1-1-ről folytatódik az erdélyi elődöntő

   

Az eddig rettenthetetlennek tűnő GYHK az első meccset csak az 59. percben betalálva tudta túlórára menteni, a másodikon pedig saját pályáján lőtte túl a Corona. Két hosszabbítás után újabb megjósolhatatlan összecsapás következik egy eddig végletekig kiélezett párharcban.

Csütörtökön játsszák az Erste Liga erdélyi elődöntőjének harmadik mérkőzését. A Corona Brasov–Gyergyói HK párharc gyergyószentmiklósi mérkőzései kiegyenlítettek voltak, mindkétszer túlóra döntött, vasárnap a hazaiak, hétfőn a vendégek javára. A GYHK két pihenőnap után érkezik Brassóba, ellenben a hazai lábak egy részébe belekerült egy keddi, Sportklub elleni román bajnoki, ami nyilván úgy hiányzott a Coronának, mint egy hátbarúgás, erősen tartalékos összeállításban ki is kaptak 8-2-re. Az elődöntő első két meccsén brassói részről Gajdó Balázs kétszer is eredményes volt (a hivatalos statisztika szerint mindezt nem kis bravúrral, egyetlen kapura lövésből, tehát 200%-os sikerrátával), rajta kívül VanWormer, Kóger és Schaber gyűjtött még 2-2 pontot. A gyergyóiaknál Orban az, aki két meccsen két gólt lőtt, míg a Sárpátki, Haaranen, Tranca trió 2-2 egységet jegyzett. Az emberhátrányos alakulatok egyelőre mindkét gárdánál kiválóan teszik a dolgukat, az első mérkőzés mindössze 2 és 1 kisbüntetése után a másodikon már 7:06 és 5:12 percnyi létszámhátrányt védekezett ki a brassói, illetve gyergyói speciális egység (köztük mindkét oldalon 1-1 öt a hárommal). Ennél nagyobb meglepetés, hogy a második összecsapáson a Corona saját pályájukon tudta túlütni a gyergyószentmiklósiakat, ilyesmire márpedig kis túlzással emberemlékezet óta nem volt példa az alapszakasz-második esetében. Márpedig ha ehhez hozzávesszük azt is, hogy az első meccsen is csak az 59. percben tudott betalálni és egalizálni a Gyergyó, akkor kijelenthető, hogy az idáig jobbára klinikai pontossággal üzemelő GYHK-gépezet a szezon végére tényleg nagyon összeálló barcaságiak személyében igencsak emberére akadt. Ezek tükrében érdekes lesz látni, a most következő két brassói összecsapáson melyik csapat tudja majd felvállalni a kezdeményező szerepet, és többször megtalálni az utat a kapuhoz a két kőkemény védelmen át. Ha pedig meg is találják, még mindig ott van Polc és Rinne, akik abszolút playoff-formában védenek – közhely vagy sem, ebben a párharcban tehát tényleg az aznapi forma döntheti el az aktuális összecsapások sorsát. Az erdélyi elődöntő harmadik meccse magyarországi idő szerint ezúttal is 17:30-kor kezdődik, a ligatévén élőben követhető.

bragye_sills_fejes

fotó: Corona Brasov

Corona Brasov–Gyergyói HK 2-4

   

Magabiztos győzelmet aratott Brassóban a GYHK, így a gyergyószentmiklósiak egyből visszaszerezték elvesztett pályaelőnyüket.

Egyik szakvezető sem eszközölt változtatást az elődöntő harmadik mérkőzésére, ezért a népes brassói publikum a jól megszokott összeállításokban szemlélhette az eseményeket. A kapukban ezúttal is Polc és Rinne kezdett.

Kiváló ritmusban, oda-vissza hokival kezdődött a találkozó, amiből a GYHK jött ki jobban: Sweeney adta el a korongot a semleges zónában, az elcsent pakkal Vincze léphetett ki, az első próbálkozást Polc még bravúrral hárította, de nem tudta birtokba venni a játékszert, így Vincze szinte üres kapura szerezte meg csapata vezető találatát (0-1). Az etap derekán Polc óriási spárgával mentette meg a barcaságiakat egy újabb gyergyói góltól. A 13. percben következhetett az első brassói emberfór, ami nem is maradt kihasználatlanul. Kógerék odaszögezték kapujuk elé a piros-fehéreket: először Domingue próbálkozását Rinne még hárította, majd a brassóiak 7-ese bravúrosan továbbrúgta a korongot VanWormer elé, akinek ziccerét a kapus ugyan hatástalanította a bevetődő bekkek segítségével, de még mindig ott állt Valchar, az aranysisakos pedig nevető harmadikként magabiztosan a felsőbe ragasztott (1-1). Az egyenlítő találat után fokozta a nyomást a Corona, ezidőtájt több szemrevaló akciót is vezettek Szabóék, de a harmad végén Sárpátki kiváló meglátását követően Vincze kis híján megszerezte második találatát.

A fordulást követően újra a gyergyószentmiklósiakhoz került az előny: Bodó szelídítette meg a játékszert a ketrec mögött, majd egy elképesztően finom csuklómozdulattal a kapu elé érkező Orban elé tálalt, a gyergyói gólgyáros – ugyanúgy, mint a párharc első mérkőzésén – középről védhetetlenül a hálóba bombázott (1-2). A folytatásban Sylvestre szemkápráztató cseleket mutatott be, de így is kimaradt az első gyergyói fór. A játékrész közepén éledezett a Brassó, először Sills értékesített majdnem egy elcsent korongot, kicsivel később Kóger előtt adódott nagy lehetőség. A 34. minutumban következhetett a második brassói fór, ami ezúttal nem a hazaiaknak kedvezett: Szigeti szerzett korongot a védekező harmadban, s lódult meg egyedül, majd némi befelé cselezgetést követően bődületesen beverte a ficakba (1-3). Kevesebb mint kettő perccel a záró dudaszó előtt a GYHK került emberelőnybe: szépen egyérintőzött a gyergyói speciális egység, Orban kapta meg szélen a játékszert, majd középre akart passzolni, de rosszul találta el, amire Polc nem számított, így a pakk védhető módon átvánszorgott a hálóőr lábai között. (1-4).

A záró felvonás 5. percében DiDiomete kapott kisbüntetést, Kógerék egyből jelezték, nem dőltek még el a lényegi kérdések: Valchar szúrta rá középtávolról, a hazaiak 21-ese pedig lesipuskás módon a gólvonalon túlra húzta a kipattanót (2-4). A folytatásban nagyon közel járt a Corona a harmadikhoz, a sárga-kékek mindent megtettek a felzárkózás érdekében, viszont az újabb gól már nem jött össze, így a GYHK 2-1 arányban vezeti a párharcot. A negyedik összecsapást pénteken rendezik, szintén Brassóban, magyar idő szerint 17:30-kor.

gyhk gye bra

fotók: Corona Brasov

Egyetlen párharcot sem nyertünk meg

   

Vezetőedzői értékelések az erdélyi elődöntő harmadik összecsapását követően.

Dave MacQueen: „Végeredményben ők voltak a jobb csapat, mi nem tudtunk győzni. Egyetlen párharcot sem nyertünk meg ezen a mérkőzésen. Nem csináltuk meg azokat, amikről folyamatosan beszélünk a széria kezdete óta. Jó csapat az ellenfelünk, nem volt sok helyzetünk, egyszerűen jobbak voltak nálunk. Gyorsabbak voltak és végig képesek voltak tartani az egyszerű játékot, amellett, hogy megnyerték a párharcokat. Magunktól viszont nem ezt vártam volna, azt gondoltam, hogy jobban készen állunk. De ez egy hosszú széria, másnap újra jégre lépünk rövid memóriával és megpróbálunk ismét nyerni.”

Szilassy Zoltán: „Nagyszerű meccs volt. Kicsit különbözött az első kettőtől a több gól és kiállítás miatt. És ez most sokkal emocionálisabb is volt. Azt gondolom, ezúttal a második harmad jelentette a különbséget. Gyorsabbak voltunk, tempósabbak és nagyon hatékonyak, meglőttük a három gólt, úgyhogy nagyon örülünk ennek az eredménynek. De természetesen tudjuk, hogy pénteken is játszanunk kell, úgyhogy csak kicsit élvezzük ezt a sikert, aztán jöhet a regeneráció, táplálkozás, folyadék, majd újra a harc!”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 1400 néző. Játékvezetők: Nagy, Nagy, Váczi, Árkovics.
Polc: 82,6% (Toth: 100%)
K
Rinne: 93,8% (Demeter)
Sweeney, Clarke, Schaber, Kóger, VanWormer
1
Haaranen, Marttinen, Tranca, Orban, Bodó
Garcia, Williams, Domingue, Valchar, Gliga
2
Saari, Fejes, Vincze P., Sylvestre, Sárpátki
Bors, Boriszenko, Szabó, Sills, Gajdó B.
3
Kozma, Imre, Szigeti, Császár, Csiszer
Gajdó T., Vasile N. R., #6548, Buda
4
Sándor-Székely, Bíró, DiDiomete
MacQueen Dave, Strenk Hunor
E
Szilassy Zoltán, Góga Attila
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 02:57 GYE Vincze P. Haaranen Bodó
1-1 13:10 BRA PP Valchar VanWormer Domingue
1-2 23:05 GYE Orban Bodó Haaranen
1-3 34:10 GYE SH Szigeti Imre
1-4 38:27 GYE PP Orban Haaranen Vincze P.
2-4 46:35 BRA PP Kóger Valchar Clarke
32 Kapura lövések száma 30
8 Kiállításpercek 8

Szigeti végigrobogott a jégen, majd emberhátrányos gólt lőtt

 

A csütörtöki Corona–GYHK mérkőzés közel négy percben.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum