Bo Horvat első gólját lőtte az Islandersben

 

A Vancouver exkapitánya a találata mellett egy sima győzelemnek is örülhetett a Seattle ellen.

A Pittsburgh nagyon megszenvedett a győzelemért a Colorado ellen. A Penguins 57 percig nem találta az utat Pavel Francouz kapujához, aki addig hibátlanul védett, sikeresen őrizve az Avalanche egygólos előnyét. Francouz ellenállását végül Bryan Rust törte meg, hosszabbításra mentve az összecsapást, ahol aztán Kris Letang döntötte el a meccset. Letang a 10. gólját lőtte alapszakasz-mérkőzés hosszabbításában, ennél többet csak Crosby (19), Malkin (13) és Lemieux (11) tud felmutatni a klub történetében.

A San José kétgólos hátrányból fordítva, túlórában tudott nyerni Tampában, amivel véget vetett a délkeleti gárda 12 meccses hazai győztes sorozatának. A Lightning korán megszerezte a vezetést, és negyedóra után már 3-1-re is vezetett. Az első szünetet követően viszont teljesen megváltozott a játék képe: Kaapo Kähkönen lehúzta rolót, a Sharks a második és a harmadik harmadban is lőtt egy-egy gólt, a hosszabbításban pedig a pluszpontot is megszerezte. A finn hálóőr mellett az egyaránt három-három pontot jegyző Timo Meier, Erik Karlsson páros játszott kiemelkedően.

Akárcsak a Tampa Bay, a Vegas is már 3-1-re vezetett az első harmadban, de nem követte el ugyanazt a hibát, mint a Bolts. A Knights ugyanis a második és a harmadik felvonásban is lőtt egyet-egyet, így 5-1-es győzelemmel távozott a Nashville otthonából. A Vegasban hárman is góllal és gólpasszal zártak, mégis a csapat védelmét kell kiemelni, hiszen mindössze 17 lövést engedélyeztek a Predators játékosainak.

Továbbra is remek formában van az Edmonton, amely ezúttal 5-2-re győzött Detroitban, és ezzel az utolsó 9 mérkőzésen 17 pontot gyűjtött a lehetséges 18-ból. Az Oilerst a megszokottól eltérően ezúttal nem a McDavid, Draisaitl páros húzta, hanem a duplázó és győztes gólt szerző Warren Foegele, valamint a 30 védést bemutató Jack Campbell. McDavid egy gólpasszt azért így is kiosztott, ezzel egymás után a 13. mérkőzésen és zsinórban a 15. idegenbeli találkozón szerzett pontot. Ez utóbbival új egyéni rekordot állított fel az Oilers kapitánya.

Az Anaheim 3-2-re győzött hosszabbításban a Chicago otthonában. A United Centerben a második harmadba sűrűsödött bele minden: ekkor született mind a négy találat a rendes játékidőben. A meccset végül Frank Vatrano döntötte el, aki Isac Lundeström centerezését vágta be.

A New York Islanders könnyedén győzött 4-0-ra a Seattle ellen. A frissen megszerzett Bo Horvat először volt eredményes új csapatában, Ilja Szorokin pedig 32 védéssel nullázta le a Krakent. Az orosz kapusnak ez volt az ötödik shutoutja idén, amivel befogta a listavezető Darcy Kuempert.

ilja szorokin

NHL, 2023. február 7.:

Pittsburgh–Colorado 2-1 h.
G: Rust, Letang ill. MacKinnon

Tampa Bay–San Jose 3-4 h.
G: Point (2), Colton ill. Meier (2), Karlsson, Gadjovich

Detroit–Edmonton 2-5
G: Bertuzzi, Veleno ill. Foegele (2), McLeod, Nugent-Hopkins, Kane

NY Islanders–Seattle 4-0
G: Bolduc, Holmström, Parise, Horvat ill. –

Nahsville–Las Vegas 1-5
G: Duchene ill. Amadio, Carrier, Kessel, Stephenson, Pietrangelo

Chicago–Anaheim 2-3 h.
G: Dickinson, Jones ill. Leason, Megna, Vatrano

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum