Először van 30 gólos játékosa a Seattle-nek

 

A másodéves gárdában Jared McCann érte el először ezt a határt. Ryan Nugent-Hopkins és Brent Burns egyaránt négy pontot szerzett.

Nem volt egy súlycsoportban az Arizona és a Mullett Arenába látogató Carolina. A Metropolitan-csoportot vezető Hurricanes 42-18-re vitte a kapura lövéseket és 6-1-re nyerte meg a mérkőzést. Brent Burns négy gólpasszt adott, Sebastian Aho és Martin Necas három-három pontot tett a táblára, Shayne Gostisbehere pedig egy góllal jelezte, hogy kár volt a hét közepén elcserélni az Arizonából éppen a Carolinához.

Az Edmonton 6-3-ra verte az egymás után ötödik összecsapását elvesztő Winnipeget. Az Oilers negyed órával a befejezés előtt már 5-0-ra ment, így McDavidéknek az is belefért, hogy a végén egy kicsit kiengedjenek. Az Oilers kapitányának megszakadt a gólszerző sorozata, de így is kiosztott három gólpasszt. Hárommal zárt Kailer Yamamoto és Leon Draisaitl is, ám rajtuk is túltett Ryan Nugent-Hopkins, aki 2-2 góllal és gólpasszal terhelte meg a Winnipeget. Nugent-Hopkins a duplával már 30 gólos, ami új egyéni rekord.

A columbusi Nationwide Arenában az első harmad nem hozott gólt, a másodikat és a harmadikat viszont egyaránt 2-1-re nyerte a Seattle, így összességében 4-2-es győzelemmel távozott Ohióból. A Krakenben Philipp Grubauer 21-szer hárított, Jared McCann pedig ismét eredményes volt és a Seattle történetének első játékosa lett, aki elérte a 30 gólos határt.

Az Anaheim 3-2-re verte hazai pályán a Montrealt. A Honda Centerben gyors gólváltással indult a meccs, majd a két kapus, John Gibson és Sam Montembeault került a középpontba. A hosszú gólcsendet végül a mérkőzés hajrájában két emberelőnyös találat törte meg a Ducks részéről, amire a Canadiens csak fél perccel a befejezés előtt tudott válaszolni.

A Vegas a fantasztikus napot kifogó Adin Hill, valamint a minden találatban szerepet játszó Jonathan Marchessault vezetésével győzött a legjobb idegenbeli mutatóval rendelkező New Jersey ellen. A T-Mobile Arenában 65 perc játék után 3-3 volt az állás, így jöhettek a büntetők, ahol a negyedik körben Shea Theodore egyetlen találata döntött a Knights javára. Adin Hill karriercsúcsot jelentő 47 lövést fogott, majd még négyet a rávezetések során, ezzel szemben a Devilsben Akira Schmid csak 24-ig jutott.

adin hill

NHL, 2023. március 3.:

Columbus–Seattle 2-4
G: Laine, Boqvist ill. McCann, Eberle, Wennberg, Tanev

Edmonton–Winnipeg 6-3
G: Yamamoto (2), Nugent-Hopkins (2), Draisaitl (2) ill. Jonsson-Fjallby, Scheifele, Dillon

Arizona–Carolina 1-6
G: Crouse ill. Aho (2), Stastny, Slavin, Gostisbehere, Necas

Anaheim–Montreal 3-2
G: Megna, McTavish, Silfverberg ill. Drouin, Suzuki

Las Vegas–New Jersey 4-3 b.
G: Marchessault (2), Eichel ill. Bratt, Mercer, Wood

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum