Craig Anderson 53 védéssel segítette a Buffalót

   

A Sabres történetében még soha senki nem nyert mérkőzést ennyi védéssel. Jonathan Quick már a harmadik az amerikai születésű kapusok győzelmi listáján.

A Metropolitan-csoportot vezető Carolina esélyt sem hagyott az Ottawának és sima 4-0-val lépett át a fővárosi egyleten. A vasak között Antti Raanta 32 védéssel nullázott és a meccs után elmondhatta magáról, hogy az idei tíz hazai mérkőzésen, amelyiken védett, a Hurricanes a lehetséges 20 pontból csak egyet veszített. Jaccob Slavin az 559. összecsapását játszotta a Carolinában, ezzel utolérte a második helyen álló Justun Faulkot. A lista élén Glen Wesley áll 729 mérkőzéssel.

A Colorado nagyon gyorsan dűlőre vitte a dolgot Winnipegben. Az Avalanche már a 19. másodpercben megszerezte a vezetést, tíz perc után már négynél járt és végül 5-1-re győzött a közép-kanadai nagyvárosban. A győztes gólt jegyző, a szezonban 37 találatnál járó Mikko Rantanen a 30. találatát jegyezte egyenlő létszám mellett, amire legutóbb Milan Hejduk volt képes éppen húsz évvel ezelőtt, a 2002/03-as idényben. A hazaiak egyetlen gólját előkészítő Blake Wheeler, a 800. pontját szerezte a Thrashers/Jets-franchise színeiben, amivel toronymagasan első.

A Montreal 5-2-re győzött Philadelphiában. A Wells Fargo Centerben a vendégeké volt az első három szó, a hazaiak csak ezt követően érkeztek meg a meccsbe a harmadik harmad elején. 1-3 után a Philly szurkolók hiába reménykedtek a pontszerzésben, a Canadiens két gyors góllal ezt pillanatok alatt eloszlatta. Másfél perccel a befejezés előtt Ivan Provorov gólja már csak a kozmetikázásra volt elég. A Habs kapujában Jake Allen 24 lövést fogott és az ötödik mérkőzését nyerte az utolsó hétből.

Az egészen káprázatos napot kifogó, 41 éves Craig Anderson vezette 3-1-es győzelemre a Buffalót a Florida otthonában. A Sabres hálóőre összesen 53 lövést fogott és egészen a 49. percig állta a Panthers rohamait. Anderson a több mint félszáz védéssel pontosan beállította az egyéni legjobbját, amit éppen még a Florida színeiben ért el 2009-ben. A veterán hálóőr teljesítménye a harmadik legjobb volt a Sabres történetében, ám a 64 védést bemutató Joe Daley (1970) és az 55-tel záró Dominik Hasek (1996) egyaránt elvesztette ezen mérkőzéseket. És ez még nem minden: az NHL történetében nem akadt még kapus, aki ilyen idősen legalább félszáz lövést védett volna alapszakasz-mérkőzésen. A Florida győzelme természetesen nem lett volna teljes a mindhárom gólban előkészítőként szerepet játszó Tage Thompson, valamint a duplázó és karrierje 600. pontját szerző Jeff Skinner nélkül.

A Toronto a hosszabbításban győzött a Minnesota ellen 2-1-re. Az első játékrész második harmadában volt egy gyors ütésváltás a felek között, majd a két kapus, Ilja Szamszonov és Filip Gustavsson került a középpontba, akik ezt követően nem hibáztak a rendes játékidő végéig. A két kapus különcsatáját végül az orosz nyerte, miután a svéd kapuját éppen a honfitársa, William Nylander vette be a ráadás második percében.

A Los Angeles öt perc alatt döntötte el a meccset a New York Islanders csarnokában. A Kings a mérkőzés derekán pillanatok alatt ellépett hárommal és ebből az előnyből egyet meg is tartott a mérkőzés befejezéséig. A 3-2-re behúzott találkozón Jonathan Quick a 370. mérkőzését nyerte meg, ezzel az amerikai születésű kapusok ranglistáján feljött a harmadik helyre Tom Barrassót megelőzve. A lista első két helyén belátható közelségben Ryan Miller (391) és John Vanbiesbrouck (347) áll.

quick 370

NHL, 2023. február 24.:

Florida–Buffalo 1-3
G: Verhaeghe ill. Skinner (2), Tuch

Toronto–Minnesota 2-1 h.
G: Kampf, Nylander ill. Duhaime

Philadelphia–Montreal 2-5
G: Tippett, Provorov ill. Savard, Tierney, Suzuki, Ylonen, Anderson

Carolina–Ottawa 4-0
G: Burns, Jarvis, Necas, Skjei ill. –

NY Islanders–Los Angeles 2-3
G: Dobson, Pelech ill. Danault, Kalijev, Vilardi

Winnipeg–Colorado 1-5
G: Appleton ill. MacKinnon, Rantanen, Compher, Bryan, Nieto

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum