A Bostoné az NHL-történet legjobb alapszakaszcsapata

   

A Bruins a ligatörténelem leggyorsabbjaként 64. meccsén érte el 50. sikerét, ezzel ráadásul idén első együttesként biztosította be a rájátszást.

Kevesebb mint egy „félidő” alatt kétgólos hátrányból fordítva nyert a Boston a Detroit ellen, ezzel pedig óriási NHL-rekordot döntött. Az idén elképesztő szezont futó Bruinsnak ugyanis mindössze 64 bajnokira volt szüksége az 50 győzelmes mérföldkőhöz, ami egyrészről új ligacsúcs (a ’95/96-os Detroit és a ’18/19-es Tampa 66-os rekordját adták át a múltnak), másrészről ezzel nem nagy meglepetésre az alapszakaszt végigremeklő bostoniak lettek az első csapat idén, akik bebiztosították a playoffrészvételt. A 3-2-es siker során az ijesztően kompakt Bruins három különböző sora és hat különböző játékosa szerzett pontot, míg a kapuban a gyakorlatilag már Vezina-díjasnak tekinthető Linus Ullmark 29/31-es mutatóval támogatta meg társait, idén 50-9-5 a svéd mérlege.

boston

A pennsylvaniai derbin a Pittsburgh tükörsimán verte a három napja általános igazgatóját vesztő Philadelphiát. A kirúgott Chuck Fletcher helyét egyelőre ideiglenes GM-ként a klubikon Danny Briere vette át, csodát tenni nyilván ő sem tudott egyelőre, a Penguins 5-1-es diadala során öt különböző pittsburghi gól- és 14 pontszerzőt jegyezhettünk fel, a nemrég megszerzett Mikael Granlund, valamint Jake Guentzel 1+1-gyel zárt.

A New York Rangersben ismét eredményes volt az új sztárigazolás, Patrick Kane, csapata az ő góljával egalizált Buffalóban, majd Artyemij Panarin a győzelmet is megszerezte a túlórában. A címvédő Colorado ugyancsak hátrányból felállva szenvedte ki a győzelmet a ráadásban Arizonában a Calder-győztes Cale Makar góljával.

A két gyenge formában lévő csapat találkozóját az előző 8 meccséből a másodikat megnyerő Tampa húzta be a legutóbbi nyolcból így csak egyet nyerő Chicago ellen. A Lightningnál Brayden Point két góllal, Mihail Szergecsov két assziszttal zárt. Mitch Marner vezetésével gólzáporos meccsen verte a Toronto az Edmontont a kanadai rangadón. A Maple Leafs csatára 1+3-mal vette ki a részét a 7-4-es diadalból, John Tavares duplázott, így az Oilersnél hiába talált be a Connor McDavid, Leon Draisaitl, Evander Kane trió mindegyik tagja.

A Metropol-divízió első helyéért kaparó New Jersey lesimázta az Atlanti utolsó Montrealt, amely így már hatmeccses vereségszériával a háta mögött szemlélheti rezignáltan a playoffért küzdő riválisokat. A Devils második találatánál asszisztos Dawson Mercer 12 mérkőzésesre nyújtotta pontszerző sorozatát, Nico Hischier góllal és gólpasszal zárt. Hiába talált be egymást követő negyedik bajnokiján Patrik Laine, a Columbus finn ásza remeklése ellenére is simán kikapott a St. Louistól. A vendég Blues egyebekben roskadozó szekerét Jordan Kyrou húzta, aki meg sem állt mesterhármasig, mellette Sammy Blais két asszisztot osztott ki.

Nagy rangadón szerezte meg első shutoutját a Vegashoz való csatlakozása után Jonathan Quick. A Los Angelestől arrébb költöző kapus a Keleti második Carolinát nullázta le 33 védéssel, ezzel szemben a Nyugati első Golden Knights mindhárom harmadban betalált, a vegasiak mind a négy gólját különböző játékos szerezte, egyedül Alex Pietrangelo tudott két egységgel zárni. Fordulatos meccset nyert meg hosszabbítás után Floridában a Winnipeg, ahol Matthew Tkachuk duplájára Vlagyiszlav Namesztnyikov és Mark Scheifele felelt egyaránt kettővel, utóbbi második találta egyben a döntő gólnak is bizonyult a hirtelen halálban.

Noha Pierre Engvall még megszerezte a vezetést a New York Islandersnek, a Washington kérdés nélkül vitte el a pontokat a USB Arenából. Az 5-1-es sikerből Rasmus Sandin három elsődleges, Trevor van Riemsdyk két másodlagos assziszttal zárt. Alig egy perccel a vége előtt, 58:50-nél még győztesnek érezhette magát a Seattle a Dallas ellen, ám ekkor jött Joe Pavelski, a 38 esztendős amerikai veterán pályafutása 438. találatával egyenlített 6 az 5 ellen, a ráadásban pedig Miro Heiskanen a pluszpontot is megszerezte a Starsnak.

A Vancouver Andrej Kuzmenko duplájával győzte le 5-2-re az Ottawát, a Canucks zsinórban negyedik győzelmét szerezte, az utóbbi 10 meccséből pedig a 9. nyerte, de a playoffról így is legfeljebb álmodozhat. Egymást követő 5. mérkőzését húzta be kezdőként Marc-André Fleury, aki San Josében 35 védéssel vezette győzelemre a Minnesotát. A Wild ezzel 12 meccsesre nyújtotta pontszerző sorozatát, ezzel szemben a szörnyen gyenge, a Nyugati konferencia utolsó és a liga utolsó előtti helyén szenvedő Sharksnál legfeljebb annak örülhettek, hogy Tomás Hertl megszerezte pályafutása 200. gólját, az ismét asszisztos Erik Karlsson pedig már most, 15 meccsel az alapszakasz vége előtt megdöntötte Brent Burns franchise-rekordját az egy szezonban egy védőjátékos által szerzett pontok tekintetében (a svéd klasszis 67 meccsen 20 gólnál és 64 gólpassznál, vagyis 84 egységnél jár már).

san jose karlsson

A játéknap utolsó, egyben egyetlen szétlövéses összecsapásán a kapusok játszották a főszerepet, a 65 perc 1-1 találatát követően a Nashville végül Matt Duchene rávezetésével szakította meg a Los Angeles ötmeccses győzelmi szériáját.

NHL, 2023. március 11.:

Boston–Detroit 3-2

G: Lindholm, Bergeron, Hathaway ill. Copp, Chiasson

Pittsburgh–Philadelphia 5-1

G: Rakell, Crosby, Zucker, Guentzel, Granlund ill. Bellows

Buffalo–NY Rangers 1-2 h.

G: Skinner ill. P. Kane, Panarin

Colorado–Arizona 3-2 h.

G: Malgin, MacKinnon, Makar ill. McBain, Keller

Tampa Bay–Chicago 3-1

G: Point (2), Hagel ill. Raddysh

Toronto–Edmonton 7-4

G: Tavares (2), Acciari (2), Marner, Nylander, Matthews ill. Ekholm, E. Kane, McDavid, Draisaitl

Montreal–New Jersey 1-3

G: Gurjanov ill. Bastian, Hischier, Tatar

Columbus–St. Louis 2-5

G: Laine, Jenner ill. Kyrou (3), Saad, Blais

Carolina–Las Vegas 0-4

G: – ill. Marchessault, R. Smith, Cotter, Howden

Florida–Winnipeg 4-5 h.

G: M. Tkachuk (2), M. Staal, Reinhart ill. Namesztnyikov (2), Scheifele (2), Ehlers

NY Islanders–Washington 1-5

G: Engvall ill. Strome, Oshie, Mantha, Dowd, Bäckström

Seattle–Dallas 3-4 h.

G: Eberle, Donato, Björkstrand ill. Hintz, Marchment, Pavelski, Heiskanen

Vancouver–Ottawa 5-2

G: Kuzmenko (2), Miller, Aman, Dries ill. Giroux, Holden

San José–Minnesota 2-5

G: Couture, Hertl ill. Spurgeon, F. Gaudreau, Johansson, Zuccarello, Boldy

Los Angeles–Nashville 1-2 b.

G: Anderson ill. Novak, Duchene

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum