Hydro Fehérvár AV19–Red Bull Salzburg 1-2

   

Kevin Constantine együttese újabb egygólos vereséget szenvedett, jelenleg 2-0-s hátrányban van az ICEHL-negyeddöntőben.

Roy védéseivel kezdődött az összecsapás. A kapus előbb egy távoli bombát, majd Raffl ismétlését hárította. Újabb vendéghelyzet következett, agresszíven letámadva, erőteljesen kezdett a Salzburg. Hiába nyerték meg az elején a párharcokat, gólt a mieink szereztek. A 4. percben Leclerc volt szemfüles az ellenfél kapuja mögött, a szerzett koronggal megtalálta Mihály Ákost, aki a hálóba emelt (1-0). Megérkezett a meccsbe a Volán, ütközésekben nem volt hiány. A 6. percben Hári lépett ki, a lövés pillanatában utolérték. Sérülések miatt mindössze hat bekk állt Kevin Constantine rendelkezésére. A foghíjas védelem jól teljesített; nem hagytak sok területet az osztrák támadóknak, és a blokkok is rendben voltak. A negyedik sor agilis játéka nem tetszett a bajnoknak, Magosiék szokás szerint mindent kitettek a jégre. A harmad második felében közel jártunk az újabb gólhoz: Vokla távolijába Terbócs szúrt bele, Tolvanen szerencséjére elakadt benne a korong. A 14. percben egy kontra végén jött az egyenlítés: Huber besült passza az érkező Nissnert találta meg, aki fonákkal emelt a kapuba (1-1). A hajrá férfias mezőnyjátékkal telt, a kapuk egy-egy helyzetet leszámítva nem forogtak veszélyben.

A nyitó játékrészben megsérülő Stipsicz nem tudta folytatni, Rétfalvi – aki eredeti posztja szerint center –, szállt be hatodik hátvédnek. Magosi is kidőlt, az ő helyén Vértes Nátán folytatta. Az első percekben ismét a Salzburg volt a jobb, Roy-nak akadt dolga bőven. Feljebb kapcsoltak a hazaiak is, Fournier többször tesztelte Tolvanent, majd Bartalis próbálta meglepni a finn kapust, sikertelenül. A játékvezetők engedték a kemény játékot, néha az egyértelmű faultokat sem fújták le. A mérkőzés felénél kirobbant a feszültség a játékosokból, többen összekapaszkodtak. Hárit és Lewingtont, majd Fournier-t és MacWilliamt is párban küldték ki – utóbbi döntést nem sokan értették a csarnokban. Ez a harcmodor a Red Bullnak feküdt jobban, a 34. percben fordított is: a kapu előtt ide-oda pattogó korongot Thaler találta meg a leggyorsabban és a hálóba pofozta a játékszert (1-2). Frissebbnek tűntek a látogatók, megnyerték a párharcokat, gyorsabban értek oda a belőtt korongokra, ez az ő harmaduk volt. A végére Wukovits szabálytalansága meghozta az első fehérvári emberelőnyt, nem sikerült élni az eséllyel.

A középső harmad Salzburg-dominanciája után – 16-7 volt a kapura lövések száma, oda – változtatott Kevin Constantine: megkeverte a sorokat és gyors cserékkel próbálta visszacsempészni a frissességet a lábakba. Baltram és Genoway lövéseinél Roy tartotta meccsben csapatát, a kapuvas is a segítségére volt. Az első öt perc a túlélésről szólt, szerencsére nem nőtt a hátrány. Kuralté volt az első Volán-helyzet, a hátsó palánkról veszélyesen pattant vissza a korong, hogy mi lett volna belőle az nem derült ki, Tolvanen elrúgta a kaput, amivel megakasztotta az akciót. Az utolsó tíz perchez érve még mindig 1-2 állt az eredményjelzőn. Az 54. percben az addigi legnagyobb egyenlítési lehetőség maradt ki: Campbell passzát Kuralt tette rá, a kipattanóra Leclerc érkezett, a korong végül Tolvanen alatt állapodott meg. Roy továbbra is stabilitást adott csapatának, elől viszont nem segíthetett. A hajrában Findlay közelije is elakadt a kapusban. Az időkérés és a kapuslehozatal sem segített, a Red Bull fizikális védekezését nem sikerült feltörni. A második meccsen is egy gól döntött, ezúttal is a Salzburg javára, így az osztrákok 2-0-ra vezetnek a négy győzelemig tartó párharcban.

A Fehérvár összeállítása:

Roy (Horváth D.) – Fournier, Campbell, Erdély, Hári J., Kuralt – Stipsicz, Nilsson, Sarauer, Findlay, Terbócs – Vokla, Donaghey, Leclerc, Bartalis, Ambrus Cs. – Vértes, Rétfalvi, Magosi, Németh K., Mihály Á.

avsrbs_mihalyakos_230310

fotó: Soós Attila/Hydro Fehérvár AV19

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum