A Tüskecsarnokban folytatódhat az Arany-parádé

   

A Fradi kapusa két mérkőzést követően 97.4%-kal fog a BJAHC ellen, ennek megfelelően a magyar bajnoki címvédő 2-0-s vezetésről folytathatja az Erste Liga-elődöntőt.

Szenzációsan indította az Erste Liga elődöntőjét az alapszakasz ötödik helyén végzett FTC, a DVTK elleni 6 meccses negyeddöntőről lendületből érkezve mindkét idegenbeli mérkőzést megfogta Káposztásmegyeren. Mint ismeretes, a Fradi előbb 5-2-re – a második harmad derekán már öttel is mentek a zöldek, sőt, Nagy Gergő büntetőjében bőven benne volt a hatgólos differencia –, majd 1-0-ra nyert a BJAHC otthonában. Fodor Szabolcs vezetőedző remekül összerakta csapatát a rájátszásra, Kestilä sajnálatos sérülése ellenére is megy a góllövés a Fradinak, az elődöntő hat találatát mind különböző játékos ütötte. Pontok tekintetében az első mérkőzésen 1+2-t elérő Hrabal, valamint a második mérkőzésen a győztes gólnál is asszisztot jegyző Marva emelkedik ki, mindketten 3-3 egységgel állnak. Turbucz Martin idei szezonjára kezdenek elfogyni a jelzők, az Andersen Ligából előhalászott második soros csatár az elődöntőben is nagyot megy Kulmala és Nagy Gergő oldalán, a trió bármelyik akciója gólveszélyt hordoz magában. A szakmai stáb nyugodt szívvel nyúl a negyedik sorhoz is, Farkas, Bán és Galántai is kivette részét a sikerből. A hatodik bekknek számító, a Vasassal az U21-es bajnokságban is szereplő Kucsma Richárd legutóbb kevesebb szerepet kapott, a harmadik harmadot öt bekkel pörgette végig az FTC.

Az alapszakaszgyőztes BJAHC az elődöntőre visszakapta a november végén megsérülő Joonas Uimonent, a finn visszatértével Gőz Balázs szorult ki a rotációból és ülte végig Dóczival párban az elődöntő első két mérkőzését. Uimonen azon kevés BJAHC-játékos közé tartozik, akik egyelőre pozitív +/- mutatóval állnak a párharcban, mellette csak az 1+1-gyel álló Nagy Krisztián vezette harmadik sor büszkélkedhet ezzel. A BJA küszködik a góllövéssel, az első mérkőzésen is csak 5-0 után tudtak betalálni, míg a másodikon egyáltalán sikerült bevenni a shutouttal záró Arany Gergely kapuját, hiába tesztelték 46 alkalommal. A BJA a kapura lövési mutatóban mindkétszer felülmúlta a Fradit, ám a hatékonyság bőven hagy kívánnivalót maga után. Kangyal Balázs tanítványainak kötelező minimum egy, de leginkább két mérkőzést elhozni a Tüskecsarnokból, ha életben szeretnék tartani Erste Liga-döntős, illetve magyar bajnoki álmaikat. Ha szerda este a Ferencváros otthon behúzza a harmadik mérkőzést is, akkor Nagy Gergőék előtt rögtön három meccslabda is adódna, és valószínűleg 3-0-s összesített előnynél kevesen bíznának a rozsomákok talpra állásában.

bja ftc schleki

fotó: Várhegyi Erna/BJAHC

FTC-Telekom–BJAHC 3-4

   

Kangyal Balázs együttese egy Galoha-triplával és egy túlórás, emberfóros góllal szépített az elődöntős párharcában.

Az alapszakaszelső BJAHC egy simább és egy szoros hazai vereség után győzelmi kényszerben érkezett meg a Tüskecsarnokba, az elődöntős párharc harmadik felvonására. Erősebben kezdett a vendég együttes, folyamatos nyomást helyezett a Fradi kapujára. A 6. percben Karmeniemit zavarták ki gáncsolásért a játékvezetők, az emberelőnyt pedig kihasználta a vendég gárda: Kirils Galoha tüzelt a bal oldalról, lapos lövése Arany mellett jutott el a hosszú sarokba (0-1). Nem sokkal később Culigin kapuvassal riogatta a ferencvárosiakat. A 10. percben Djumic kiállítása nyomán a magyar bajnok is lehetőséget kapott az öt a négy elleni játékra, de igazi veszélyt nem tudtak teremteni. Továbbra is dominálta a játékot Kangyal Balázs alakulata, ám gól már nem esett, BJAHC-vezetéssel fordulhattak a második játékrészre a csapatok.

Huszonhárom másodperc kellett az alapszakaszelsőnek az előny megduplázásához: Pozsgai távoli löketét még Arany hárította, Galoha ismétlése viszont már a hálóban pihent meg (0-2). Gyorsan válaszolt az FTC-Telekom: a 22. percben Tóth Gergő egy megszerzett koronggal száguldott Kornakker kapujára, aki az első próbát védte, de az ismétlésből gól született (1-2). Újra csak két perc telt és érkezett a következő találat: Schlekmann a kapu mögül tanárian készített vissza Galoha elé, aki saját maga és csapata harmadik gólját szerezte (1-3). Menetrendszerűen jött a Fradi válasza: Nagy Gergő nyert bulit a támadóharmadban, Marva keresztpasszát pedig Kulmala helyezte kapuba az elfekvő Kornakker mellett (2-3). A 28. percben Tóth Adrián ült le a büntetőpadra, de nem tudta kihasználni az előnyt a BJAHC. Később Kulmala kétszer is próbára tette Kornakkert, a másik oldalon Culigin ziccerét az elfekvő Arany fogta. Az utolsó percben tömegjelenet alakult ki a Fradi kapuja előtt, Galoha és Tóth Gergő jutott a kiállítás sorsára.

Már az utolsó harmad első másodperceiben Nagy Gergő nagy helyzetét kellett védenie Kornakkernek, ám a 43. percben ő is tehetetlennek bizonyult: Kulmala találta meg Nagyot a vendégek kapuja előtt, aki teljesen zavartalanul passzolt Turbuczhoz, sakk-matt (3-3). Az 57. percben Tóth Gergő kapott két percet, de hősiesen védekezett a hazai csapat, nem született vendég gól. Hosszabbítás következett.

A túlórában Sallio kiállítása után került emberelőnybe a BJAHC, amit ki is használtak a rozsomákok: Vorobjov keresztbe lőtt korongjába talán beleért Nagy Krisztián, mindenesetre eldőlt a találkozó (3-4). Folytatás csütörtökön, szintén a Tüskecsarnokban.

ftcbja_230308_OZSE8069

fotó: Orlóci Zsuzsanna/FTC-Telekom

Nem éreztem, hogy ennyivel szabálytalanabbak lennénk

 

Értékelések a Tüskecsarnokból a BJA szerda esti elődöntős szépítését követően.

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC-Telekom: ”Nagyon büszke vagyok a srácokra! 3-1-ről visszajöttünk, óriási melót raktunk bele a mérkőzésbe, és itt, a végén is, a hirtelen halálban is rengeteg helyzetünk volt, itt játszottunk a támadó harmadban, de kaptunk egy hátrányt. Az egész meccsen több hátrányunk volt, vissza kell nézni a meccset, hogy tényleg ennyivel szabálytalanabbak voltunk-e, majd megnézzük. De én nem éreztem a mérkőzésben azt, hogy ennyivel szabálytalanabbak lettünk volna, de ugye ez nem a mi döntésünk. Itt a végén kaptunk egy hátrányt, amit be tudott lőni a BJA. De még egyszer mondom, óriásit küzdöttünk, elképesztően büszke vagyok a srácokra, és ugyanezt kell csinálni. Van esélyünk akkor győzni, ha így játszunk. Szóval, ezt kell tovább így, Fradi-szívvel küzdeni. Egy lövés döntött a végén, és még egyszer mondom, bemehetett volna nekünk is itt a végén, de sajnos ez az előny eldöntötte.”

Marton Tibor, másodedző, BJA HC: „Le kellett győzni magunkat, és én azt gondolom, hogy idáig a második és a harmadik mérkőzésen, tehát most is jól kezdtünk. Aztán igazából a Ferencváros nagyon okosan és szervezetten játszott, és bezárták a területeket, mi meg megadtuk nekik a sanszot, hogy visszajöjjenek a mérkőzésbe. Talán a harmadik harmadban voltak még momentumok, amikor még picit jobbak is voltak, úgyhogy utána nekünk meg kellett újulni, ami azért nem könnyű egy ilyen sorozatban, de hála Istennek sikerült.”

Erste Liga, Tüskecsarnok, 1411 néző. Játékvezetők: Korbuly, Korbuly, Muzsik, Szabó.
Arany: 90,5% (Földes)
K
Kornakker: 90,3% (Farkas R.)
Boros, Hrabal, Sailio, Farkas L. S., Betteridge
1
Szabó, Pozsgai, Galoha, Culigin, Djumic
Karmeniemi, Seregély, Nagy G., Kulmala, Turbucz
2
Garát, Uimonen, Elo, Viikilä, Schlekmann
Marva, Mesikammen, Tóth A., Kreisz, Tóth Gergő
3
Vorobjov, Tóth Gergely, Nagy Krisztián, Szita, Tóth R.
Bán, Galántai, Kucsma
4
Dóczi, Varga, Ritter, Ravasz, Molnár
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
E
Kangyal Balázs, Marton Tibor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 06:54 BJA PP Galoha Uimonen Vorobjov
0-2 20:23 BJA Galoha Djumic Pozsgai
1-2 21:55 FTC Tóth Gergő
1-3 23:26 BJA Galoha Schlekmann
2-3 24:24 FTC Kulmala Marva Nagy G.
3-3 42:35 FTC Turbucz Nagy G. Kulmala
3-4 65:19 BJA PP Vorobjov Galoha Szita
31 Kapura lövések száma 42
10 Kiállításpercek 4

Marva korcsolyája jelentette az FTC vesztét

 

Az FTC–BJA elődöntő harmadik meccsének összefoglalója, a végén a finn bekkről a saját kapujába vágódó túlórás megpattanóval.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum