Hydro Fehérvár AV19–Pustertal 3-4

 

A székesfehérváriak hiába szerezték meg a vezetést másfél perccel a rendes játékidő vége előtt, az olaszok egyenlítettek, majd büntetőkkel legyőzték Sarauerékat.

A Volán sérültjei közül visszatért Gleason Fournier, Brett Findlay és Ambrus Gergő, valamint bemutatkozott az új igazolás, a Fehérvárra hét év után visszaigazoló Vokla Roland. Kevin Constantine továbbra sem számíthatott Horváth Milán, Henrik Nilsson, Andrew O’Brien és Magosi Bálint játékára. Rögtön a meccs elején Leclerc-é volt az első lehetőség, Sholl hárított. A harmad első fele munkás mezőnyjátékkal telt, a kapuk kevésszer forogtak veszélyben. Egyre inkább belelendült a Volán, többször sikerült átjátszani a Pustertal letámadását. Hári egyéni akciója után Erdély került helyzetbe, végül Fournier távolija zárt az akciót. Deluca révén a vendégek is többször veszélyeztettek, Roy állta a sarat. A 14. percben Vértes és Pavlin akadtak egymásba, a játékvezetők elejét vették a bunyónak, mindketten lehiggadhattak a büntetőpadon. A 4 a 4 elleni játék jót tett a mérkőzésnek. Előbb Leclerc vitte be a korongot a támadó harmadba, majd a kapu elé érkező Bartalis ütőjére varázsolta a játékszert (1-0). A középkezdés után azonnal egyenlítettek a látogatók: Marc-Oliver Roy éles szögből mattolta névrokonát (1-1). A hajrában emberhátrányos védekezés következett, Vértes védte meg túl erélyesen csapattársát.

A kiállításból fél perc áthúzódott a középső felvonásra. Jól zárt a négyszög, sikerült kivédekezni az emberhátrányt. A Pustertal még feljebb tolta állásait, már a fehérvári védőharmadban próbálták megzavarni a korongkihozatalt. A 25. percben Németh Kristóf harcolt ki emberelőnyt. Petan közel járt a gólhoz, de nem sikerült visszavenni a vezetést. Egyenlő létszámban sok volt a hiba Háriék játékában, a pontatlanságok miatt ritkán jutottak lövésig. Továbbra is küzdelmes volt a meccs, mintsem szórakoztató. A játékrész derekán Stipsicz életerős lökete csalt ki tapsot a szurkolókból. A 33. percben fordított a jobban játszó Pustertal: Hannoun a szélen körbekorcsolyázta őrzőjét, középre tett korongjára Ahl robbant be bántóan üresen (1-2). A gól önbizalmat adott a vendégeknek, lendületes akciókat vezettek Roy kapujára. A 38. percben Erdély szólózhatott, sajnos kimaradt a ziccer, ahogy Leclerc ismétlése is – a hajrá a Voláné volt. A végén Kuralt és Berger összekapaszkodott, csak a fehérvárit küldték ki a játékvezetők.

A záró harmadban feljavuló játékra volt szükség a fordításhoz, de mindenekelőtt jó emberhátrányos védekezésre. Utóbbit megoldották a fiúk, nem nőtt a hátrány. Egyenlő létszámban feljebb kapcsolt a Volán, sikerült felállni a támadó harmadban, megvoltak a helyzetek is, Sholl bravúrjaival kisegítette övéit. Fournier lövése következett, ezt is védte a vendégkapus. Végre jól pörögtek a lábak, a legrosszabbkor jött Terbócs kiállítása. A speciális egység tette a dolgát, majd fordult a kocka, hazai fór következett. Beszorítottuk a tiroliakat, remek volt az előnyös játék. Jött is a gól, a 49. percben Petan magára húzta a védőket, hát mögötti passzát Campbell a kékről a hálóba bombázta (2-2). Úgy tűnt, Findlay góljával a fordítás is összejött, de hosszas videózás után a játékvezetők kapusakadályozás miatt érvénytelenítették a találatot. Ez sem szegte kedvét a lendületesen és jól játszó magyar csapatnak, a véghajrában szabályos góllal sikerült fordítani: Sarauer tett helyre egy kipattanót (3-2). A játékvezető ezt is visszanézték, nem láttak szabálytalanságot, cserébe gyorsan kiküldtek egy hazai játékost. 6 a 4 ellen támadtak a vendégek és éltek a lehetőséggel, másodpercekkel a vége előtt Harju góljával kiegyenlítettek (3-3). Petan nem is bírta cérnával, vehemensen véleményezte a sporik teljesítményét, jutalma 2 perc plusz végleges lett.

A hosszabbításban sikerült kivédekezni a létszámhátrányt, döntés nem született. Büntetők döntöttek a pluszpont sorsáról.

A vendégektől Ahl és Andergassen is betalált, így győzelemmel és két ponttal zárták a fehérvári kirándulást (3-4). A Volán egy egységgel gazdagodott.

avspus_20230219

fotó: Soós Attila/Hydro Fehérvár AV19

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum