Patrick Kane a Rangersben folytatja

 

Vlagyimir Taraszenko megszerzése után a New York all-int mondott. A Rangers és a Chicago mellett, több klub is nagy üzletet kötött

Az NHL 2022/23-as szezonjában a cserestop március 3-án zárul, magyar idő szerint este kilenckor. A dátum közeledtét mi sem jelzi jobban, hogy az elmúlt napokban felpörögtek az események és több játékos is klubot váltott. A cserék közül kiemelkedik a háromszoros Stanley Kupa – győztes Patrick Kane klubváltása, aki a szeles városból Manhattanbe került, szinte aprópénzért. A generációjának egyik legkiválóbb játékosának a nyáron lejár a szerződése, ezért a Chicagónak lépnie kellett, hogy ha még bármilyen ellenértéket szeretett volna kapni. Mivel a 34 éves játékost a saját belegyezése nélkül nem lehetett áruba bocsátani és ő egyedüli állomásként a Rangerst jelölte meg, Kyle Davidson, a Chicago GM-je kénytelen volt lemondani egy második és egy negyedik körös választásért Kane-ről, és továbbra is állnia kell a fizetésének az 50%-át. A Rangers és a Hawks üzletébe harmadik félként bevonták az Arizónát is, amely egy draftjogért átvállalta Kane bérének az egynegyedét. Kane érkezésével egészen félelmetes első két sora lesz a Rangersnek: Kreider, Zibanejad és Taraszenko az elsőben, Panarin, Trochek és Kane a másodikban. Különösen ez utóbbira lesz érdemes figyelni, hiszen Kane így New Yorkban ismét együtt játszhat majd korábbi társával Artyemij Panarinnal. A két játékos között évekkel ezelőtt kiváló volt a kémia, hiszen Kane MVP lett, Panarin pedig megkapta a legjobb újoncnak járó Calder-trófeát.

kane panarin

Érdekes üzletet kötött egymással a Minnesota és a Columbus. A Wild egy ötödik körös választást adott azért a Gustav Nyquistért, aki jelenleg hosszútávú sérültlistán van (LTIR), a közel 3 milliós szerződésével. Az északi gárda tulajdonképpen ezzel a húzással csinált magának egy helyet a bérkeretben, így lehet azzal számolni, hogy Bill Guerin, a franchise GM-je a következő két napban nyélbe üt még egy cserét. Amilyen erős elöl az Edmonton, olyan gyenge hátul, így nem lehet azon csodálkozni, hogy az Oilers lecsapott a Nashville hátvédjére, Mattias Ekholmra. Az Oilersnek mélyen a zsebébe kellett nyúlnia, hiszen a 32 éves hátvédért a Tyson Barrie, Reid Schaefer duóval és egy első körös választással fizetett. Az Edmonton nemcsak vett, hanem el is adott: megszabadult az egykor sokkal többre taksált, a 206-os draft negyedik helyén kiválasztott Jesse Puljujarvitól, akit a Carolinába küldött egy feltörekvő prospectért.

A Toronto is a hátsó hatosát erősítette és a bizalmát a vancouveri Luke Schennbe fektette, akiért a nyugat-kanadai gárda egy harmadik körös választást kapott. Akárcsak az Edmonton a Maple Leafs is adott el játékost mégpedig kettőt is. Pierre Engvallt a New York Islandershez, Rasmus Sandint pedig a Washingtonhoz küldte. Kyle Dubas, a Toronto GM-je a két játékosért Erik Gustafssont és draftjogot kapott, amiből az egyik a 2023-as draft első körére érvényes. A végére két igazi nagy volumenű üzlet maradt. A zsinórban negyedik fináléjára hajtó Tampa Bay a Nashville csatárában, Tanner Jeannotban látta meg a lehetőséget. A Predators nagyon jól járt a cserével hiszen Cal Foote játékjoga mellet öt draftjogot is kapott, közte egy idei első köröset. Nem aprózta el a dolgokat a San José és a New Jersey sem, ahol egy összesen 9 játékost, valamint 4 választási cédulát érintő üzlet köttett. A trade központi figurája az idén 31 gólt szerző Timo Meier volt, aki nyugatról keletre tette át a székhelyét.

Az összes cseréről és a részletekről ezen az oldalon informálódhatnak.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum