Dupla shutout volt Minnesotában

 

Filip Gustavsson és Jacob Markström is hibátlanul védett. Négygólos hátrányból győzött a Pittsburgh.

Az Xcel Energy Centerben minden a két kapusról, Filip Gustavssonról és Jacob Markströmről szólt: a Wild és a Flames hálóőre is hibátlanul védett, a rendes játékidőben és a hosszabbításban egyaránt. A két kapus ellenállása végül csak a rávezetések során tört meg: a Calgary 2-1-re nyerte a lőpárbajt, a győztes büntetőt Tyler Toffoli értékesítette a negyedik körben.

Szétlövés döntött Montrealban is, ahol a Carolina győzött kétgólos hátrányt ledolgozva. A Hurricanes szűk négy perccel a befejezés előtt egyenlített Jesper Fast révén, kialakítva a 3-3-as végeredményt. A rávezetések során is potyogtak a gólok, hiszen a Canes 3-2-re nyerte a párbajt Jesperi Kotkaniemi találatával.

A Pittsburgh fantasztikus feltámadást produkálva mínusz négyről verte a Columbust. A Blue Jackets a 24. percben már 4-0-ra ment, de aztán jött a teljes leolvadás, a Pens pedig ezt kihasználva úgy egyenlített, hogy az utolsó három találatát szűk négy perc alatt lőtte. A teljesen széteső vendégeknek végül Sidney Crosby adta meg a kegyelemdöfést a hosszabbításban, beállítva az 5-4-es végeredményt.

A Tampa Bay egy Philadelphia elleni győzelemmel zárta le ötös nyeretlenségi sorozatát. A Lightning 5-2-re nyert az egyaránt három-három pontot szerző Alex Killorn, Nyikita Kucserov páros vezérletével. A Boltsnak különösen a speciális egységei villogtak, hiszen mindhárom hátrányt kivédekezte, fórban pedig három gólt szerzett a hat lehetőségéből.

A Toronto bírta jobban a végjátékot New Jerseyben, ennek köszönhetően 4-3-ra győzött a Prudential Centerben. 45 percig csak egy-egy alkalommal voltak eredményesek a csapatok, a befejező játékrészben viszont ötször is. A Maple Leafs szerzett ismét vezetést, de a Devils fordított, és ugyanezt tette meg a Toronto az utolsó négy percben. A Devilsben Ondrej Palát és Erik Haula is három pontot szerzett, ám ez is kevésnek bizonyult a hazai pontszerzéshez.

A Seattle egy könnyed 5-2-vel lépett át az Anaheimen, és ebben a szezonban negyedszer épített ötös győzelmi sorozatot. Jared McCann kétszer köszönt be, az újoncok kanadai táblázatát 10 pontos előnnyel vezető és a Calder-trófeára legnagyobb eséllyel pályázó Matty Beniers két gólpasszt adott.

matty beniers

Szergej Bobrovszkij volt a Florida hőse a Vegas ellen 2-1-re megnyert összecsapáson. A Panthers hálóőre összesen 31 kísérletet hárított és egészen az 54. percig hibátlan volt a mutatója. A hazaiak győztes gólját Aleksander Barkov szerezte.

Két playoffra hajtó csapat találkozott a UBS Arenában, ahol a New York Islanders fogadta a Buffalót. A végig kiélezett találkozón végül a hazaiak diadalmaskodtak, így hat pontra növelték előnyüket a riválisuk előtt. A győztes találatot Hudson Fasching lőtte a harmadik harmad közepén. Az alapszakaszból még 16-18 mérkőzés van csapatonként, és nagyon kiélezett küzdelem várható az utolsó hónapban, hiszen a jelenleg a keleti hetedik helyen álló, első wild card-helyet birtokló Islanders és a konferenciában 12. Washington között mindössze hat pont a differencia.

A denveri lavina maga alá temette a San Josét. A Colorado végtelenül egyoldalú találkozón győzött 6-0-ra, az egyaránt 1+3-mal záró Cale Makar, Valerij Nyicsuskin páros vezérletével. A kapuban Alekszandr Georgijevnek szinte semmi dolga nem akadt, 13 védéssel ért el shutoutot.

Az Arizona 6-2-re verte a szezon második felére legjobbjait kiárusító, ennek nyomán teljesen leeresztő és széteső St. Louist. A hazai jégen játszó Coyotes a befejező húsz percben villogott igazán, amikor négy gólt ütve lejátszotta a jégről a Bluest. Clayton Keller három pontot szerzett, Travis Boyd kettőt vágott, és második találatával a 100. pontját szerezte az NHL-ben.

NHL, 2023. március 7.:

Montreal–Carolina 3-4 b.
G: Belzile, Hoffman, Pezzetta ill. Slavin, Skjei, Fast

Pittsburgh–Columbus 5-4 h.
G: Zucker (2), Guentzel, Heinen, Crosby ill. Bemström, Pederson, Laine, Foudy

Tampa Bay–Philadelphia 5-2
G: Killorn (2), Kucserov (2), Colton ill. Frost, Lemieux

New Jersey–Toronto 3-4
G: Haula (2), Palat ill. Jarnkrok, Marner, Bunting, Matthews

Florida–Las Vegas 2-1
G: Lomberg, Barkov ill. Theodore

NY Islanders–Buffalo 3-2
G: Cizikas, Bailey, Fasching ill. Cozens, Okposo

Minnesota–Calgary 0-1 b.
G: – ill. –

Colorado–San Jose 6-0
G: Makar, MacKinnon, Rantanen, Nyicsuskin, Malgin, Lehkonen ill. –

Arizona–St. Louis 6-2
G: Boyd (2), Fischer, Schmaltz, Keller, Crouse ill. Bucsnyevics (2)

Seattle–Anaheim 5-2
G: Oleksiak, McCann, Sprong, Tolvanen, Schwartz ill. Zegras, Comtois

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum