Tízet lőtt a Dallas a Buffalónak

   

A Stars közel négy évtizede nem lőtt ennyit vendégként, texasi története alatt pedig még soha. Első pontjait szerezte Patrik Kane a Rangersben, Ivan Proszvetov az első meccsét nyerte a ligában.

A Dallas óriási zakót szabott a Buffalóra 10 gól formájában. A kiütéses vereségnek ráadásul 10 perccel a befejezés előtt még nyoma sem volt, hiszen a Stars ekkor még csak 5-3-ra vezetett. A harmadik harmad második felében viszont jött a henger a texasiaktól, és megduplázva a góljaik számát teljesen padlóra küldték vendéglátójukat. A 18 dallasi játékosból csupán ketten maradtak pont nélkül: a hátvédektől Esa Lindell, a csatároktól pedig az Tyler Seguin, aki sérülés miatt mindössze három és fél percet játszott. A Dallas fennállása során kilencedszer ütött tízet, és harmadszor vendégként. Legutóbb ez még a jogelőd Minnesota North Starsnak sikerült 1985. december 12-én, amikor 10-2-re győzött Detroitban.

Patrik Kane megérkezett a Rangersbe. A Chicagótól megszerzett szélső az első két mérkőzésen nem szerzett pontot, ráadásul a New York mindkettőt elvesztette, most viszont egy-egy góllal és gólpasszalmeg  járult hozzá a montreali győzelemhez. A Bell Centerben a rendes játékidő 3-3-ra végződött, a hosszabbítást érő találatot pedig maga Kane lőtte fórból, a második harmad végén. A plusz öt perc nem hozott gólt, így jöhettek a büntetők, ahol Mika Zibanejad állította be a 4-3-as végeredményt.

kane_rangers

A Pittsburgh egy jóformán megnyert mérkőzést engedett ki a kezéből az Islanders ellen. A New York-iak öt perccel a befejezés előtt még mínusz kettővel álltak a PPG Paints Arenában, de ezt a különbséget el tudták tüntetni Hudson Fasching és a meccsen a második gólját lövő Anders Lee révén. A lendületbe jött Islanderst ekkor már nem lehetett megállítani, és a ráadásban Brock Nelson góljával a meccset is megnyerték 4-3-ra.

Aki egy kicsit is késett a Carolina–Philadelphia mérkőzésről, az gyakorlatilag mindenről lemaradt. A meccs egyetlen találatát ugyanis 2:09-nél Andrej Szvecsnyikov lőtte, nagyon korán beállítva az 1-0-s végeredményt. A Hurricanes kapujában Pjotr Kocsetkovnak 19 védés is elég volt a shutouthoz.

Az Edmonton végtelenül szürreális körülmények között győzött az NHL-tabellát toronymagasan vezető Boston otthonában 3-2-re. A Oilers kétgólos hátrányból fordított, tette mindezt úgy, hogy a Connor McDavid, Leon Draisaitl páros egyetlen pontot sem szerzett a TD Gardenben. A két szupersztár helyébe két hátvéd lépett: Evan Bouchard lőtte az Edmonton első gólját, Darnell Nurse pedig a győztes találatot bő négy perccel a befejezés előtt. A Boston tíz győzelem után szenvedett ismét vereséget.

A Los Angeles semmi esélyt sem hagyott a Coloradónak, simán győzött a bajnokcsapat otthonában. A Kings már az első szünetre kétgólos előnnyel mehetett, és végül 5-2-re győzött a Ball Arenában. Adrian Kempe és Phillip Danault kétszer vette be az Avs ketrecét, Anze Kopitar pedig három gólpasszt jegyzett.

Minden izgalom az utolsó nyolc percre maradt a Mullett Arenában az Arizona–Nashville találkozón. Az említett játékidőben négy gól esett, amiből hármat a Coyotes lőtt, ennek köszönhetően győzött 4-1-re. A Calgarytól megszerzett Brett Ritchie góllal mutatkozott be a sivatagi gárdában, Ivan Proszvetov pedig 39 lövést fogott és első meccsét nyerte az NHL-ben.

Ivan Proszvetov

A Vegas a hosszabbításban nyert annak a Tampának az otthonában, amely az utolsó hét összecsapásából csak egyet nyert meg. Az Amalie Arenában minden etap döntetlenre végződött, annak ellenére, hogy a Lightningnak 18-cal több kapura lövése volt a rendes játékidőben, mint a Knightsnak. A sok kihagyott helyzet végül a hirtelen halálban ütött vissza, amikor Alec Martinez eldöntötte a találkozót. A 3-4-re végződött rangadón a hazaiak részéről Nyikita Kucserov hiába szerzett három pontot, a meccs legjobbja a 34 lövést hárító Jonathan Quick volt.

Az Enterprise Centerben is egálra végződött az első két felvonás a St. Louis–San José találkozón. Akárcsak az első két harmadban, az utolsóban is két gól született, ekkor viszont már csak a Blues játékosai voltak eredményesek, beállítva a 4-2-es végeredményt. A Detroittól megszerzett Jakub Vrána az első gólját lőtte a kékek mezében, ami a győztes találatát is volt egyben. A Sharksban Erik Karlsson megszerezte a 83. pontját, amivel új egyéni rekordot állított fel, 16 mérkőzéssel az alapszakasz befejezése előtt.

A játéknap második szétlövését a New Jersey nyerte Washingtonban. Az amerikai fővárosban a Devils 40-22-re nyerte a lőpárbajt, de hiába a nyomasztó fölény, a Capitals Darcy Kuemper jóvoltából megmentette az egyik pontot. A tavaly még a Coloradóval bajnoki címet ünneplő kapus a rávezetések során már nem tudott csodát tenni, a Devils Timo Meier góljával zsebre rakta a pluszpontot.

A Climate Pledge Arenában a Seattle és az Ottawa kéz a kézben ült fel a hullámvasútra. A Senators a kilencedik percben már hárommal ment, de a Kraken ezt követően feltámadt, és a harmadik harmad elejére négy gólt ütve fordított. Itt azonban nem volt vége a meccsnek: az Ottawában maradt erő, és először egyenlített, majd bő két perccel a zárás előtt Alex DeBrincat jóvoltából a győztes gólt is megszerezte.

NHL, 2023. március 9.:

Buffalo–Dallas 4-10
G: Greenway, Okposo, Skinner, Olofsson ill. Faksa (2), Johnston, Pavelski, Benn, Kiviranta, Suter, Dadonov, Hintz, Marchment

Pittsburgh–NY Islanders 3-4 h.
G: Guentzel, Zucker, Archibald ill. Lee (2), Fasching, Nelson

Montreal–NY Rangers 3-4 b.
G: Guhle, Belzile, Anderson ill. Lafreniere, Trouba, Kane

Washington–New Jersey 2-3 b.
G: van Riemsdyk, Strome ill. Haula, Mercer

Carolina–Philadelphia 1-0
G: Szvecsnyikov ill. –

Tampa Bay–Las Vegas 3-4 h.
G: Point (2), Kucserov ill. Kolesar, Karlsson, Stephenson, Martinez

Boston–Edmonton 2-3
G: Marchand, Pastrnak ill. Bouchard, McLeod, Nurse

St. Louis–San Jose 4-2
G: Krug, Blais, Vrana, Thomas ill. Karlsson, Hertl

Colorado–Los Angeles 2-5
G: Rodrigues, MacKinnon ill. Kempe (2), Danault (2), Vilardi

Arizona–Nashville 4-1
G: Ritchie, Hayton, McBain, Schmaltz ill. Glass

Seattle–Ottawa 4-5
G: McCann (2), Schwartz, Dunn ill. Pinto, Chychrun, Brown, Giroux, DeBrincat

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum