Dunaújvárosból folytatódik a fordulatos széria

   

Az idegenben harmatos szezont produkáló UTE-nak Fejér megyében kellene visszaszereznie a pályaelőnyét.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó széria első két újpesti mérkőzése egy-egy UTE- és DAB-sikert hozott, Niko Eronen csapata elvette a lilák pályaelőnyét. Mindkét mérkőzésen a DAB kezdett jobban, szerdán 2-0-ra, csütörtökön Somogyi emberelőnyös találatával 1-0-ra nyerte a nyitó játékrészt. Amíg az első összecsapáson a folytatásban az UTE nem tudta ráerőltetni akaratát az Acélbikákra – a mérkőzés felére háromgólos hátrányban reménytelen helyzetbe is kerültek –, addig csütörtökön egy remek emberelőnyös figurával, illetve Kovács Alex szemfüles góljával megfordították a mérkőzést. A párharcbeli egyenlítés nagyban Pereszunkónak köszönhető, az ukrán válogatott csatár az első három gólnál előkészítőként segédkezett, majd üres kapura lezárta a találkozót. Két mérkőzést követően a 4 pontos Pereszunko mellett még Benk András szerzett több pontot, a csapatkapitány két gólpasszt adott. Virág Csaba a második mérkőzésen három sort használt, Kovács Sebestyén és Balogh Bence jobbára csak az emberhátrányos alakulatokban tűntek fel.

A négysorozó Dunaújváros a második összecsapáson is meccsben volt, ha Valtoláék a középső harmadban újból meg tudták volna szerezni a vezetést, akkor merőben másképp alakulhatott volna a találkozó. A Fejér megyeieknél Erik Embrich 4 pontos (1+3), Ribcsik két góllal áll, míg Valtola és Ödman 2-2 gólpasszt jegyzett. A magyar játékosok közül az ezer fokon égő, társait folyton hajtó Somogyi Balázsnak és Varga Arnoldnak van egyelőre pontja. Niko Eronen csapata Újpesten elérte elsődleges célját, egy meccset megfogva elvette ellenfele pályaelőnyét, ha mindkét hazai találkozóját behúzza, akkor ott lesz a negyeddöntőben. Az alapszakasz során idegenben a megszerezhető pontok mindössze 9%-át begyűjtő UTE-nak muszáj volna javítani vendégformáján, egyébként gyorsan véget érhet a klubidény Kiss Dánieléknek.

A harmadik mérkőzést 18:30-as kezdési időponttal rendezik Dunaújvárosban.

ute dab 2

Fotó: Vörös Dávid / UTE

Dunaújvárosi Acélbikák–UTE 8-3

   

Az újpestiek nem tudták visszaszerezni az első mérkőzésen elbukott pályaelőnyüket, így a többek között Szalma Zsolt mesterhármasával diadalmaskodó dunaújvárosiak hétfőn a továbbjutásért lépnek majd jégre.

A kvalifikációs párharc harmadik mérkőzésén Eronen mester a Mihalik-Niskanen-Ribcsik triónak szavazott bizalmat a harmadik sorban, míg Marosi, Strenk és Szabó visszakerültek a negyedik ötösbe. Pinczés Olivér visszatért. Virág Csaba nem változtatott csapata összeállításán. A kapukban Jarvinen és Rajna kezdtek. Elsöprő lendülettel kezdték a találkozót az Acélbikák, ugyanis a hazaiak három találatot szereztek a 15. percig bezárólag, ebből két gól emberfóros szituációt követően született. Először Pokornyi kiállítása után Kmec lőtte be a korongot a kapu előtti sűrű területre, Szalma akár hozzáért, akár nem, a gól az újvárosi csatár neve mellé íródott. Négy perccel később szintén Kmec lépett elő főszereplővé: a szlovák bekk Hadzinikolic átadását szelídítette meg a palánk mellett, majd laposan, erőből középre passzolt, a játékszer telibe találta Embrich korcsolyáját, így a pakk védhetetlenül Rajna ketrecébe zúdult (2-0). A harmadik találatot ugyancsak a DAB speciális egysége generálta, Ribcsik kiválóan vette észre a kapu elé berobbanó Szalmát – bár a ketrec elmozdult a helyéről -, a dunaújvárosiak fiatal támadója magabiztosan értékesítette ziccerét, amit némi videózás után a játékvezetők is szabályos gólnak ítéltek. (3-0). A záró dudaszó előtt Shirley révén kis híján szépített az UTE, de Jarvinen ajtó-ablak helyzetet hárított.

Egy perc sem telt el a középső játékrészből, amikor is Szalma középtávoli próbálkozása vánszorgott át Rajnán (4-0). Ezt követően az első harmadhoz viszonyítva magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak a lilák: a 26. minutumban Pereszunko találta meg Nádasyt a kapu előtt, a vendégek magyar támadója pedig kíméletlenül kilőtte a hosszút (4-1). Nem kellett sokat várni a hazaiak válaszára, mivel Ribcsik középről leadott lövése kijött Rajnáról, a kipattanót Mihalik rutinosan a gólvonalon túlra juttatta (5-1). A folytatásban Sági váltotta Rajnát a vasak között, közben az indulatok is felkorbácsolódtak, amiből az UTE jött ki jobban: egy gazdátlan korongot Nemes bombázott közelről a hálóba (5-2). Egy perccel később Embrich alapvonal mögüli centerezése Valtolát találta meg, a finn játékos pedig közelről mattolta Ságit (6-2).

A fordulást követően újra kinyílt a dunaújvárosi-gólcsap: a 43. minutumban Somogyi cselezte be magát remekül a kapu elé, majd hosszan megtolt korongjára Hadzinikolic érkezett, aki védhetetlenül kipókhálózta a felsőt (7-2); majd az 54. percben Somogyi és Dézsi iskolajátékát követően a hazaiak 91-ese megszerezte csapata nyolcadik találatát (8-2). A végén még Pinczés és Erdőhelyi ökölcsatája borzolta a kedélyeket, ezután Kovács Sebestyén szerzett még egy becsületgólt a vendégeknek (8-3), így a Dunaújváros 8-3-ra legyőzte le az Újpestet. Folytatás hétfőn, 18:30-kor, szintén Dunaújvárosban, amikor is az újvárosiak a negyeddöntőért, a lilák pedig az életben maradásért meccselnek.

dabute_230212

fotó: Anda Fábián/DAB

Sajnos nem beszélhettünk csapatvédekezésről

   

Mestermérlegek a 8-3-as DAB–UTE után.

Niko Eronen, vezetőedző, DAB: “Az első harmad nagyon tetszett, frissek voltunk, jól mentünk, de összességében is csak néhány rövidzárlatunk volt a hatvan perc alatt, szóval tetszett, amit láttam. Több négysorozásra van szükségünk ebben a párharcban, ezért nagyon örültem, amit a negyedik sortól láttam, megértették a feladatukat és meg is csinálták, amit kellett. A mókának azonban vége, el kell felejtenünk ezt az eredményt, hétfőn is nagyon kemény meccs vár ránk, ha szeretnénk folytatni utunkat ebben a szezonban. Sok dolgot kell jól csinálnunk a meccs után, illetve a hétfői átmozgatáson, hogy tiszta fejjel vágjunk neki a negyedik mérkőzésnek, és lezárjuk a sorozatot.”

Virág Csaba, vezetőedző, UTE: “Túl sok lövés volt a meccsen mindkét oldalon, most sajnos nem beszélhettünk csapatvédekezésről. Nagyon gyengén játszottunk hátul, pedig ez az alapja mindennek, ebben mindenképpen javulnunk kell. Elöl megvoltak a sanszaink, lőhettünk volna mi is több gólt, olykor nem volt szerencsénk, de a hazai csapat jobban megdolgozott a saját szerencséjéért. Az biztos, hogy sokat kell fejlődnünk hétfőre, levonjuk a tanulságokat, megnézzük, mit kell jobban csinálnunk, s újra nekiugrani, mert szeretnénk hazavinni a mindent eldöntő mérkőzést.”

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 268 néző. Játékvezetők: Németh, Németh, Fényi, Balla.
Järvinen: 93,5% (Kovács D. M.)
K
Rajna: 84,8% (Sági: 83,3%)
Varga, Brus, Embrich, Ödman Hadzinikolic, Valtola
1
Jekunen, Erdőhelyi, Kovács A., Just, Pereszunko
Svars, Kmec, Szalma, Dézsi, Somogyi B.
2
Kiss Phil, Kiss D., Shirley, Madácsi, Kiss Patrik
Vas, Léránt, Niskanen, Mihálik, Ribcsik
3
Balázsi, Pokornyi, Nemes, Németh, Benk
Lammi, Strenk, Pinczés, Marosi, Szabó
4
Nádasy, Kovács S., Balogh
Eronen Niko, Tuomisoja Sami
E
Virág Csaba, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 06:30 DAB PP Szalma Kmec Ribcsik
2-0 10:31 DAB Embrich Kmec Ödman Hadzinikolic
3-0 15:03 DAB PP Szalma Ribcsik Niskanen
4-0 20:48 DAB Dézsi Szalma Kmec
4-1 26:40 UTE Nádasy Pereszunko Balogh
5-1 32:56 DAB Mihálik Ribcsik Lammi
5-2 34:17 UTE Nemes Kiss Phil Benk
6-2 35:28 DAB Valtola Embrich Ödman Hadzinikolic
7-2 42:10 DAB Ödman Hadzinikolic Somogyi B. Valtola
8-2 50:55 DAB Somogyi B. Dézsi Varga
8-3 57:42 UTE Kovács S. Jekunen Madácsi
51 Kapura lövések száma 46
11 Kiállításpercek 15

Szalma triplája és még öt újvárosi gól

 

A 8-3-as DAB–UTE összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum