Szombat délután muszáj győzniük a miskolciaknak

   

Ha a DVTK Jegesmedvék nem húzzák be a ferencvárosiak elleni ötödik találkozót, akkor véget ér számukra a szezon.

Szombaton játsszák a DVTK Jegesmedvék–FTC-Telekom párharc ötödik mérkőzését. A negyeddöntő első, televíziós mérkőzését 4-2-re behúzták a miskolciak, ám a második hazai meccset elvesztették, majd mindkétszer kikaptak a Tüskecsarnokban, így 3-1-es hátrányból várják az újabb, szintén tévés találkozót. Az első három összecsapáson rendre az a csapat győzött, amelyik többet lőtt kapura, ellenben csütörtökön hiába lőtt a harmadik harmadban 25-ször kapura a DVTK, egyetlen alkalommal tudta csak bevenni Arany kapuját, miközben kétgólos hátrányban volt a második szünetet követően. A ferencvárosiak két kiemelkedő játékosa Aku Kestilä és Oliver Betteridge, akik egyaránt pont/meccses átlagon vannak: a finn játékos 2+2, a brit 1+3 pontnál jár, de Jegesmedvéknek is van két 4-4 egységgel bíró embere, Roman Berdnyikov és Páterka Bence egyaránt 2+2 pontos. Mind a négy eddigi összecsapás szorosan alakult, kétgólosnál nagyobb differenciát egyik csörte sem hozott. A negyedik mérkőzés záró játékrészét illetően mindkét vezetőedző büszke volt a csapatára, mi pedig hozzátehetjük, ha szombat délután is így hajtanak majd a csapatok, remek meccset láthatnak majd 14:05-től a helyszínre kilátogató, valamit az M4 Sport+ műsorát néző jégkorongbarátok is.

dvtk ftc gól

fotó: Nagy Gábor Sándor/DVTK Jegesmedvék

DVTK Jegesmedvék–FTC-Telekom 4-1

   

A miskolciak szűk félóra alatt végleg eldöntötték az ötödik meccset, Voris shutoutját az utolsó harmadban rontotta el Galántai – folytatás 3-2-es ferencvárosi szériavezetésről hétfőn este a Tüskecsarnokban.

A szezon eddigi legfontosabb hazai meccsén természetesen Voris kezdett a miskolci kapuban, Wehrs egymeccses eltiltását letöltve visszatérhetett a védelembe. Berdnyikovot és Kulesovot szétszedte Tokaji Viktor, előbbi Vas és Farkas mellé került a harmadik támadósorba, utóbbi az elsőt vitte Páterkával és Razumnyakkal. Az előző három meccshez hasonlóan nem volt a sérült Ritó, akinek biztosan véget ért a szezonja. Az FTC-Telekom a csütörtökihez képest változatlan összeállításban korcsolyázott jégre: a kapuban Arany állt, a hiányzó finnek közül a két meccsre elmeszelt Sointu eltiltása, Marva és Sailio betegsége miatt nem lehetett ott – a húszéves Kucsma így élete első Erste Liga-playoffjában egymást követő második meccsén kezdhetett az első bekkpárban, Marva helyén.

A kulcsfontosságú jó kezdés megvolt a DVTK-nak, másfél perc sem kellett a vezető találathoz: Galajda vett át egy korongot, elszáguldott az alapvonal mögött, a kaput megkerülve adott lekövethetetlen fonákasszisztot Berdnyikovnak, a negyeddöntő első 4 meccsét 2+2-vel záró orosz gond nélkül be is vágta az üres kapuba (1-0). A folytatásban a hazaiak Blasko révén növelhették volna előnyüket, a cseh közeli tüzelése nem sokat tévedett. Ezt követően egy óriási Kozma-helyzetnél Voris védett nagyon látványosat a lepkéssel a centerpozícióból leadott lövésnél. A harmad felénél megjött az első ferencvárosi emberelőny, ám a zöld-fehérek fórjátéka változatlanul akadozott, az újabb kihagyott eséllyel 9/0-ra romlott negyeddöntős mutatójuk. Nem úgy a másik oldalon. A kiegészülés után a miskolciak is visszakapták az előnyt, és bár előbb Vojtkó még nem tudta átpasszírozni a pakkot Aranyon, a 14. minutumban Vas nagy keresztpassza után Kiss Roland bombája ugyan még levágódott aranyról, Vojtkónak azonban ezúttal már csak az üres kapuba kellett továbbítania (2-0). A második hazai találat papíron már két másodperccel a fővárosi kiegészülés után esett, de ez gyakorlatilag emberelőnyös gólnak volt tekinthető. A 17. percben aztán már jelentősre hízott a Jegesmedvék előnye, egy lecsorgóval Razumnyak húzott be középre és nagy gólt vert a léc alá (3-0). A játékvezetők ferencvárosi challenge nyomán megvideózták, majd érvényben hagyták a találatot, így ez technikailag egy vendég-időkérésnek felelt meg végül.

A középső harmad áthúzódó Fradi-fórral indult, ebből sem született gól, a zöldek így 10. előnyüket is kihagyták a párharcban. Az etap fennmaradó részében a megszokott playoffkeménykedéseket leszámítva fegyelmezettebb arcukat mutatták a csapatok, a feszített és időnként feszült mezőnyjáték során újabb találat sokáig nem született. Ehhez azonban kellett a hazai kapuvas is, amely a meccs felénél rövid időn belül kétszer is megmentette a miskolciakat: előbb Kulmala a bal oldali, majd az ezt követő buli után Hrabal a felső vasat csengette meg. Noha ebben a periódusban a szépítésért futó ferencvárosiak voltak az aktívabbak, a 35. percben Kiss Roland végleg eldöntötte az 5. meccset: Razumnyak hátrapassza után megnézte magának a rövid felsőt és pontos lövéssel meg is találta – Arany előtt ketten is takartak, jó eséllyel semmit sem látott (4-0). Kettővel a második játékrész vége előtt Kulmala szaladt el egy emberhátrányban, önmaga második, csapata harmadik kapuvasát ütötte csak ebben a harmadban.

Oda-vissza felesleges kiállításokkal rajtolt a záró húsz perc, ezekből nem lett gól, miként 11 perccel a vége előtt az újabb vendégvasból (ezúttal Betteridge ütőjéről) sem. Rögtön ezután viszont igen, a nagyot dolgozó ferencvárosi negyedik sor révén: hiába az újabb Voris-védések, Galántai saját kipattanói után már eredményes tudott lenni (4-1). Az 55. percben még Boros borzolta a kedélyeket Berdnyikov ütőtollal arcba vágásával, 2+2-ért cserébe, de a négypercnyi fór, közte egypercnyi 5 a 3 alatt sem esett már újabb gól, csupán újabb adag büntetéspercek. A DVTK így a negyeddöntő ötödik meccsét összességében magabiztosan, de azért Voris hathatós közreműködésével húzta be hazai jégen, a hatodik összecsapásra hétfő este 18:30-tól kerül sor a Tüskecsarnokban.

dvtk ftc voris

fotók: Nagy Gábor Sándor/DVTK Jegesmedvék

Kontrolláltuk a meccset érzelmileg és játékban is

   

A szombati DVTK Jegesmedvék–FTC-Telekom meccs vezetőedzői nyilatkozatai.

Tokaji Viktor, vezetőedző, DVTK Jegesmedvék: “A hazai pálya előnye nálunk volt, örülünk neki, hogy ilyen sokan kilátogattak a meccsre és hisznek bennünk továbbra is. Leegyszerűsítettük és hatékonyabbá tettük a játékunkat. Kontrolláltuk a meccset érzelmileg és játékban is. Kiadtunk most magunkból mindent, de a playoffhokiban ez kell. A következő meccstől is ugyanazt várom, mint amit eddig láthattunk, kemény, férfias ki-ki találkozót. Jól ismeri egymást a két csapat, apróságok dönthetnek a párharcban.”

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC-Telekom: “Egy olyan szoros mérkőzés volt, amit eddig megszokhattunk. Nüanszok döntenek, volt két kapuvasunk is. De ugyanilyen volt eddig minden meccs. Az apró szerencsékért meg kell dolgozni és azon kell lennünk, hogy a hétfői hatodik meccsen mi dolgozzunk keményebben ezekért a szerencsékért. Ugyanúgy kell készülnünk, csúszni-mászni kell a jégen, ebben nagy segítség lehet a hazai közönségünk.”

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 1145 néző. Játékvezetők: Haszonits, Haszonits, Balla, Muzsik.
Voris: 97,5% (Gratzl)
K
Arany: 86,7% (Nagy K.)
Kiss R., Vojtkó, Razumnyak, Páterka, Kulesov
1
Kucsma, Hrabal, Tóth A., Kestilä, Betteridge
Ilvessuo, Wehrs, Miskolczi, Blasko, Mattyasovszky
2
Karmeniemi, Seregély, Nagy G., Kulmala, Turbucz
Szirányi, Skrabov, Vas, Berdnyikov, Farkas M.
3
Mesikammen, Boros, Farkas L. S., Bán, Tóth G.
Bennett, Illés, Pecsét, Lövei, Galajda
4
Kreisz, Kozma, Galántai
Tokaji Viktor, Galanisz Nikandrosz
E
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 01:23 MIS Berdnyikov Galajda Vas
2-0 13:30 MIS Vojtkó Kiss R. Vas
3-0 16:49 MIS Razumnyak Páterka Kiss R.
4-0 34:42 MIS Kiss R. Razumnyak Vojtkó
4-1 49:50 FTC Galántai Kozma Hrabal
30 Kapura lövések száma 40
34 Kiállításpercek 43

Miskolci gólok és ferencvárosi vasak

 

Avagy a DVTK–FTC negyeddöntő ötödik felvonásának összefoglalója videón.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum