Történelmi Kaprizov-triplával győzött a Minnesota

   

Az orosz szélső lett az NHL ötödik játékosa, aki úgy ütött klasszikus mesterhármast, hogy a harmadikat a hosszabbításban szerezte. Dylan Cozens is hármat vágott.

Kirill Kaprizov-showt hozott a 3-2-vel zárult Minnesota–Columbus összecsapás. A Blue Jackets 41 védéssel záró kapusa, Elvis Merzlikins a harmadik harmad elejéig hibátlanul védett és tartotta a csapata kétgólos előnyét. A befejező húsz percben és a hosszabbításban viszont nem bírt az orosszal, aki a hátára vette a Wildot és egy klasszikus triplával eldöntötte a meccset. Neal Broten (1983), Patrik Eliás (2001), Thomas Vanek (2008) és Tomás Hertl (2022) után Kaprizov lett az NHL ötödik játékosa, aki úgy ütött klasszikus mesterhármast, hogy a harmadik találatát a hosszabbításban szerezte.

A New York Islanders 4-0-ra nyert Winnipgben, és ezzel egymás után hetedszer győzte le a kanadai riválisát. Az Islesben nem volt olyan játékos, aki legalább két pontot szerzett volna, így a meccs legjobbja címet a 23 védést bemutató és hibátlanul mozgó Szemjon Varlamov kapta.

A Buffalo Rasmus Dahlin és Alex Tuch hiányában is egy hetest vágott a Washingtonnak. Az első húsz perc még 2-2-es döntetlennel zárult, a második felvonásban viszont a Sabres hét perc alatt négyet lőtt és végül magabiztosan nyert 7-4-re. A gólzáporos sikerből Dylan Cozens egy gólpasszal és karrierje első mesterhármasával, Tage Thompson pedig idei 40. találatával vette ki a részét. Thomas Vanek és Jeff Skinner mögött Thompson mindössze a harmadik játékos a Buffalóban ebben az évezredben, aki megugrotta a 40 gólos küszöböt.

dylan cozens

A New York Rangers a Los Angeles ellen elért 5-2-es sikerrel zárta le a négyes nyeretlenségi sorozatát. A Rangers már a második harmad elején hárommal ment, de a Kings hiába kapaszkodott és jött fel egy gólra, a hazaiak a befejező játékrész kezdetén pillanatok alatt visszaállították a háromgólos differenciát. Vinny Trocheck egy gólpassz mellett duplázott, a Mika Zibanejad, Artyemij Panarin páros pedig egy-egy gólt és előkészítést tett a táblára.

A Pittsburgh a második harmadban mutatott fantasztikus játékával verte 7-3-ra a Tampát. A Lightning a második felvonást még 2-1-es előnnyel kezdte, de aztán beindult a Penguins hengere és 13 perc alatt egy hatost vert Brian Elliottnak. Az utolsó harmadra egy gól maradt, de ez már csak a kozmetikázásra volt elég a Boltsnak, a vége 7-3 lett a hazaiaknak. A Penguins játékosai szépen megosztoztak a pontokon, hatan voltak, akik két ponttal zártak. A Tampában Nyikita Kucserov megszerezte a 700. pontját, ezzel a negyedik az örökranglistán Steven Stamkos (1033), Martin St. Louis (953) és Vincent Lecavalier (874) mögött.

A Toronto nagyon korán hátrányba került Seattle-ben, ám ez nem rengette meg a Leafst: még az első harmadban hárommal válaszolt és végül tükörsimán győzött 5-1-re. Auston Matthews kétszer köszönt be, Mitchell Marner három előkészítést jegyzett, Ilja Szamszonov pedig 26 lövést fogott a gyorsan bekapott gólt követően.

A Nashville is korán hátrányba került Arizonában, de ezt követően rendezte sorait, és a következő hét gólból hatot szerezve végül tükörsimán győzött 6-2-re a sivatagban. Roman Josi egy gólpassz mellett kettőt vágott és a győztes találat is az ő nevéhez fűződik, a Tommy Novak, Matt Duchene kettős pedig ugyanúgy három pontot szerzett, mint a svájci kapitány.

NHL, 2023. február 26.:

Buffalo–Washington 7-4
G: Cozens (3), Thompson, Skinner, Girgensons, Hinostroza ill. Strome, Oshie, Ovecskin, Milano

Minnesota–Columbus 3-2 h.
G: Kaprizov (3) ill. Olivier, Foudy

Winnipeg–NY Islanders 0-4
G: – ill. Horvat, Romanov, Nelson, Pelech

NY Rangers–Los Angeles 5-2
G: Trocheck (2), Lafreniere, Panarin, Zibanejad ill. Arvidsson, Roy

Pittsburgh–Tampa Bay 7-3
G: O’Connor, Malkin, Crosby, Blueger, Carter, Zucker, Dumoulin ill. Cirelli, Kucserov, Point

Seattle–Toronto 1-5
G: Dunn ill. Matthews (2), Giordano, Tavares, Liljegren

Arizona–Nashville 2-6
G: Gostisbehere, Schmaltz ill. Josi (2), Trenyin, Duchene, Novak, Glass

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum