McDavid megállíthatatlan

   

Az Oilers kapitánya ismét duplázott és már 124 pontnál jár a szezonban, amivel új egyéni rekordot ért el.

A nemrégiben még a Central-csoportot vezető Winnipeg tovább zuhant, és a San José ellen a nyolcadik vereségét gyűjtötte be az utolsó 10 mérkőzésén. A Jets elindulhatott volna kifelé a gödörből, de a vendég Sharks 11 szekundummal a befejezés előtt Tomás Hertl góljával kiharcolta a ráadást, ahol Logan Couture találatával a pluszpontot is megszerezte. Az öt vereség után 3-2-re nyerő San Joséban Erik Karlsson két gólpasszt adott, 65 előkészítésével holtversenyben a második az NHL-ben. A Jets első gólját a február végén Nashville-ből megszerzett Nino Niederreiter ütötte, akinek új csapatában ez volt az első, összességében pedig a 200. találata, ezzel az első svájci játékos lett, aki elérte ezt a határt.

A San Joséhoz hasonlóan az Edmonton is vendégként nyert 3-2-re, mégpedig a Buffalo otthonában. A Sabres kétszer még egyenlíteni tudott a KeyBank Centerben, Connor McDavid második találata után viszont már nem tudta ezt megtenni, pedig még 14 perc volt hátra a mérkőzésből. Az Oilers duplázó kapitánya az újabb két góljával már 124 pontnál jár a szezonban, amivel új egyéni rekordot ért el. McDavid 124 pontjánál csak ketten tudtak többet szerezni egy szezonban ebben az évezredben: a 125-ig jutó Joe Thornton (2005/06) és a 124-et szerző Nyikita Kucserov (2018/19).

niederreiter 200

A Calgary drámai körülmények között győzött Dallasban 5-4-re. Az American Airlines Centerben szép sorminta alapján követték egymást a gólok: kettőt lőtt a Flames, kettőt a Stars, majd ismét kettőt a Flames és ismét kettőt a Stars. 4-4 után már mindenki a hosszabbítást várta, kivéve Tyler Toffolit, aki hét másodperccel a befejezés előtt Jonathan Huberdeau tökéletes passza után, egy szólót követően eldöntötte a mérkőzést. A Flames öt vereség után győzött ismét.

A játéknap legsimább győzelmét meglepetésre a Chicago szállította az Ottawa ellen elért 5-0-s sikerével. Seth Jones kettőt vágott, Anders Björk három gólpasszt adott, Alex Stalock pedig 35 védéssel nullázta le a fővárosi gárdát, amely öt győzelem után hagyta el vesztesen a pályát.

A Los Angeles végigdominálta a meccset a Washington ellen, ennek megfelelően 4-2-vel be is húzta a találkozót. A Kings az első játékrészben még nem talált be, a másodikat és a harmadikat viszont egyaránt 2-1-re nyerte, köszönhetően annak, hogy 41-22-re nyerte a kapura lövéseket. A Kingsben egyedül Adrian Kempe szerzett két pontot: előkészítette a győztes találatot és megszerezte idei 30. gólját.

A játéknap egyetlen szétlövését a Vancouver nyerte a Nashville ellen. A Rogers Arenában az első felvonást a Canucks vitte el 2-1-re, az utolsót a Predators ugyanilyen arányban, így alakult ki a rendes játékidő 3-3-as végeredménye. A rávezetések során már közel sem voltak ilyen eredményesek a csapatok, a korábban is eredményes, és idei 30. gólját szerző Elias Pettersson egyetlen találata döntött a hazaiak javára. A svédnek a 30. találata a karrierje 300. pontja is volt egyben, amihez 306 mérkőzésre volt szüksége. Ez a Vancouver történetének második legjobb teljesítménye Pavel Bure (246) mögött.

NHL, 2023. március 6.:

Winnipeg–San Jose 2-3 h.
G: Niederreiter, Schmidt ill. Lorentz, Hertl, Couture

Buffalo–Edmonton 2-3
G: Skinner, Cozens ill. McDavid (2), Ryan

Dallas–Calgary 4-5
G: Robertson, Domi, Hintz, Benn ill. Ritchie, Zadorov, Lindholm, Andersson, Toffoli

Chicago–Ottawa 5-0
G: Jones (2), Kurashev, Dickinson, Reichel ill. –

Vancouver–Nashville 4-3 b.
G: Pettersson, Podkolzin, Joshua ill. Evangelista (2), Sissons

Los Angeles–Washington 4-2
G: Gavrikov, Danault, Anderson, Kempe ill. Sandin, Ovecskin

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum