Komoly szériára számítok, de bárkit le tudunk győzni!

   

Az Erste Liga-playoffra hangolva mind a nyolc együttesből megkérdeztünk egy-egy kulcsjátékost, mit vár a negyeddöntőtől. Keceli-Mészáros Mátyás (FEHA19), Lövei Dávid (DVTK Jegesmedvék), Becze Tihamér (SC Csíkszereda), Farkas Simon (FTC-Telekom) és Schlekmann Márk (BJAHC) és Vincze Péter után a Corona Brasov legjobb magyarja, az alapszakaszt egy híján pont per meccsel záró Kóger Dániel került sorra.

A playoffot megelőzően óriási csatát vívtatok a harmadik pozícióért a DVTK-val. Hogyan értékelnéd az első brassói alapszakaszodat?

Én úgy látom, folyamatosan fejlődtünk a szezon során, néhány új igazolást követően pedig még ütőképesebb társasággá formálódtunk. Az alapszakasz végére már elég meggyőző játékot produkáltunk, sorban jöttek a győzelmek, ezért abszolút pozitív hangulatban vághatunk neki a rájátszásnak. Valóban nagyot hajráztunk a harmadik helyért, de a legfajsúlyosabb tényező a pályaelőny kiharcolása volt a playoffra. A bajnokság releváns szakasza még csak most következik, úgyhogy felejtsünk el mindent, ami ez idáig történt, hétfőn egy teljesen új fejezet veszi kezdetét.

Jól megy a játék, hiszen 24 mérkőzésen 23 pontot termeltél eddig. Élvezed a csapatban betöltött szerepkörödet?

Teljes mértékben, jó társaságba könnyű beilleszkedni. Brassóban minden feltétel adott, hogy a sportoló kizárólag a munkájára fókuszáljon. Mindenekelőtt az együttesünkről szeretnék szót ejteni, hiszen mégiscsak csapatsportól beszélünk: a soraink kiválóan összeálltak, továbbá kemény munka árán mindenki beletette a közösbe azt a szükséges pluszt, ami a legjobb négy eléréséhez nélkülözhetetlen volt. Minden játékosnak, személy szerint nekem is rá kell tennem még egy lapáttal a tűzre, ha szeretnénk kihozni a bennünk rejlő valódi potenciált a kieséses szakaszban. Kizárólag a szezon végén érdemes konklúziót levonnunk, azonban eddig kimondottan pozitívan értékelem a teljesítményünket mind csapat, mind pedig egyéni szinten.

Kívülről igazi playoffcsapat benyomását keltettétek az alapszakaszban, akik a gyors, technikás hokit kemény fizikalitással ötvözik. Melyik stílus testhezállóbb számotokra, illetve milyen játékra számíthatunk tőletek a rájátszásban?

Adott volt a stílus, ami köré csapatot épített a szakmai stáb. Fontosnak találtuk prezentálni ezt a sok ütközésen alapuló játékrendszerünket már az alapszakaszban is, hiszen ebben a felfogásban szeretnénk nekivágni a rájátszásnak. S ahogy mondod, a keret fizikális játékra alkalmas, de emellett számos technikás játékossal is fel vagyunk vértezve. Szeretnénk a folytatásban is fenntartani ezt a balanszot, ami egyben megmutatja a gárda identitását is. 

Mentálisan és fizikálisan nehézséget jelent, hogy egy hosszú bolzanói válogatott kiruccanás után térsz vissza a rájátszásra?

Személy szerint mindig örülök, amikor szezon közben új impulzusok érnek, s lehetőségünk adódik lejátszani néhány mérkőzést címeres mezben is. Nyilvánvaló, a nemzetközi megméretés mindig hasznos tapasztalatokat nyújt számunkra, mivel remek edzések mellett kiváló sebességű meccseket játszunk, így mindig feltöltődve térünk vissza klubcsapatainkhoz. Az utazás tényleg hosszú volt, de mindent pozitívan éltem meg, hiszen az olasz túrán szerzett impulzusok hasznosak lesznek számomra a későbbiekben is.

Rögtön pikáns párosítással veszi kezdetét a rájátszás, hiszen egyből a Csíkszereda ellen mérkőzhettek meg. A játék mely elemeiben nőhettek Sofronék fölé, illetve mire kell odafigyelnetek a csíkiak ellen?

Nem árulnak zsákbamacskát: rendkívül technikás alakulat a Csíkszereda, ráadásul olyan játékosokkal, akik számos nagy ütközetet megéltek már az Erste Ligában. Emellett ugyanakkor sok új játékosuk is érkezett december végén, akiknek hirtelen be kellett illeszkedniük az új csapatukba. Klisének hangozhat, de kizárólag csak a saját játékunkra szabad összepontosítanunk, hiszen amikor ezt tettük a múltban, bebizonyítottuk: bármelyik csapatot le tudjuk győzni a ligában. Izgatottan várjuk a hétfőt, komoly szériára számítok, szükség lesz arra, hogy mindenki a legjobb formáját nyújtsa. Részletesen kielemeztük ellenfelünket, továbbá az edzők folyamatosan hasznos információkkal látnak el minket. Fontos tényező, hogy Brassóban kezdjük a párharcot, de a pályaelőny megtartásáért rengeteget kell dolgoznunk. Jelenleg kizárólag arra fókuszálunk, hogy megnyerjük az első mérkőzést.

sofron_koger_sccbra

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum