Megint megpróbálhat pontot lopni Shaw-éktól a Volán

   

Ez idén még nem sikerült a székesfehérváriaknak az immár biztosan dobogón végző Innsbruck ellenében – talán majd az utolsó előtti alapszakasz-mérkőzésen.

Egészen más célokért küzd idén a Hydro Fehérvár AV19 és az Innsbruck: a két együttest a tabellán jelenleg öt pozíció és majd’ 30 pontnyi távolság választja el egymástól, nem a magyar csapat javára. Az osztrákok legutóbb három győzelem után kisebb meglepetésre hazai jégen maradtak alul a 10. helyért foggal-körömmel küzdő Graz ellen, ezzel nagy valószínűséggel eldőlt, hogy be kell érniük az alapszakasz 3. helyével – ha így is lesz, irigyeljük némileg a problémáikat. A Fehérvár előző két meccsén egyaránt pontot szerzett O’Brien nélkül – egy szétlövéses vereség és egy túlórás győzelem a mérleg –, a DEAC-tól való csatlakozása óta Vokla Roland mindkétszer rögtön az első bekkpárban kapott helyet Tim Campbell társaként, s bár ez még nyilván nagyon kicsi minta, egyelőre úgy tűnik, jól tudnak együttműködni. A gondok fő forrása továbbra sem hátul, inkább elöl keresendő, a csatárok általános gólínsége változatlanul kitartani látszik ugyanis, a Linz elleni fontos keddi siker során a példának okáért mindhárom székesfehérvári gólt egy-egy bekk ütötte. A Volán szurkolói továbbra is irigykedve figyelhetik a másik oldalon a tavaly még a Raktár utcában szorgoskodó Brady Shaw-ék ipari ponttermelését. Az amerikai szélső 25 góljával és 68 pontjával toronymagasan vezeti a liga kanadai táblázatát – ez két egység híján kereken kétszer több, mint a fehérvári pontkirály Alex Petan 35 pontja –, nyomában másodikként szorosan ott lohol tulajdon csapattársa, Adam Helewka, aki 61 egységet szedett eddig össze, viszont öttel kevesebb mérkőzésen, tehát meccsenkénti átlaga (1.49) még Shaw-ét (1.48) is túlszárnyalja egyetlen tizedponttal. Cserébe az Innsbruck sok gólt is kap – a top 8-ból a második legtöbbet a Villach után –, de ilyen csatárteljesítményekkel a szezon túlnyomó részében gond nélkül túlütötték az ellenfeleket. Nyilván a péntek esti meccset sem fogják félvállról venni, hiszen matematikailag még elérhető számukra a második hely, de a Volán szempontjából is van tétje az összecsapásnak. Noha az automatikus negyeddöntőt érő 6. hely már nem lehet meg, a kvalifikációs ellenfélválasztásra jogosító 7. még igen: a jelenleg a fehérváriakat 4 ponttal előző Black Wings egy meccsel többet játszott, így most szabadnapos, vasárnap viszont a két csapat éppen egymás ellen zárja majd az alapszakaszt Linzben. Az Innsbruck és a Fehérvár szezonbeli három egymás elleni meccsén egyszer sem tudott pontot szerezni a magyar csapat, nem lennénk szomorúak, ha e hervasztó tendencia éppen most szaladna meg.

A találkozón a pakkot 19:15-kor hajítják be az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban, a mérkőzés az ICEHL szokásos streamoldalán is követhető lesz.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum