Ki teszi jobban össze a védekezését?

   

A Corona Brassó–SC Csíkszereda széria első mérkőzése gólfesztivált és hazai sikert hozott, a vezetőedzőknek egy nap alatt kell helyretenni csapatuk hátsó szekcióját.

Ahogy sejteni lehetett, a párharc első mérkőzése igazi oda-vissza hokit hozott, mindkét kapu előtt rengeteg helyzettel, vízilabdában látott végeredménnyel.  Mindkét együttesnek voltak jobb és rosszabb pillanatai, egészen a hajráig párosával (egy ízben hármasával) születtek a gólok: előbb a Szereda lőtt kettőt, majd a Brassó rámolt be hármat, újabb két vendég találat érkezett, majd a hazaiak is szereztek kettőt. Salló hosszabbítást kiharcoló gólját követően a ráadásban viszont nem folytatódott a sorminta, Schaber révén a Brassó talált be a hirtelen halálban és húzta be a kiélezettnek kinéző párharc első mérkőzését. Talán a várt kiállítás-cunami elmaradt a mérkőzésen, hazai oldalon három, a vendégeknél négy kisbüntetést ítéltek a játékvezetők. Egyenlő létszámban brassóiaknál a harmadik sor vitte a prímet – a régóta sérült Zagidullin helyére fellépő Kovács Mátyás és Sills is gólt szerzett –, valamint a speciális egységek is jól dolgoztak: két előnyös és egy hátrányos gólt is ütöttek Schaberék. Az amerikai támadó hiába szerzett mesterhármast és döntötte el a hosszabbításban a találkozót, a Kógerrel és VanWormerrel alkotott soruk védőmunkája hagy kívánni valót maga után: Schaber és a magyar válogatott támadó is -2-vel zárt.

A Csíkszeredánál Jeff Paul első mérkőzésén irányította csapatát, egyelőre meghagyta az alapszakasz végén remekül működő sorokat: első három ötösük egyaránt gólt szerzett, Sofron és Stach 1+1-gyel zárt, de a negyedik sorba beírt Reisz Áron is jegyzett két gólpasszt. Ugyanakkor három emberelőnyükből egyet sem tudtak beütni a csíkiak, sőt a hajrában majdnem ez jelentette a vesztüket. A speciális játékhelyzetekben mindenképpen javulniuk kell Rokalyéknak, ha el szeretnék venni ellenfelük pályaelőnyét. Jó hír lehet a csíkszeredai szurkolók számára, hogy a januárban igazolt, az első mérkőzés első cseréjében megsérülő Roman Szavcsenko visszatérhetett, az első bekkpárban mehetett Kubát mellett. A kapusok dolgát egyik oldalon sem segítette kimondottan a védekezés, Rylan Toth 44, míg Adorján Attila 51 lövést kapott kapujára.

A párharc második mérkőzését magyarországi idő szerint 17:30-kor (helyi idő szerint 18:30-kor) rendezik Brassóban, az összecsapás szokás szerint megtekinthető az Erste Liga TV-n.

Corona Brasov–SC Csíkszereda 1-4

   

A Sportklub magabiztos játékkal vette el a brassóiak pályaelőnyét.

Dave MacQueen nem változtatott a győztes recepten, Jeff Paul viszont rendesen megkeverte lapjait a vasárnapi mérkőzéshez képest: Schaus Kubát bekkpárjává avanzsált az első sorban, Szavcsenko Ferencz-Csibivel alkotott egy védőpárost a második ötösben, Reisz pedig Sofronnal és Péter Balázzsal rohamozhatta Toth ketrecét. Fodor bekerült a keretbe, Részegh Tamás azonban nem húzott szerelést. A kapukban Toth és Adorján kezdtek.

A mérkőzés elején rögtön a Brassó veszélyeztett, Domingue középtávolija után Adorján vetődött rá a kipattanóra. A folytatásban a Sportklub húzott el két góllal: A 7. minutumban Milan fonákkal középre tett korongjára Péter Balázs robbant be bravúrosan, s szintén fonákkal a gólvonalon túlra juttatta a pakkot 1-0. Kevesebb mint kettő perccel később Szavcsenko visszakészítése után Ferencz-Csibi akkora bombát zúdított Toth kapujára, hogy a hálóőrnek esélye sem volt hárítani, 0-2. A harmadzáró dudaszó előtt még Sills és Vesely kötöttek életre szóló barátságot.  Az első játékrészben a hazaiak kétszer, a vendégek pedig egy ízben támadhattak emberfórban, az emberelőnyt azonban egyik csapatnak sem sikerült kihasználni.

A fordulást követően Toth óriási bravúrokkal tartotta meccsben csapatát, a túloldalon Adorján tornázott ki mamuttal egy távoli löketet. A folytatásban Becze terült el a jégen egy ütközés után, MacQueen mester színészkedésre gyanakodott; majd a barcasági kapu mögött alakult ki egy komolyabb dulakodás. A 32. percben 4 a 4 ellen Boriszenko vesztett korongot a semleges zónában, a lopott korongot Péter Balázs először nem tudta Tothon túljuttatni, a második hullámban viszont Sofron érkezett, aki egy pöckölő mozdulattal megszerezte csapata harmadik találatát 3-0. Nem sokkal később Krikunov csilingeltette meg a vasat, majd a 36. minutumban szintén Krikunov cselezte túl magát Tothon, szerencséjére Stach pont jó helyen állt, a cseh légiós pedig a hálóba ragasztott 4-0. Kettő percre rá Kóger lövését Adorján még hárította, a kipattanót viszont magabiztosan értékesítette a magyar válogatott támadó 4-1. A végén újra felkorbácsolódtak az indulatok: Valchart ütközték le szabályosan ziccerben, a játékmegszakítás után Clarke Sofronon akart elégtételt venni, a játékvezetők azonban elejét vették a bunyónak.

A záró etap közepén hátrányba került a Csíkszereda, Adorján hatalmas védésekkel őrizte meg csapata háromgólos előnyét. Hat perccel a vége előtt igazi playoffjelenetek játszódtak le a szép számú brassói publikum előtt: Láday akadt össze Sillsszel, a szeredai bekket azonban volt csapattársa, Clarke hívta ki keringőre – eleinte az erdélyi bekk három tiszta ütést is bevitt, ám végül Clarke vette át az irányítást, s nyerte meg a bunyót. A záró dudaszó előtt a hazaiak még emberelőnyben támadhattak, az eredmény már nem változott. 4-1 arányban győzedelmeskedett tehát a Csíkszereda, folytatás 1-1-es összesített állásról, csütörtökön 17:30-tól a Vákárban.

scc bra

Nálunk ezúttal akadt néhány potyautas

   

A Corona–Sportklub erdélyi párharc második felvonásának edzői tanulságai.

Dave MacQueen, vezetőedző, Corona Brassó: „Tudtuk, hogy az ellenfél egyik legjobb játékát fogjuk látni. Azt gondoltam, készen állunk rá, de nem küzdöttünk olyan keményen, mint amit látni szerettem volna. Ők igen: sok párharcot megnyertek, fizikálisak voltak. Nálunk ezúttal akadt néhány potyautas, a legjobb játékosainknak pedig valóban a legjobb játékosainknak kellene lenniük. Nem hagyatkozhatunk ugyanarra a négy-öt srácra minden meccsen. Emellett az emberelőnyös játékunk sem működött. Az első gólnál a csatárunkat legyőzik a saját kapunknál és csak az üres kapuba kell betenniük – ez elfogadhatatlan. Megbeszéltük, hogy ott kell lennünk, fiúk! A harmadiknál megpróbáljuk átcselezni magunkat az egész csapatukon, lefordulnak a támadó kéknél és kettő a semmire vezetik rá. A kapusunk az elsőt még kivédi, erre beverik a kipattanót is. Hol volt a többi játékosunk? És ugyanez a negyedik találatnál, csak kettő az egy ellen. Egy ilyen képzett csapatnak nem adhatsz ekkora lehetőségeket, mert az gólokba kerül. Most rövid memóriára lesz szükségünk, s hogy tanuljunk a hibáinkból. Megvideózzuk, kielemezzük, megnézzük, miben tudnunk jobbak lenni, és rámutatunk, hogyan kell egyénileg és csoportként is teljesítenünk. Az ellenfél azt tette, amit tennie kellett: idejött és a kettőből egy meccset megnyert. Most nekünk kell odamennünk és megtennünk ugyanezt, legalább az egyik meccset elhoznunk, hogy visszaszerezzük a pályaelőnyt. Ez a playoff: itt a párharcok még mindig négy nyertig tartanak…”

Jeff Paul, vezetőedző, SC Csíkszereda: „Roppant fizikális meccs volt, márpedig mi ezt a fajta hokit akarjuk játszani, különösen a rájátszásban. Amíg meg tudjuk őrizni a nyugalmunkat, addig a legtöbb mindent jól csináltuk. De most csak egy meccset nyertünk, nem igaz? Az ellenfél egy jó csapat, jó edzővel, Dave-et régóta ismerem. Most csak a következőre fókuszálunk. Sok játékosunk előrelépett ezúttal, én pedig nagyon örülök, hogy ilyen karaktert mutattak – de ezt újra meg kell tenniük.”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 1450 néző. Játékvezetők: Mach, Mach, Balla, Fényi.
Toth: 87,1% (Polc)
K
Adorján: 98,2% (Simo)
Sweeney, Clarke, Schaber, Kóger, VanWormer
1
Kubát, Schaus, Krikunov, Stach, Szkacskov
Garcia, Williams, Domingue, Valchar, Gliga
2
Ferencz Csibi, Szavcsenko, Reisz, Sofron, Péter B.
Bors, Boriszenko, Szabó, Sills, Kovács
3
Mikkola, Láday, Becze, Milan, Vesely
Gajdó T., Vasile N. R., #6548, Buda
4
Bajkó, Fodor, Casaneanu
MacQueen Dave, Strenk Hunor
E
Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 06:17 SCC Péter B. Milan Becze
0-2 08:05 SCC Ferencz Csibi Szavcsenko Stach
0-3 32:00 SCC Sofron Péter B. Kubát
0-4 35:54 SCC Stach Krikunov Szkacskov
1-4 37:58 BRA Kóger VanWormer Bors
56 Kapura lövések száma 31
37 Kiállításpercek 43

Péter Balázs jól érkezett a centerezésre

 

Így egyenlített a Sportklub a brassóiak ellen.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum