McDavid megint csodát tett

 

Az Edmonton csatára zsinórban az ötödik mérkőzésen ütött legalább kettőt, amire mindösszesen négyen voltak képesek korábban.

A New York Rangers eltiltás, sérülés és a fizetési sapka szorítása miatt csak 11 csatárral és 5 védővel állt ki Philadelphiában, ám így is elhozta a pontokat a testvériség városából. A Rangers 3-2-re győzött, a meccs embere pedig az a Vlagyimir Taraszenko lett, aki a rendes játékidőben két gólpasszt adott, a hosszabbításban pedig maga döntötte el az összecsapást. Az orosz szélsőnek ez volt a 11. gólja a ráadásban, de legutóbb 2019. február 10-én volt eredményes a hirtelen halálban a Nashville ellen.

taraszenko

Connor McDavid ismét tarthatatlannak bizonyult, aminek a Toronto látta a kárát. Az Oilers nagyon könnyedén verte 5-2-re a Maple Leafst, a kapitány pedig két góllal és a győztes találat előkészítésével vette ki a részét a győzelemből. McDavid zsinórban az ötödik mérkőzésen volt legalább kétszer eredményes, ami korábban csak az Alekszandr Mogilnij (1992/93), Mario Lemieux (1988/89), Punch Broadbent (1921/22), Joe Malone (1920/21) kvartettnek sikerült.

A Dallas kétgólos mínuszról fordítva győzött az Arizona ellen 4-2-re. A hazai jégen játszó Stars az első negyed órát átaludta, ezt követően viszont Tyler Seguin megrázta magát és három pontot gyűjtve győzelemre vezette a csapatát. Seguin egyet lőtt előnyben és egyet hátrányban, egyenlő létszám mellett pedig gólpasszt jegyzett Miro Heiskanen győztes góljánál. A Central-csoportot vezető Starsra ráfért a siker, hiszen az ezt megelőző hét összecsapáson csak egyszer győzött.

A New Jersey majdnem ráfázott a könnyelműsködésére Denverben, de így is győzni tudott egy gólzáporos mérkőzésen. A Devils a meccs első felében lejátszotta a jégről a Coloradót és 5-1-re ellépett, de ezután kényelmesen hátradőlt, aminek eredményeként öt perccel később már csak egy gól volt az előnye. 5-4-es vendégvezetést követően az Avs hiába kapaszkodott, nem tudta utoléri a Devilst, amely végül 7-5-re nyerte a találkozót a Ball Arenában. Dawson Mercer négy pontot gyűjtött és egymás után a hetedik mérkőzésen volt eredményes. A New Jersey a 60. mérkőzésen szerezte meg a 40. győzelmét, amivel megdöntötte a 2008/09-es 62 meccses klubcsúcsot.

A Vegas nagy csatában verte 3-2-re a Carolinát. A Golden Knights háromszor szerzett vezetést a meccsen, amire kétszer volt is válasza a Hurricanesnek, a harmadik esetben viszont már kevés volt a vendégeknek a fennmaradó szűk négy perc az újabb egyenlítő találat megszerzéséhez. Jack Eichel egy duplával, Adin Hill 24 védéssel járult hozzá a győzelemhez.

A nyugati parton túrázó Washington megnyerte az első mérkőzését, mégpedig az Anaheim otthonában, hosszabbítás után 3-2-re. A Honda Centerben minden harmad egálra végződött oly módon, hogy az elsőben és a harmadikban is egy-egy gól született. A győztes találatot végül a mérkőzésen másodszor eredményes Tom Wilson ütötte a 69. másodpercben.

NHL, 2023. március 1.:

Philadelphia–NY Rangers 2-3 h.
G: Tippett, Laughton ill. Zibanejad, Kreider, Taraszenko

Edmonton–Toronto 5-2
G: McDavid (2), Hyman, Yamamoto, Kosztyin ill. Kampf, Marner

Dallas–Arizona 4-2
G: Seguin (2), Hintz, Heiskanen ill. Hayton, Keller

Colorado–New Jersey 5-7
G: MacKinnon (2), Rantanen, Compher, Nyicsuskin ill. Palat, Bastian, Tatar, Hamilton, Wood, Mercer, Hischier

Las Vegas–Carolina 3-2
G: Eichel (2), Smith ill. Necas, Staal

Anaheim–Washington 2-3 h.
G: Terry, Zegras ill. Wilson (2), Fehervary

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum