McDavid megelőzte Gretzkyt

 

Az Oilers kapitánya az egy szezonban szerzett emberelőnyös pontok számában előzte meg a legendát. A Boston zsinórban a 10. meccsét nyerte, a Vancouver 44 másodperc alatt ütött kettőt hátárnyban.

A Tampa Bay Buffalóban szenvedte el egymás után a negyedik vereségét, ami a csapat legrosszabb szériája az egész szezonban. A Lightning még megszerezte a vezetést a KeyBank Centerben, de ezután a Sabres zsinórban ötször köszönt be és végül 5-3-mal húzta be a meccset. A Buffalóban a Tage Thompson, Jeff Skinner páros 1+1-gyel zárt és mindketten nyolcadik alkalommal szereztek pontot a legutóbbi kilenc mérkőzésen. A másik oldalon a Steven Stamkos, Brayden Point, Nyikita Kucserov olyan gyengén muzsikált, hogy Jon Cooper mester a harmadik harmadban egy másodpercnyi jégidőt sem biztosított az első sorának.

A Detroit sincs nagy formában, az autóvárosiak New Yorkban gyűjtötték be zsinórban az ötödik vereségüket. Az Islanders 4-1-gyel vitte a meccset oly módon, hogy a harmadik harmadban ütötte minden gólját. Az első öt percben fordított, a végjátékban pedig két újabb találattal bebiztosította a pontokat. Az Islesben Anders Lee kettőt vágott, Ilja Szorokin 22-szer hárított.

A Nagy Alma másik csapatának közel sem volt ilyen jó napja, ugyanis simán kikapott az NHL-tabellát vezető és egymás után a 10. diadalát begyűjtő Boston csarnokában. A 4-2-re nyerő Bruinsban Charlie Coyle egyedüliként szerzett két pontot, a Detroitból megszerzett Tyler Bertuzzi pedig gólpasszal mutatkozott be. Az utolsó nyolc meccsen mindössze 5 pontot gyűjtő Rangers becsületét Alexis Lafrenière mentette meg egy duplával. A Boston legutóbb 2014 márciusában nyert meg 10 meccset zsinórban, amikor egészen 12-ig jutott.

A Dallas nagyon elkapta a Coloradót és egy hetessel szórta meg a bajnokcsapatot. A Stars a harmadik harmad elején már 6-1-re is vezetett, és végül 7-3-mal lépett át Jared Bednar legénységén. Jason Robertson egy gólpassz mellett kettőt lőtt, de a Stars szurkoló sokkal jobban örültek annak, hogy a két ponttal záró Joe Pavelski 18 mérkőzés után talált be az ellenfél kapujába.

A Washington átaludta az első húsz percet San Joséban, de aztán összekapta magát és felmosta a jeget kaliforniai gárdával. A Capitals az első szünetre még kétgólos hátránnyal ment, a második és a harmadik harmadban viszont négy-négy gólt szerzett és végül 8-3-mal ütötte ki a Sharkst. Craig Smisth duplázott, Alekszandr Ovecskin, Dylan Strome és a héten a Torontótól megszerzett Rasmus Sansin egyaránt három pontot tett a közösbe.

A Florida vetett véget a Pittsburgh négyes nyerő szériájának, miután 4-1-re verte Crosbyékat. A mérkőzésnek azért volt nagy jelentősége, mert a Penguins áll a még rájátszást jelentő második Wild Card-helyen, a vereséggel viszont három pontra csökkent az előnye a Floridával szemben. A délkeletieknél négyen is kettő ponttal zártak, így a meccs embere címet a 31 védést bemutató Szergej Bobrovszkij kapta. A Pensben Kris Letang karrierje 50. emberelőnyös gólját lőtte, amivel az aktív hátvédek között a hatodik Brent Burns (82), Drew Doughty (71), Oliver Ekman-Larsson (58), Roman Josi (54) és Mark Giordano (52) mögött.

Egy 44 másodperces rövidzárlat pecsételte meg a Toronto sorsát Vancouverben. A Rogers Arenában a felek 1-1-re álltak a harmadik harmad közepén, amikor is a Maple leafs emberelőnybe került, de ahelyett, hogy növelni tudta volna az előnyét, kettőt kapott fórban. Elias Pettersson és J. T. Miller találata után öt perccel Nils Aman is betalált, beállítva a 4-1-es végeredményt. A Cancuks fennállása során 25. alkalommal lőtt két emberhátrányos gólt egy mérkőzésen, ebben az évezredben pedig ötödször.

miller pettersson

Az Ottawa gond nélkül győzött 5-2-re a Columbus ellen. Tim Stützle egy duplával keserítette meg a Jackets védelmét, az Arizonától megszerzett és a Senators színeiben az első hazai mérkőzését játszó Jakob Chychrun góllal és egy előkészítéssel mutatkozott be.

A Chicago hiába szerzett vezetést már a 37. másodpercben, az első lövésből a Nashville ellen Seth Jones révén, a folytatásban Juuse Saros lehúzta a rolót, és 3-1-es győzelemre vezette a Nashville-t a szeles városban. A Predators az utolsó hat meccséből az ötödiket nyerte, és az utolsó 15 Hawks elleni mérkőzésén mindig szerzett pontot, 12 alkalommal kettőt is.

A Minnesota 3-0-ra győzött Calgaryban, így kilenc meccsre nyújtott pontszerző sorozatát, ezzel szemben a Flames egymás után az ötödik meccsét bukta el. Filip Gustavsson 31 védéssel nullázott, Matt Boldy és Joel Eriksson Ek egy-egy góllal és gólpasszal jelentkezett.

A Los Angeles két késői góllal győzött a St. Louis ellen 4-2-re. A zsinórban harmadik meccsét megnyerő és az All Star-gála óta 8-2-1-es mérleggel álló Kings az utolsó három percben Gabriel Vilardi és Kevin Fiala találataival döntötte el a mérkőzést. A két csatár mellett Joonas Korpisalo játszott kiemelkedően, aki 24 védéssel és győzelemmel mutatkozott be a Los Angelesben.

A Canada Life Centre-ben nem sokat törődtek a csapatok a védekezéssel, a Winnipeg 7-5-re verte az Edmontont, és ezzel nemcsak visszavágott az egy nappal korábban elszenvedett vereségért, de öt kudarc után gyűjtött ismét pontokat. A hazaiaknál Josh Morrissey járt az élen a pontgyűjtésben a maga két góljával és egy gólpasszával, míg a másik oldalon az a Leon Draisaitl, aki karrierje 7. mesterhármasát szerezte. Az Oilersből természetesen meg kell még említeni Connor McDavidet is, aki az 58. emberelőnyös pontját szerezte a szezonban, megdöntve ezzel Wayne Gretzky 1982-ben felállított, megdönthetetlennek hitt franchise-rekordját.

Josh Morrissey

NHL, 2023. március 4.:

Buffalo–Tampa Bay 5-3
G: Thompson, Hinostroza, Jost, Quinn, Skinner ill. Killorn (2), Point

NY Islanders–Detroit 4-1
G: Lee (2), Parise, Palmieri ill. Larkin

Boston–NY Rangers 4-2
G: Coyle, Nosek, Bergeron, Pastrnak ill. Lafreniere (2)

Dallas–Colorado 7-3
G: Robertson (2), Heiskanen, Pavelski, Marchment, Faksa, Johnston ill. Girard, Cogliano, Rodrigues

San Jose–Washington 3-8
G: Hertl, Barabanov, Sturm ill. Smith (2), Ovecskin (2), Abue-Kubel, Irwin, Oshie, Strome

Florida–Pittsburgh 4-1
G: Bennett, Ekblad, Luostarinen, Verhaeghe ill. Letang

Vancouer–Toronto 4-1
G: Kuzmenko, Pettersson, Miller, Aman ill. Tavares

Winnipeg–Edmonton 7-5
G: Morrissey (2), Scheifele, Lowry, Capobianco, Barron, DeMelo ill. Draisaitl (3), Janmark, Bjugstad

Ottawa–Columbus 5-2
G: Hamonic (2), Stüztle (2), Chychrun ill. Roslovic, Laine

Chicago–Nashville 1-3
G: Jones ill. Tomasino, Barrie, Sissons

Calgary–Minnesota 0-3
G: – ill. Eriksson Ek, Foligno, Boldy

Los Angeles–St. Louis 4-2
G: Grundström, Kempe, Vilardi, Fiala ill. Thomas, Kapanen

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum