A rájátszásra jobban összeállt a csapat

 

A DVTK-n túljutó FTC-Telekom az alapszakaszgyőztes BJA-val csap össze az Erste Liga elődöntőjében. A legutóbb még Kangyal Balázs csapatában játszó Kreisz Brúnó szerint idén a kiegyensúlyozottság a rozsomákok titka, a Fradi viszont egyre jobban összeáll.

Az alapszakaszban négyből négyszer idegenbeli siker született a DVTK Jegesmedvék elleni találkozóitokon; ehhez képest a Tüskecsarnokban lejátszott negyeddöntős meccseket mind behúztátok. Miben látod a változást a szezon korábbi szakaszához képest, hogy ez most sikerült?

Ez egy eléggé összetett kérdés. A rájátszást és az alapszakaszt eleve nehéz összehasonlítani. Mindig nagy öröm hazai pályán játszani a saját szurkolóink előtt, és az alapszakaszban is igyekeztünk minél jobban kiszolgálni őket, de sajnos nem mindig jött ki úgy a lépés. A rájátszásra azt gondolom, hogy jobban összeállt a csapat, a szurkolóink ugyanolyan lelkesedéssel biztattak minket tovább és a playoff-mérkőzéseinken nagyon jó hangulat volt a csarnokban, amiből sok erőt tudtunk meríteni.

A negyeddöntős meccseken nem szereztél pontot. Változott a szereped a csapaton belül a rájátszásra?

Nem volt róla szó, hogy más szerepet szánnának nekem a rájátszásra. Ugyanazok az elvárásaim vannak magammal szemben, mint az alapszakaszban voltak és az edzőimnek is szerintem. Ismernek, tudják, hogy mire vagyok képes és azt is várják, hogy kihozzam magamból a maximumot, de a szezonnak ebben a részében a csapatot kell előtérbe helyezni. Viszont minden meccsen kaptam elég lehetőséget, amin próbáltam segíteni a csapatot, ahogyan tudtam. Igyekszem nem görcsölni ezen és remélem, ha felszabadultan, teljes odaadással tudom játszani a saját játékomat, akkor a pontok is jönni fognak.

Az előző szezonban még Kangyal Balázs csapatában játszottál, most az ellenfél edzője lesz. Mennyiben másabb az idei BJAHC a tavalyi MAC HKB-hoz képest?

Nem hinném, hogy olyan nagy változások történtek volna a BJAHC-nál. Az előző két évben is azt gondolom, hogy volt a csapatban potenciál, idén azokhoz a szezonokhoz képest szerintem sikerült az alapszakaszban kiegyensúlyozottabban játszaniuk, míg a többi csapatnál azért idén voltak hullámvölgyek.

Testvéred, Emma női válogatott játékos, a tengerentúlon játszik. A családi asztalnál és a testvéri beszélgetéseknél mennyire kerül szóba a jégkorong?

Ez elkerülhetetlen azért nálunk, hiszen Emma is és én is szeretjük a sportot és próbálunk egymásnak segíteni, úgyhogy ha az ebédlőasztalnál nem is olyan gyakran, de a testvéri beszélgetéseknél szinte mindig szó esik a jégkorongról.

kreisz_ftc

fotó: FTC-Telekom

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum