Egyenlítés vagy két meccslabda a Fradinak?

   

Az FTC-Telekom–BJAHC párharc eddig csak vendégsikereket hozott, csütörtök este a Tüskecsarnokban egyenlíthetik ki a széria állását Pozsgai Tamásék.

Az elődöntő harmadik mérkőzése is vendég sikerrel ért véget, és csakúgy, mint az első két mérkőzésen, ezúttal is az idegenben pályára lépő együttes szerezte meg az előnyt. Galoha vezető gólja felülírta az eddigi forgatókönyvet, a Fradinak kellett loholnia az eredmény után. Az FTC az első két mérkőzésen stabil védekezésből kiindulva várt a kínálkozó alkalmakra, a BJAHC-védők esetleges hibáira, szerda este viszont egyszer sem vezettek a zöldek. A nyitó harmadban jobban játszott a BJA, megérdemelten vezetett az első szünetben, majd Galoha második és harmadik találata között váratlanul jött Tóth Gergő szépítse. A lett támadó mesterhármasa mellett ne menjünk el szó nélkül: bár az alapszakaszban már egyszer az UTE ellen is hintett egy triplát, a rájátszásban adós volt a jó teljesítménnyel, a harmadik mérkőzés előtt 6 meccs után mindössze 1+1-gyel állt, 29 kiállításperc mellett. De hiába a légiós szerdai remeklése, Kulmala a 25. percben egy buli utáni védelmi elcsúszást kihasználva gyorsan visszahozta a mérkőzésbe a Ferencvárost. A folytatásban egyre jobban átvette a kezdeményező szerepét a Fradi, a harmadik harmadban megérdemelten egyenlített. A hosszabbításból ismét a BJAHC jött ki jobban – Vorobjov megpattanó emberelőnyös találatának köszönhetően –, a rozsomákok eddig mindhárom túlórába torkolló csatájukat behúzták az idei playoffban.

Szerdán a Fradiba visszatért Boros Dániel, így Kucsma Richárd ezúttal nem bekket, hanem Galántaihoz hasonlóan negyedik soros csatárt játszott négy csere erejéig. Bán Károly gyakran felcsúszott a harmadik sorba centerezni a Tóth-fivérek közé, míg az eredetileg ott kezdő Kreisz Brunó Farkas Simont tehermentesítette az első sor közepén. Fodor Szabolcs bátran kevergeti sorainak összetételét akár harmadokon belül is, Sointu hiányzása azonban nagy érvágás lehet az első támadótrióból. Az FTC második sora ezúttal is jól működött, Nagy Gergő két gólt készített elő társainak. A BJAHC-nál az emberelőnyös játék vitte a prímet, négy előnyből kettőt is értékesítettek a vendégek. A Schlekmann vezette második sor egyelőre adós a gólokkal, sem a válogatott támadó, sem két finn sortársa nem volt még eredményes a párharcban. A negyedik támadóegységet kollégájához képest egy fokkal bátrabban használta Kangyal, Ravasz Csanádék hét cserében kerültek pályára, valamint emberhátrányban is segítettek kivédekezni a Fradi egyetlen emberfórját.

Ha a szerda esti mérkőzés kulcsfontosságú volt, akkor a csütörtökire duplán érvényes a jelző: egy hazai győzelemmel karnyújtásnyira kerülne az elődöntőtől a Ferencváros, míg ha negyedszerre is vendégsiker születne, akkor 2-2-es összesítésről minden kezdődhetne elölről. A találkozó élőben követhető az m4sport.hu-n.

ftc bjahc

Fotó: Orlóci Zsuzsanna / FTC-Telekom

FTC-Telekom–BJAHC 0-3

   

A BJA HC a Tüskecsarnokban egyenlítette ki a párharcot azzal, hogy az elődöntő 4. mérkőzését 3-0-ra megnyerte; ezzel egyúttal a Vasas Jégcentrumban elvesztett pályaelőnyét is visszaszerezte.

A BJA helyzetével indult a meccs, de a korong helyett Elo került a kapuba. Az ütközés Aranynak fájt igazán, de a Fradi rájátszásban remeklő kapusa tudta folytatni a játékot. Kornakkernek is hamar akadt dolga, a harmadik percben Marva próbálkozását mamuttal védte. Az első harmad egyetlen gólja a tizedik perc kezdetén esett: a vendégek letámadtak az FTC harmadában, Schlekmann keresztpassza után Pozsgai lőtt messziről, ezt Arany védte, de a kipattanót Viikilä az üresen tátongó jobb alsóba tette. Az első játékrész során mindkét csapatnak volt egy-egy fórja, de ezek kihasználatlanok maradtak.

A második harmad sem hozott gólesőt, a legnagyobb helyzeteket a BJA 26. percben kapott emberelőnye hozta. Először a vendégek lőttek egy felső kapuvasat, majd Kulmala korongot szerzett a felezőnél, de a ziccerét védte Kornakker. A másik kapunál Szita került szembe Arannyal, a védő azonban levette a korongot az ütőjéről, mielőtt lőtt volna. Ezután még inkább felpörgették a játékot a csapatok, a Fradi kétszer is próbálkozhatott fórban, de egyikben sem talált be. A BJA sem tudta kihasználni a sajátját, viszont fél perccel a játékrész vége előtt ismét megadatott nekik a lehetőség, amit átvihettek az utolsó harmadra.

De ez is eredménytelenül maradt, miután Garát közelije után átpörgött a korong Aranyon, majd Viikilä lövését hárította a Fradi kapusa, Garát nem tudta bekotorni a kipattanót. Nem kellett sokat várni az újabb Fradi-fórra, Tóth Gergely ugyanis Farkast gáncsolta el, megakadályozva, hogy megiramodjon  a kapu felé. A létszám azonban másodperceken belül kiegyenlítődött, miután a zöld-fehérek túl sokan voltak a jégen. Négy a négy ellen aztán jött a BJA második gólja: Schlekmann indította a szélen Vorobjovot, aki a védő mellett a középen egyedül érkező Nagy Krisztiánhoz passzolt, ő pedig közelről a hálóba vágta a korongot. Ezután az ember csak kapkodta a fejét, úgy jöttek egymás után a kiállítások, de ez a periódus újabb találat nélkül zárult.

Hat perccel a meccs vége előtt időt kért a Ferencváros, hogy átbeszélje az emberelőnyt, de a gólszerzés e két perc alatt sem jött össze a hazaiaknak. Az utolsó három perc kezdetén lehozták a kapust, de egyúttal korongot is vesztettek, amely után Galoha állította be a 3-0-s végeredményt.

Négy meccs után tehát 2-2-re áll a párharc, folytatás szombaton a Vasas Jégcentrumban.

FTC-BJAC_002-tum arany

fotók: Tumbász Hédi/FTC-Telekom

Nagyon büszke vagyok a srácokra, hogy 2-2-re tudunk állni

   

A csütörtöki FTC-Telekom–BJAHC meccs edzői nyilatkozatai.

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC-Telekom: “Azt gondolom, hogy a srácok tényleg kirakták megint azt, amijük van. Egy kicsit meg vagyunk fogyatkozva, és játszunk egy olyan csapat ellen, amely tükörsimán nyerte szinte az alapszakaszt, és tele van válogatott játékosokkal. Ugye ezen a meccsen éppen nem, de vannak olyan válogatottközeli hátvédjeik, akik nem is játszanak, nem is férnek be a keretbe. Szóval azt gondolom, hogy egy ilyen csapat ellen kiteszünk mindent, amink van, és ez nem mindig elég a győzelemre, mert ahogy mondtam, egy nagyon komoly akadémia áll a BJA mögött, és tudnak meríteni bármennyi játékost, amit mi nem nagyon tudunk megcsinálni. Ez ugye egy komoly háttért biztosít nekik, nagyon komoly szponzorokkal és nagyon komoly játékoskerettel. Szóval, nagyon büszke vagyok a srácokra, hogy egyáltalán kettő kettőre tudunk állni ez ellen a csapat ellen. Még egyszer mondom, úgy, hogy három sorral tudtunk menni, és olyan játékosok is játszottak, akik nem biztos, hogy mindig vezérszerepben vannak, vagy komoly jégidőkkel.”

Marton Tibor, edző, BJAHC: “A Ferencváros nagyon meg tudott újulni itt a rájátszásra, és tényleg nagyon nehéz ellenük játszani, elveszik a sanszokat. Az előző mérkőzés után beszéltem róla, hogy nekünk azért elég jó gólátlagunk van, és ők ezt elég jól lenyomták. Vagy megpróbálunk erre visszatérni, vagy pedig mi is megpróbáljuk a lehetőségeket tőlük elvenni, és most még a harmadik harmad adatait nem néztem meg, de az első kettőben azért számottevő sanszuk nem volt, és ez volt a kulcs, hogy igazából nem adtunk nekik könnyű lehetőségeket, mert ha adunk, nagyon rutinos csapat és kihasználják.”

Erste Liga, Tüskecsarnok, 1336 néző. Játékvezetők: Babic, Babic, Balla, Kis-király.
Arany: 94,4% (Nagy Kristóf)
K
Kornakker: 100% (Farkas R.)
Boros, Hrabal, Sailio, Farkas L. S., Betteridge
1
Szabó, Pozsgai, Galoha, Culigin, Djumic
Karmeniemi, Seregély, Nagy G., Kulmala, Turbucz
2
Vorobjov, Uimonen, Elo, Viikilä, Schlekmann
Marva, Mesikammen, Tóth A., Kreisz, Tóth Gergő
3
Tóth Gergely, Garát, Nagy Krisztián, Szita, Tóth R.
Bán, Galántai, Kucsma
4
Dóczi, Varga, Ritter, Ravasz, Molnár
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
E
Kangyal Balázs, Marton Tibor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 09:08 BJA Viikilä Schlekmann Pozsgai
0-2 44:58 BJA Nagy Krisztián Vorobjov Schlekmann
0-3 57:08 BJA EN Galoha Djumic Culigin
36 Kapura lövések száma 37
39 Kiállításpercek 12

Így nullázta le a BJAHC a Fradit

 

Az FTC-Telekom–BJAHC elődöntő negyedik felvonásának videó-összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum