Kapusgóllal győzött a Boston

 

Linus Ullmark a Vancouver árván hagyott kapuját vette be. John Gibson 51 lövést fogott, Connor McDavid négy pontja is kevés volt az Edmontonnak.

A Columbus óriási hullámvasutazás után verte 6-5-re az Edmontont. A Jackets a 27. percben már néggyel ment, és a zsebében érezhette a pontokat. Aztán jött a leolvadás a meccs felénél, az Oilers pedig nyolc perc alatt eltüntette a különbséget, így 4-4 után kezdődhetett minden elölről. A második szünetben a Columbus rendezte a sorait, és Jack Roslovic duplájával ismét visszavette a vezetést. Az Oilers a hajrában még szépített, de a hosszabbítást jelentő gólt már nem tudta megszerezni. Roslovic végül összesen négy ponttal fejezte be meccset és ugyanígy tett a másik oldalon Connor McDavid is, aki szintén 2+2-vel zárt.

A zsinórban hat meccsen pontot sem szerző Washington a New York Rangers ellen szakította meg borzalmas szériáját. Az amerikai fővárosban az első felvonás még csak egy-egy gólt hozott mindkét oldalon, a másodikban viszont a Capitals négyet lőve lejátszotta a jégről a New Yorkot. A Capital One Arenában végül 6-3-ra nyertek a hazaiak, a Jevgenyij Kuzneycov, T. J. Oshie páros pedig négy góllal és összesen hét ponttal járult hozzá a diadalhoz.

Az Enterprise Centerben az egymás után négy zakót begyűjtő St. Louis a szintén négyes nyeretlenségi sorozattal érkező Pittsburghöt fogadta. A rossz szériája végül a vendégeknek ért véget, miután a hosszabbításban győzni tudtak 3-2-re. A Blues csarnokában minden harmad egálra végződött, annak ellenére, hogy Jordan Binningtonnak hússzal több védést kellett bemutatnia, mint a másik oldalon Tristan Jarrynek. A ráadásban azonban a Blues kapusa is tehetetlen volt, Bryan Rust a 76. másodpercben lezárta az összecsapást.

A T-Mobile Arenában majdnem ugyanolyan forgatókönyv szerint zajlottak az események, mint St. Louisban. A Vegas és a Dallas között minden harmad döntetlenre végződött, a különbség mindössze annyi volt, hogy 2-2 után a hosszabbítás sem hozott döntést. A rávezetések során a vendégek jobban koncentráltak, és Jason Robertson, valamint Roope Hintz találatával behúzták a meccset, véget vetve a Stars ötös negatív sorozatának.

Linus Ullmarkról szólt minden a Vancouver–Boston mérkőzésen. A svéd hálóőr 26 védéssel nemcsak 3-1-es győzelemhez segítette a Bruinst a nyugat-kanadai nagyvárosban, de szűk egy perccel a befejezés előtt saját maga biztosította be a fekete-sárgák sikerét. Ullmark a 13. kapus, aki alapszakasz-mérkőzésen betalált, és az első a Boston majd’ százéves történelmében.

linus_ullmark

Az Anaheim játékosainak a hátát szinte feltörte a háló, de a parádésan védő John Gibsonnak köszönhetően mégis elhozták a pontokat Carolinából. A Ducks 3-2-re győzött az 51 védést bemutató klasszis vezérletével, miközben a hazaiaknál Frederik Andersen 15 kísérletből csak 12-t tudott megfogni. Gibson az elmúlt hat mérkőzéséből harmadszor zárt legalább félszáz védéssel.

Az Ottawa ebben a szezonban negyedszer is legyőzte a Montrealt, ezzel fennállása során először söpörte be az alapszakaszt a rekordbajnok ellen. Érdekesség, hogy a Senators az előszezonban is nyert négy meccset a Canadiens ellen, így összesen nyolcszor győzött szeptember óta. A találkozót a befejező játékrészben döntötte el a fővárosi gárda, miután ezt a húsz percet 3-0-ra nyerte, és ezzel összességében 5-2-re az összecsapást. A meccs embere a 30 védést bemutató dán Mads Sögaard volt.

A Philadelphia óriási pofonba szaladt bele New Jerseyben. A Devils egy hetessel lepte meg a Flyerst, miközben a vasak között Akira Schmid 23 védéssel karrierje első shutoutját jegyezte. A mezőnyjátékosok közül a három pontot szerző Jonas Siegenthalert, valamint az egymás után a hatodik mérkőzésen eredményes Dawson Mercert kell kiemelni.

A Tampa Bay minden harmadban egy-egy gólt szerzett, a parádés napot kifogó Andrej Vasziljevszkij mind a 45 kapujára tartó lövést védte, ennyi pedig elég is volt a Lightningnak, hogy elhozza a pontokat Detroitból. Az orosz hálóőr mellett a védelem is kitett magáért a maga 29 blokkjával, amiből nyolcat Victor Hedman mutatott be.

A tavaly még a Coloradóval Stanley Kupát nyerő Nazem Kadrinak nem sok köszönet volt a denveri visszatérésben. A 32 éves centert hiába fogadta álló ováció, és hiába adott egy gólpasszt, a Calgary simán kikapott 4-1-re. A bajnokcsapatban Alekszandr Georgijev 28 lövést fogott, Mikko Rantanen pedig egymás után a negyedik mérkőzésen volt eredményes.

A SAP Centerben alsóházi rangadót rendeztek: a Central-csoport utolsó helyén álló Chicago büntetőkkel 4-3-ra legyőzte a házigazdát, a Pacific utolsó előtti helyén álló San Josét. A mérkőzés nem akármilyen felvezetéssel indult, hiszen 19 év után először nem volt ott a csapatban a chicagói aranygeneráció egyik tagja sem. Patrick Kane, Jonathan Toews, Duncan Keith és Brent Seabrook hiányában a figyelem így David Gust felé irányult, aki olyan bravúrt hajtott végre, amit legutóbb Mario Lemieux: élete első mérkőzésén, az első shiftben, az első kapura lövésből gólt szerzett. Gust mellett Petr Mrázek emelkedett ki a mezőnyből, aki 45 lövést fogott, és a Sharks mindhárom büntetőjét hatástalanította a rávezetések során.

David Gust

NHL, 2023. február 25.:

Columbus–Edmonton 6-5
G: Marcsenko (2), Roslovic (2), Jenner, Laine ill. McDavid (2), Foegele, Draisaitl, Hyman

Washington–NY Rangers 6-3
G: Oshie (2), Kuznyecov (2), Wilson, Milano ill. Goodrow, Kreider, Kakko

St. Louis–Pittsburgh 2-3 h.
G: Bucsnyevics, Faulk ill. Malkin, Pettersson, Rust

Vancouver–Boston 1-3
G: Boeser ill. Lindholm, Marchand, Ullmark

Carolina–Anaheim 2-3
G: Kotkaniemi, Fast ill. Klingberg, Silfverberg, Terry

Montreal–Ottawa 2-5
G: Matheson, Suzuki ill. Brassard, Pinto, Watson, Batherson, Gauthier

New Jersey–Philadelphia 7-0
G: Siegenthaler, Hughes, Mercer, Hischier, Hamilton, Bratt, Bastian ill. –

Detroit–Tampa Bay 0-3
G: – ill. Point, Kucserov, Killorn

Las Vegas–Dallas 2-3 b.
G: Amadio, Eichel ill. Johnston, Hintz

San Jose–Chicago 3-4 b.
G: Bonino, Szvecsnyikov, Karlsson ill. Gust, Seney, Domi

Colorado–Calgary 4-1
G: MacKinnon, Newhook, Rantanen, Malgin ill. Toffoli

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum