Elkezdeni elölről

   

2-2-es állásról folytatódik a BJAHC–FTC-Telekom Erste Liga-elődöntő, eddig egyik csapat sem tudta érvényesíteni a hazai pálya erejét.

Fordulatban nem szenved hiányt az Erste Liga fővárosi elődöntője: az FTC előbb egy sima, majd egy egygólos győzelemmel 2-0-s előnyt épített ki a párharcban, hazai pályán azonban nem tudta megfogni a harmadik, hosszabbításba torkolló mérkőzést, majd a negyediken már gólt sem ütött. A szerdai, első Tüskecsarnokban rendezett összecsapás sorsdöntőnek is bizonyulhatott volna, hiszen a hosszabbítást bármelyik csapat megnyerhette volna, ám Nagy Gergőék helyett Vorobjov lőtte a győztes gólt, majd a rozsomákok másnap lenullázták a Fradit. A BJAHC eddig mind a négy mérkőzésen túllőtte ellenfelét, csütörtökön 37-21-re nyerték a kapura lövési mutatót, a középső harmadban például mindössze három lövést engedélyezve a Fradinak. Kangyal Balázs az első két mérkőzést követően kapust cserélt, Kornakker Dániel előbb 90,3%-os teljesítménnyel vezette hosszabbításos győzelemre csapatát, majd csütörtökön 21 védéssel shutoutot ért el.

A BJA-nál fontos kérdés lehet, hogy a legutóbbi találkozó harmadik harmadját kihagyó Szita Donát szombat este harcképes állapotban lesz-e, mert bár a fehérvári nevelésű támadó idén csak volt csapata ellen talált be, fontos láncszeme a színmagyar harmadik sornak. Hiányában hol Ritter Zalán, hol Molnár Bálint lépett fel a helyére, sőt a fiataloknak időnként Schlekmann Márkot is helyettesíteniük kellett átmenetileg, a fiatal válogatott támadó legutóbb szűk 12 percet volt csak jégen, míg a szériában korábban 18 perc felett átlagolt.

Fodor Szabolcs kihangsúlyozta a BJAHC védelmének mélységét, például a volt válogatott Gőz Balázs Uimonen visszatérése óta továbbra sem fér be a rotációba. A Fradi vezetőedzője nincs könnyű helyzetben Sointu, Kestila és Kozma hiányzásával, zömében 10 csatárral játszották végig a csütörtöki mérkőzést. Egyedül a Turbucz–Nagy Gergő–Kulmala sort nem bontotta meg a Ferencváros, az első támadószekcióban Kreisz és Tóth Adrián váltogatták egymást Sailio és Betteridge mellett, a harmadik sor pedig rengeteg különböző felállásban ment. A tizenkettedik csatár, Kucsma Richárd az utolsó percben, 0-3-as állásnál került először pályára a mérkőzésen, Pozsgain bemutatott szabálytalan ütközéséért gyorsan végleges fegyelmit kapott, de megúszta eltiltás nélkül az esetet. Bár Arany Gergely ismét remek napot fogott ki és 94,4%-kal dolgozott a vasak között, társai a túloldalon ezúttal nem jártak sikerrel.

A Vasas Jégcentrumban 17:40-kor kezdődő ötödik mérkőzést az Erste Liga Tv-n követhetik figyelemmel, a győztes fél egy mérkőzésre kerül a magyar bajnoki címtől és a vele járó Erste Liga-döntős pozíciótól.

ftc bjahc

fotó: Tumbász Hédi/FTC-Telekom

BJAHC–FTC-Telekom 1-3

   

A két harmadon át gól nélküli találkozó a ferencvárosiak sikerét hozta, így hétfőn a Tüskecsarnokban a fináléba jutásért lépnek majd jégre.

Hazai csapat nem nyert még a BJAHC és az FTC-Telekom elődöntős párharcában. Ezt a sorozatot szerette volna megtörni az alapszakaszgyőztes a Vasas Jégcentrumban, az ötödik meccsen. A házigazda kezdte jobban a találkozót, alig egy perc után Viikila centerezésére Elo érkezett, Arany viszont védeni tudott. Hrabal kiállítása a 4. percben csak fokozta a BJAHC-nyomást, de Vorobjov lövésén kívül nagy helyzet nem alakult ki. Az első nagyobb ferencvárosi helyzet a 8. percben jött, Sointu bal felsőbe tartó lövését Kornakker hárította. A harmad közepén a vendégek is emberelőnyhöz jutottak, de Hrabal és Nagy Gergő helyzete is kimaradt. A játékrész végén a hazaiak voltak közelebb a találathoz, de Arany állta a sarat, így gól nélküli döntetlennel mentek a csapatok pihenőre.

Jól kezdte a középső felvonást a Fradi: Sointu dolgoztatta meg többször is Kornakkert. A folytatásban is a vendégek voltak veszélyesebbek, de a harmad közepétől felélénkült a BJAHC játéka is. A 34. percben Betteridge lövését kellett védenie Kornakkernek, a kipattanó Sailióhoz pattant, de a hazaiak kapusa ekkor is résen volt. Hiába a 25 lövés a második játékrészben, a kapuk továbbra is érintetlenek maradtak.

A záró harmad elején végül a ferencvárosiak örülhettek: egy kapu előtti kavarodás után Marva lövése talált utat Kornakker kapujába. Két perccel később Tóth révén majdnem egyenlített a házigazda, de próbálkozása a kapuvason csattant. A gólnak köszönhetően magasabb fokozatba kapcsolt, és sorra alakította ki a helyzeteket a BJAHC, de 49. percben az FTC megduplázta előnyét: Sailio bepasszát Farkas továbbította a kapuba. Tíz perccel a vége előtt Viikila találta magát szembe a kapuval, de Arany bravúrral védett. Négy perccel később emberelőnyben szépített a BJAHC: Vorobjov kapáslövése megpattant egy védőn, de így is a kapuban kötött ki. A gól után sem lassítottak a hazaiak, hat perccel a vége előtt ismét emberelőnybe kerültek, Hrabal ült ki a büntetőpadra. Miután a vendégek kivédekezték a hátrányt, többször is eljutottak helyzetig, két perccel a vége előtt pedig vissza is állították a kétgólos különbséget: Tóth Adrián ment ziccerben Kornakkerrel szemben, majd lőtte ki a rövidet. A végén kapusát lehozva támadott a BJAHC, de több gól nem született, így 3-1-nyert az FTC-Telekom, és 3-2-re vezet öt meccs után.

Hétfőn a Tüskecsarnokban folytatódik a párharc, ahol a Ferencváros bebiztosíthatja helyét az Erste Liga döntőjében.

bjaftc_kornakker_kulmala_vorobjov_230311

fotó: Várhegyi Erna/BJAHC

Még nem esett le, hogy ez a sorozat nem arról szól, ki játszik szebben

   

Vezetőedzői értékelések a fővárosi elődöntő ötödik összecsapása után.

Kangyal Balázs, vezetőedző, BJAHC: “Hajtós mérkőzés volt, jól kezdtünk, az első harmad jó volt. Kicsit olyan deja vu-m volt, mint a második hazai mérkőzésünkön. Mentünk-mentünk, végig szép dolgokat próbáltunk csinálni egész meccs alatt, csak még az nem esett le, hogy ez a sorozat nem arról szól, hogy ki játszik szebben, ügyesebben vagy kreatívabban, hanem egészen másról. Szerintem ez egy egygólos mérkőzés volt, kaptuk azt a káoszhoz hasonlítható gólt, utána próbáltunk zárkózni, de összességében azt mondom, hogy hiányzik még mindig hazai pályán valami, ami átlendít minket a holtponton. Az ellenfél a hibáinkat kihasználta és ők vezetnek, hétfőn új nap jön.”

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC: “Ez a mérkőzés is olyan volt, mint a többi. Egy rendkívül erős csapat ellen játszottunk, akik megnyerték az alapszakaszt és abszolút esélyesei ennek a párharcnak. Annyit tudunk csinálni, hogy keményen dolgozunk a Fradi-szívünkkel, ezt csináltuk ma is. Beszéltük, hogy dolgozunk nagyon keményen és csúszunk-mászunk a jégen, meglátjuk, hogy mire lesz ez elég. Ha ezt a srácok megcsinálják, akkor annak nagyon örülünk, és ezt most megcsinálták. Annak is örülünk, hogy ez most egy győzelemre volt elég, de semmi nem történt. Annyi történt, hogy lesz egy következő meccs a Tüskecsarnokban, az alapszakaszgyőztes ellen, szóval ugyanezt kell csinálni, keményen küzdeni, Fradi-szívvel csúszni-mászni a jégen, és akkor meglátjuk, hogy az mire lesz elég hétfőn.”
Erste Liga, Vasas Jégcentrum, 1165 néző. Játékvezetők: Nagy, Nagy, Muzsik, Kövesi.
Kornakker: 90,6% (Farkas R.)
K
Arany: 97,4% (Földes)
Szabó, Pozsgai, Galoha, Culigin, Djumic
1
Marva, Hrabal, Nagy G., Kulmala, Turbucz
Garát, Uimonen, Elo, Viikilä, Schlekmann
2
Mesikammen, Boros, Sailio, Sointu, Betteridge
Vorobjov, Tóth Gergely, Nagy Krisztián, Szita, Tóth R.
3
Karmeniemi, Seregély, Farkas L. S., Bán, Tóth Gergő
Gőz, Dóczi, Ritter, Ravasz, Molnár
4
Kozma, Tóth A., Kreisz, Galántai
Kangyal Balázs, Marton Tibor
E
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 42:37 FTC Marva Tóth A. Farkas L. S.
0-2 48:01 FTC Farkas L. S. Sailio Marva
1-2 52:09 BJA PP Vorobjov Uimonen Szita
1-3 57:54 FTC Tóth A.
38 Kapura lövések száma 32
6 Kiállításpercek 10

Sailio passzára jó ütemben érkezett Farkas Simon

   

A BJAHC–FTC-Telekom párharc ötödik felvonása hat percben.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum