A FEHA19 vasárnap kisöpörheti a DEAC-ot

   

Ha a debreceniek a playoff-kvalifikáció harmadik mérkőzésére sem kapják össze magukat, véget ér számukra a szezon, és az alapszakasz utolsó helyezettje jut a negyeddöntőbe.

A FEHA19 remekül prezentálta szerdán és csütörtökön Debrecenben, hogy az egyenes kieséses fázis teljesen más kávéház, mint a körmérkőzéses alapszakasz. Rétfalvi Kristófék előbb úgy gyűrték le hosszabbításban 2-1-re a DEAC-ot, hogy a házigazda csak a rendes játékidő hajrájában tudta kiharcolni a túlórát – aztán ott egy büntetőt is kihagytak a cívisvárosiak –, majd másnap az első és a második harmadban is három-három gólt szerezve 6-0-ra diadalmaskodtak. A FEHA19 az alapszakaszban egyszer sem hagyta el úgy a jeget, hogy ne kapott volna gólt, ehhez képest Anatoli Bogdanov úgy összerakta a csapatot a playoff-kvalifikációra, hogy két találkozón egyetlen alkalommal nem tudott védeni Márkus. A székesfehérváriak egyik hőse az előbb említett kapus, aki 71 debreceni lövésből 70-et védett, míg a mezőnyjátékosok közül a 2+2 pontos Rétfalvi és az 1+2 ponttal bíró Dobos emelkedik ki. A két idegenbeli siker után most hazai jégen húzhatják be a székesfehérváriak a továbbjutást jelentő harmadik győzelmet.

A debreceniek vezetőedzője, György József nagyon kritikus volt a játékosaival a második mérkőzés utáni nyilatkozatában. Kulcskérdés, hogy a tréner szavai felzárták-e a jégkorongozókat és észbe kaptak-e a nyilvánosan elhangzott mondatokat követően. A problémát nem a kapuban érdemes keresni. Hetényi 42/44-es védési hatékonyságot hozott az első meccsen, a második találkozón – ahol az első harmad után lecserélték – 15 lövéssel nézett szembe húsz perc alatt, miközben a másik vasak között Márkusnak csak hétszer kellett védenie. A csereként beszálló Gönczi hozta a 90%-hoz közeli mutatót, 29 próbálkozásból 26-ot hárított.

A 17:30-kor kezdődő mérkőzés az Erste Liga Tv-n lesz látható.

fhadeb_retfalvi_gonczi_molnard

fotó: Soós Attila/FEHA19

FEHA19–DEAC 4-3

   

A debreceniek hiába egyenlítettek kétgólos hátrányból, a székesfehérváriak a harmadik összecsapásukat is behúzták a playoff-kvalifikációban, így söpréssel jutottak a negyeddöntőbe.

Miután a FEHA19 behúzta mindkét idegenbeli meccsét, vérszagot fogtak a fehérvári szurkolók, s szépen megtöltötték az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokot. Bár ez némileg szokatlan lehetett a “kis Fehérvárnak”, egyúttal fel is tüzelhette őket, hogy hazai jégen is legyőzze a DEAC-ot. Ennek megfelelően kezdődött a meccs, hiszen Dobos már a második perc elején megszerezte a vezetést a hazaiaknak: Hetényi nem értette meg magát a védőjével, a fehérváriak lecsaptak a korongra és büntettek. A hatodik perc tájékán Fekete Alex előtt adódott egy lehetőség, hogy növelje az előnyt, de azt másfél perccel később Csollák tette meg. A debreceni védők egytől egyig a korongot a palánknál felhozó Zohovsra figyeltek, ő meg középre passzolt a teljesen egyedül hagyott védőhöz. Ziccer, gól. Két perccel később érkezett a válasz, a DEAC emberelőnyben szépített, miután Dalecky korongja talált utat két védő között a háló bal felső sarkába. Ez nem törte meg a fehérváriak lendületét, a folytatásban Racsinkij veszélyeztette Hetényi kapuját, akinek az utolsó perc kezdetén is be kellett még mutatnia két védést.

A második harmad úgy folytatódott, ahogy az előző véget ért. Hetényi többször is védeni tudott, mígnem a 24. percben Farkas László áttuszkolta alatta a korongot a kapuba. Szoszunovnál el is szakadt a cérna a találat után, bunyóba keveredett a gólszerzővel, megúszta kettő perccel. Ahogyan a DEAC is az emberhátrányt. A FEHA19 a harmad felénél a helyzetek sorozatának dacára újabb fórt hagyott kihasználatlanul, ellenben a DEAC a második emberelőnyét is gólra váltotta: Spirko távoliját még védte Márkus, a mamutjáról azonban éppen Novotny elé pattant a korong, ő meg belőtte. A fehérváriak nem sokkal később újra fórba kerültek, de ekkor is csak helyzetekig jutottak.

3–2-es hátrányban a DEAC-nak kockáztatnia kellett, és természetesen ebben a szellemben jöttek ki a harmadik harmadra. Agresszív letámadásokkal igyekeztek nyomás alá helyezni a FEHA19-et, és ez a 48. percben góllá is érett, amikor Dalecky kibújt a védők gyűrűjéből, s már nem érték utol. A debreceniek azon voltak, hogy meglovagolják ezt a hullámot, de a fehérváriak ki tudtak jönni a szorításból és az 54. percben egy gyors kontratámadás során Dobos elé került a korong, amit közelről, laposan a kapuba lőtt. Ezzel visszavette a vezetést a FEHA19, két és fél perccel a vége előtt Márkus óriási védése is kellett ahhoz, hogy ezt tovább őrizzék. Elképesztő izgalmakat hozott az utolsó másfél perc. Először is Szoszunov kiállt, a DEAC lehozta a kapusát, aztán Racsinszkij kapott két percet, így a debreceniek öt a négy ellen bombázhatták a FEHA19 kapuját. És tették is becsülettel, de a korong vagy a kapu mellett vagy előtt ment el, s végül lepörgött az óra.

Óriási meglepetésre, a harmadik meccsen 4–3-ra legyőzve a DEAC-ot, az alapszakaszutolsó FEHA19 söpréssel jutott be az Erste Liga negyeddöntőjébe.

fhadeb_csollak_230212

fotó: Soós Attila/FEHA19

Öröm edzeni ezt a gárdát

   

Egy érthetően boldog és egy érthetően csalódott vezetőedző értékelése a FEHA19 DEAC-söprése után.

Anatoli Bogdanov, vezetőedző, FEHA19: “Nagyon boldog vagyok a srácok miatt, az utolsó 10-15 mérkőzésünkön az alapszakasz végén nagyon sokszor közel voltunk,  de nem sikerült nyernünk. Számítottunk rá, hogy nehéz lesz ez a mérkőzés, a DEAC ellen mindegyik találkozó az. A srácok most is nagyon jó munkát végeztek, büszke vagyok rájuk. A győzelmünk egyik kulcsa Márkus Levi teljesítménye volt, stabil tartást adott a csapatnak a párharcban. Ez megnyugtatott mindenkit, bíztak benne a srácok. Ennek a sikernek az egyik kulcspillanata az volt, hogy amikor a harmadik harmadban egyenlített az ellenfél, akkor is fel tudtunk állni, és szerezni még egy gólt. Összességében a csapatmunka volt a győzelmünk és a továbbjutásunk kulcsa, öröm edzeni ezt a gárdát.”

György József, vezetőedző, DEAC: “Szerintem ez a párharc nem itt dőlt el, hanem Debrecenben. Szeretnék gratulálni a Fehérvárnak, megérdemelten győzött le minket. Egyúttal szeretném megköszönni a játékosoknak az egész szezonban
elért eredményeket. Vannak dolgok, amiket nem tudunk irányítani, és az utóbbi időben a betegségek és a sérülések nagyon rosszul érintettek minket. Annak ellenére, hogy jeleztem az öltözőben, hogy egy jó csapattal találkozunk majd, mentálisan egy nagyon picit talán nem a megfelelő komolysággal mentünk bele a párharcba. Ezen a mérkőzésen rendben voltunk, de ez nem volt elég. Sok sikert kívánok a fehérváriaknak a továbbiakhoz. Szeretném megköszönni a szurkolóinknak is, akik idegenben  és otthon is támogattak minket. Remélem, ez egy jó lecke volt számunkra, és a jövőben nagyobb sikereket tudunk elérni.”

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 658 néző. Játékvezetők: Korbuly, Korbuly, Mizsák, Muzsik.
Márkus: 88,9% (Zupancic)
K
Hetényi: 87,5% (Gönczi L.)
Mingazov, Reiter, Cizas, Ambrus Cs., Moksancev
1
Jakabfy, Zalamaj, Spirko, Mihalik A., Dalecky
Racsinszkij, Dobmayer, Rétfalvi, Keceli-Mészáros, Zohovs
2
Bukor, Bogesic, Révész, Szmirnov, Novotny
Dolinar, Csollák, Németh Z., Dobos, Fekete
3
Sándor, Szoszunov, Kozma, Versich, Sági
Győrffy, Salamon, Dézsi, Farkas L., Balasits
4
Mihalik G., Borbát, Ördög
Bogdanov Anatoli, Arany Máté Dániel
E
György József, Kecskeméti Áron
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 01:06 FHA Dobos Rétfalvi
2-0 07:39 FHA Csollák Zohovs Keceli-Mészáros
2-1 09:33 DEB PP Dalecky Zalamaj Spirko
3-1 23:10 FHA Farkas L. Moksancev Ambrus Cs.
3-2 33:02 DEB PP Novotny Spirko Dalecky
3-3 47:50 DEB Dalecky Spirko Versich
4-3 53:55 FHA Dobos Németh Z. Fekete
32 Kapura lövések száma 27
6 Kiállításpercek 8

Így lőtte a negyeddöntőbe Dobos a FEHA19-et

 

A vasárnapi FEHA19–DEAC mérkőzés videó-összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum