Tage Thompson megint triplázott

 

A Buffalo csatára idén negyedszer lőtt legalább hármat, amivel listavezető ebben a szezonban. Connor McDavid négy pontot szerzett, az Edmonton Pittsburghben győzött kiütéssel.

Nem éppen két csúcsformában lévő gárda csapott össze az amerikai fővárosban, ahol a zsinórban öt vereséget begyűjtő Washington az egymás után hat zakóval érkező Anaheimet fogadta. A Capitals végig uralta a meccset, de hiába volt 22-vel több kapura lövése, és hiába volt ott újra a csapatban a négy mérkőzést kihagyó Alekszandr Ovecskin, a fővárosiak végül pontot sem tudtak szerezni. A Ducks féltávnál ugyan még hátrányban volt, de 2-1-es hazai vezetést követően háromszor vette be Charlie Lindgren kapuját, így 4-2-re győzött. A meccs embere a 41 lövést hárító John Gibson volt. A Washington egymás után hatodszor nem szerzett pontot, erre legutóbb még 2003 októberében volt példa.

A Buffalo háromszor is vezetett két góllal Tampában, ennek ellenére csak a hosszabbításban tudott nyerni az Amalie Arenában, 6-5-re. A Sabres 3-1-re, 4-2-re és 5-3-ra is vezetett, többek között a mesterhármast jegyző Tage Thompsonnak köszönhetően. Az idei negyedik tripláját szerző, s ezzel e téren listavezető centerrel csak Brayden Point tudta tartani a lépést, aki négy hazai gólban játszott szerepet, többek között abban, amivel öt perccel a befejezés előtt a Bolts hosszabbításra mentette a találkozót. 5-5 után a ráadásban a Tampa előtt megvolt az esély a győzelemre, de emberelőnyben nem gólt szerzett, hanem gólt kapott, miután Steven Stamkos hibáját Ilja Ljubuskin góllal büntette meg. Az orosz hátvéd a franchise történetének első játékosa, aki az alapszakaszban győztes gólt tudott lőni emberhátrányban. A playofbban viszont volt már rá példa, egyetlenegyszer: Jason Pominville révén, 2006-ban a Keleti Konferencia ötödik mérkőzésén, az Ottawa ellen.

Az Edmonton hatalmas verést mért a hazai pályán játszó Pittsburghre. Az Oilers egy hetessel terhelte meg a Pens kapuját, a hazai szurkolókat még az sem vigasztalta, hogy Kris Letang duplája keretbe foglalta a vendégek hét találatát. A PPG Paints Arenában az Oilers végig nyomasztó fölényben játszott, hiszen 44-22-re nyerte a lőpárbajt. Connor McDavid 2+2-vel zárt és megütötte szezonbeli 46. gólját, amivel új egyéni rekordot állított fel. Az Oilers kapitánya 46 góllal, 63 előkészítéssel és 109 egységgel mindhárom kategóriában listavezető a ligában – amennyiben tartja ezt a tempót, akkor a szezon végén 64 találattal, 88 gólpasszal és 152 ponttal zárhat. McDavid mellett Ryan Nugent-Hopkins játszott kiemelkedően, ő két egységgel zárt, és 778. mérkőzésén megszerezte a 600. pontját.

macdavid

A Los Angeles biztos győzelmet engedett ki a kezéből New Jerseyben. A Kings először leadta kétgólos előnyét, majd négy perccel a befejezés előtt ismét megszerezte a vezetést, de ez is kevésnek bizonyult. A Devils 39 szekundummal a befejezés előtt Nico Hischier révén egyenlített, a ráadásban pedig a korábban is eredményes, és egy gólpasszt is kiosztó Dawson Mercer révén a pluszpontot is behúzta. Mercer egymás után az ötödik mérkőzésén talált be, ezzel új egyéni rekordot ért el.

A St. Louis kezet foghat a Los Angelesszel, hiszen a Blues is megnyert meccset engedett elúszni. A Blues a Vancouvert fogadta, és kilenc perccel a befejezés előtt még vezetett is 2-0-ra, ám aztán jött Elias Pettersson, aki a hátára vette a csapatot. A svéd először J. T. Millerrel lövetett egy gólt hátrányban, majd megtette ugyanezt Andrej Kuzmenkóval, egyenlő létszámnál, alig fél perccel a befejezés előtt. A ráadásban a svéd már senkire nem bízta rá a gólszerzés feladatát, maga döntötte el a meccset az utolsó percben. A Blues exkapitánya, Ryan O’Reilly elcserélése óta mind a négy mérkőzését elvesztette.

elias pettersson

A Calgary a Vegas vendége volt, és ha már ott járt, akkor beállt a Los Angeles és St. Louis által megkezdett sorba. A Flames kétszer is vezetett két góllal, de a hajrát ugyanúgy nem bírta, mint a már említett két csapat. A Golden Knights Zach Whitecloud és William Carrier révén egalizált, a hosszabbításban pedig Alex Pietrangelo révén megszerezte a győzelmet is. Pietrangelo az ötödik gólját lőtte a ráadásban, ettől többet a Vegasban a hátvédek között csak Shea Theodore (7) szerzett.

Két gyors gól és egy hibátlan kapusteljesítmény elég volt a Minnesotának Columbusban. A Wild kilenc perc után már 2-0-ra vezetett, ez az eredmény már nem is változott a meccs végéig, köszönhetően az összesen 30 védést bemutató és shutouttal záró Marc-André Fleurynek.

A tavaly még a Rangersben játszó Andrew Copp vezette 4-1-es győzelemre a hazai pályán játszó Detroitot. A Little Caesars Arenában az aktuális Original Six-rangadón a 28 éves center ütötte a találkozó első gólját, majd a vendégek egyenlítő találata után két gólpasszal gyakorlatilag maga döntötte el a meccset. A Rangersnek ezzel a vereséggel megszakadt a 10 meccses idegenbeli pontszerző sorozata, így nem tudta beállítani az 1939/40-es idényből származó klubrekordot.

A Boston egy 11 gólos összecsapáson győzött 6-5-re Seattle-ben. A Climate Pledge Arenában óriási adok-kapok folyt a pályán, hiszen 4-4-ig mindkét csapat kétszer játszott előnyben. Szűk öt perccel a befejezés előtt a Kraken harmadszor is megszerezte a vezetést, de a fennmaradó játékidőben nemhogy megtartani nem tudta a fórt, pontot sem tudott szerezni. A Bruins először Brandon Carlo révén egalizált, másfél perccel a befejezés előtt pedig Jake DeBrusk révén a győztes gólt is megszerezte. A találkozón a Brad Marchand, Patrice Bergeron kettős ismét összehozott egy emberhátrányos találatot. A páros 32. alkalommal játszott szerepet ugyanabban az emberhátrányos találatban, ennél többet pedig csak a Wayne Gretzky, Jari Kurri (41) duó tudott felmutatni.

A Nashville első sora, a Mikael Granlund, Nino Niederreiter, Matt Duchene trió lesimázta a meccset San Joséban: a 6-2-re végződött, végtelenül egyoldalú összecsapáson ez a hármas összesen négy gólt és összesen 8 pontot tett a táblára a SAP Centerben. A Nashville ezzel a győzelemmel idei mindhárom mérkőzését megnyerte a Sharks ellen. Érdekesség, hogy az első két találkozót semleges pályán, az NHL Global Series keretében nyerte meg a Predators Prágában.

NHL, 2023. február 23.:

Washington–Anaheim 2-4
G: Oshie, Jensen ill. Lundeström, Terry, Silfverberg, Grant

Tampa Bay–Buffalo 5-6 h.
G: Stamkos, Hedman, Point, Cirelli, Colton ill. Thompson (3), Girgensons, Quinn, Ljubuskin

Pittsburgh–Edmonton 2-7
G: Letang (2) ill. McDavid (2), Draisaitl, Yamamoto, Shore, Foegele, Nugent-Hopkins

New Jersey–Los Angeles 4-3 h.
G: Mercer (2), Tatar, Hishier ill. Kopitar, Arvidsson, Durzi

Columbus–Minnesota 0-2
G: – ill. Duhaime, Kaprizov

Detroit–NY Rangers 4-1
G: Copp, Zadina, Rasmussen, Hronek ill. Trocheck

St. Louis–Vancouver 2-3 h.
G: Toropcsenko, Tucker ill. Miller, Kuzmenko, Pettersson

Las Vegas–Calgary 4-3 h.
G: Eichel, Whitecloud, Carrier, Pietrangelo ill. Pelletier, Huberdeau, Backlund

Seattle–Boston 5-6
G: Beniers, Dunn, Oleksiak, Gourde, Schwartz ill. Krejci, Pastrnak, Marchand, Bergeron, Carlo, DeBrusk

San Jose–Nashville 2-6
G: Sturm, Kaut ill. Granlund (2), Niederreiter (2), Trenyin, Novak

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR ÉLŐ
VB18 16:30 JPNHUN ÉLŐ
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum