Próbálunk közel maradni, egy szoros PO-meccsen bármi megtörténhet!

 

Az Erste Liga-playoffra hangolva mind a nyolc együttesből megkérdeztünk egy-egy kulcsjátékost, mit vár a negyeddöntőtől. Keceli-Mészáros Mátyás (FEHA19), Lövei Dávid (DVTK Jegesmedvék), Becze Tihamér (SC Csíkszereda), Farkas Simon (FTC-Telekom) és Schlekmann Márk (BJAHC), Vincze Péter és Kóger Dániel (Corona Brasov ) után legvégül az UTE elleni kvalifikáció során egy mesterhármasig és összesen 4 pontig jutó DAB-kapitányhelyettessel, Szalma Zsolttal beszélgettünk.

Kiváló játékkal, négy mérkőzésen legyőztétek az Újpestet 3-1 arányban a kvalifikációs összecsapások során. Hogyan értékeled ezeket a találkozókat, mi volt a siker titka?

Úgy gondolom, mind a négy mérkőzésen egységes csapat benyomását keltettük, emellett az edzőnk folyamatosan forgatta mind a négy sorunkat, ezáltal frissek maradtunk. Mindenki végrehajtotta a feladatát – legyen szó egyénről, vagy akár csapategységről. Abszolváltuk a kért taktikát, emellett ismertük és kihasználtuk az ellenfelünk gyengeségeit. Szerintem mindezek együttvéve eredményeztek rájátszásszereplést.

Nemrég Somogyi Balázs említette, számos alkalommal kereste vezetőedzőtök a megfelelő játékosokat a megfelelő sorokba az idény korábbi periódusaiban. Mindenkinek megtalálta Niko Eronen a hozzáillő szerepet a szezon legfontosabb szakaszára?

Szerintem kijelenthetjük, hogy igen. Az alapszakaszunk hullámvasutazós jellege ismert, megéltünk egy hosszabb vereségszériát is, ezt követően csatlakozott hozzánk néhány légiós, akiknek a beilleszkedés természetesen némi időt vett igénybe. A szezon folyamán sérülések és betegségek miatt sokszor variáltuk a sorainkat, hogy működőképesek legyenek, de szerencsére a playoff-kvalifikációt már úgy kezdtük, hogy mindenki tisztában volt a csapatban betöltött szerepét illetően.

A regenerálódásra nincs sok időtök, hiszen vasárnap máris következhet a negyeddöntő első felvonása a Gyergyószentmiklós ellen. Mennyire nehezíti meg a dolgotokat, hogy négy mérkőzéssel többet játszottatok, mint playoffbeli ellenfeletek?  

Végigjátszottuk a múlt hetet, meccsben vagyunk, nyilván ez azért energiát is vesz ki a lábakból. Úgy érzem, tudtunk regenerálódni egy picit a héten mind fizikális, mind pedig mentális értelemben, s teljes erőbedobással készülünk a GYHK elleni mérkőzésekre. Mindent összevetve azt gondolom, se pozitív, se negatív foganatja nincs, hogy négy mérkőzéssel többet játszottunk, mint erdélyi riválisunk.

Hogyan készültök a GYHK ellen, mire kell odafigyelnetek Szilassy Zoltánék ellen?

Kimondottan kreatív, támadó szellemű hokit játszanak, kiváló támadóikat pedig senkinek sem kell bemutatni, elég, ha vetünk egy pillantást a liga kanadai táblázatára. Életveszélyesen kombinálnak a támadóharmadban, amennyire csak lehet, megpróbáljuk majd kivenni azokat a játékosokat – és sorokat – a játékból, akik a legnagyobb veszélyforrást jelentik ránk nézve. Megpróbálunk közel maradni hozzájuk eredményben: egy-egy szoros, kiélezett hangulatú playoffmérkőzésen bármi megtörténhet!

Szalma Zsolt 2

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum