyergyói emberelőny kihasználatlan maradt, ahogy Császár ígéretes lövése sem ment be, utóbbit Toth védte. Sylvestre még közelebb volt egy ellentámadás után az újabb gyergyói gólhoz, de a korong elakadt a brassói kapus mamutjában. Egygólos hátrányban a Brassó igyekezett nyomást helyezni a hazaiakra, de a gyergyóiak védelme masszívnak bizonyult, sőt, a hajrában kétszer is tudtak kontrázni, de Toth védte a ziccereket. Ahogy az várható volt, a Brassó az utolsó két percre lehozta a kapusát, egy perccel a vége előtt időt is kért, de hiába szögezték a kapujukhoz a hazaiakat, Rinnén nem jutott át egyszer sem a korong.

A Gyergyó 2-1-re nyerte a Brassó elleni párharc kiváló hangulatú ötödik mérkőzését, és összesítésben egy győzelemre van a döntőtől.

gyebra_fejes_230312

fotó: Szász Adorján/Gyergyói HK

Kiemeltem a fiúknak, hogy ez most háború

   

Értékelések a szoros, egygólos gyergyói sikerrel záruló erdélyi elődöntő ötödik összecsapása után.

Szilassy Zoltán, vezetőedző, GYHK: “Nagy csata volt, az egyik dolog, amit kiemeltem a fiúknak, hogy ez most háború. Tudtuk, hogy a párharcok kulcsfontosságúak lesznek, és lám, többet lövő ellenfelet tudtunk megverni 2-1-re. Rengeteget lőtt kapura az ellenfél, de elképesztőek voltak a játékosaink, ahogy küzdöttek és blokkoltak. A kapusunk nagyon jó volt, mint mindig, biztos nehéz minden ellenfélnek, amikor egy Rasmus Rinnével kell szembeállni. Nagyon férfias játékot abszolváltunk, fontos győzelem volt, de azért fontos hozzátenni, hogy semmi nem dőlt el.”

Strenk Hunor, másodedző, Corona Brasov: “Egy igazi playoffcsatát láthattunk a jégen, mindkét csapat nagyon odatette magát az egymás elleni párharcok során. Úgy gondolom, elég sokat tettünk azért, hogy legalább döntetlen legyen a hatvan perc után. Mindkét oldalon jó kapusteljesítmény volt, de azért egy lőtt góllal nehéz mérkőzést nyerni. Sok olyan dolog volt, amivel elégedettek lehetünk, de nyilván a végeredmény nem tartozik ide. 25 lövésen tudtuk tartani a Gyergyót, amely nagyon jó támadópotenciállal rendelkezik, így még inkább bosszantó, hogy nem tudtuk megnyerni ezt a meccset. Regenerálódunk, és hazai pályán megpróbáljuk ide visszahozni ezt a párharcot.”
Erste Liga, Gyergyószentmiklós, 1250 néző. Játékvezetők: Korbuly, Korbuly, Szabó, Balla.
Rinne: 97,4% (Demeter)
K
Toth: 92,0% (Polc)
Haaranen, Marttinen, Tranca, Orban, Bodó
1
Sweeney, Clarke, Schaber, Kóger, VanWormer
Saari, Fejes, Vincze P., Sylvestre, Sárpátki
2
Garcia, Williams, Domingue, Valchar, Gliga
Kozma, Imre, Császár, DiDiomete, Csiszer
3
Bors, Boriszenko, Szabó, Sills, Gajdó B.
Sándor-Székely, Szigeti, Bíró
4
Gajdó T., Vasile N. R., #6548, Buda
Szilassy Zoltán, Góga Attila
E
MacQueen Dave, Strenk Hunor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 02:23 GYE Bodó Császár Haaranen
2-0 25:08 GYE PP Vincze P. Haaranen Orban
2-1 35:00 BRA PP Schaber Boriszenko Valchar
25 Kapura lövések száma 39
12 Kiállításpercek 8

Vincze bombája győzelmet ért a GYHK-nak

 

A 2-1-re végződő GYHK–Corona Brasov összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum