Hydro Fehérvár AV19–Black Wings Linz 3-2

   

A Fehérvár öt perccel a vége előtt egyenlítve, három hátvédgóllal húzta be hosszabbításban a tabellarivális osztrákok elleni meccset.

A Linz ellen folytatódott az alapszakasz végi erőltetett menet. A Volánból ezúttal Horváth Milán, Terbócs István és Vértes Nátán hiányzott és nem volt ott a csapatban a szerződésbontás után távozó Andrew O’Brien sem. Jól állt bele a meccsbe a Fehérvár, az eredményes letámadásnak hála Leclerc már az elején veszélyeztett. A 4. percben is ő volt az egyik főszereplő: a kapu mögül visszatett korongját Petan tűzte rá, régi ismerősünk, Tirronen védett. A lendületes játék emberelőnyt kamatozott. Hári jól osztogatott, Bartalis kapura törése is veszélyes volt, de betalálni nem sikerült. Fordult a kocka, a 8. minutumban Donaghey ült ki két percre. A speciális egység ezúttal is remekelt, helyzet nélkül eltelt a kiállítás. A harmad második felében villant a negyedik sor: Magosi és Németh játszottak össze, utóbbi lövését Tirronen védte, a kipattanóból Mihály ismételt, ebből sem lett gól. A hajrában Leblerék is helyzettel jelentkeztek, egy fehérvári bekken megpattanó korong kötött ki kis híján a kapuban. Campbellnek jött meg a lövőkedve, gól azonban nem esett a nyitó felvonásban.

A szünet után gyorsan emberfórba került a magyar csapat. Kis híján baj lett belőle, egy eladott koronggal Knott kilépett, kétszer is próbálkozhatott, Roy bravúrral hárított. A másik kapunál Hári fonákemelését fogta Tirronen – mindkét hálóőr remekelt, igaz nagyon sok dolguk nem volt. Az egyik legaktívabb támadó, Leclerc lopta közelebb magát a kapuhoz, lövése a vason csattant. Az ellentámadásnál Donaghey hibázott, a visszazáró Ambrus kisegítette társát. Jó linzi cserék következtek, percekre beszorultunk, Roy vezérletével kitartott a védelem. Ebben a periódusban jobbak voltak az osztrákok, ügyesen tették-vették a pakkot és rendre helyzetig vitték az akciókat. „Félidőnél” változott a játék képe, feljebb kapcsoltak a Háriék is, izgalmassá vált a mérkőzés. Egy kiütött korong után emberelőnybe kerültünk, Sarauer támadó harmadbeli szabálytalansága hamar kiegyenlítette a létszámot. Már-már úgy tűnt, 40 perc sem elég a gólhoz, amikor Hári elhozott buliját követően Campbell vágta a hálóba a pakkot (1-0).

Egy áthúzódó kiállítás miatt emberelőnyben kezdtük a záró játékrészt. Továbbra is erősen akadozott a fórjáték, nem sikerült növelni az előnyt. A 46. percben bánhattuk ezt igazán, amikor egyenlítettek a vendégek: Lebler húzott elő valamit a régiből, az első lövése még kijött Roy-ról, ismétlése már utat talált a kapuba (1-1). Ritmust fogott a Linz, agilisabban játszva beszorították Stipsiczéket. Nilsson segíthette volna ki övéit, lövése a vasat csípte – ez volt a Fehérvár második kapuvasa a meccsen. Kapkodóvá vált a játék, nem ezek voltak a mérkőzés legszebb percei. Az 54. minutumban gólt hozott az osztrák fölény: Roe bolondította a védőket, középre lőtt korongja Vokla korcsolyájáról pattant a gólvonal mögé (1-2). Nem adta fel a Volán, bő egy perccel később Findlay ráhúzott korongja után Donaghey tette helyére a kipattanót (2-2). A véghajrában Sarauer körbekorcsolyázta őrzőjét, lövése nem ért célt. Három harmad alatt nem jutottak dűlőre a csapatok, következett a hosszabbítás.

A ráadásban Hári előtt adódott az első lehetőség, de elpattant tőle a korong. Az ellentámadásból Romig húzott kapura, Roy állta útját. A bónuszpont sorsát Fournier döntötte el, aki a 63. percben a teljes linzi védelmen átszlalomozva kipúpozta a hálót (3-2).

avs linz mago

fotók: Soós Attila/Hydro Fehérvár AV19

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum