FEHA19–FTC-Telekom 1-3

   

A ferencvárosiak sikerét hozta az ajkai matinémérkőzés, Földes László pályafutása során másodszor is győzelemre vezette kezdőkapusként a zöld-fehéreket.

Mindkét együttes ilyen-olyan okok miatt tartalékosabban állt ki a találkozóra, ettől függetlenül lendületesen kezdtek, Márkus és Földes is bemutatott védéseket. Később a Fradi átvette az irányítást, a 11. percben Cizast küldték le két percre a játékvezetők. Első előnyét kihasználta a zöld-fehér csapat: Sointu tette tovább a kapu előtt a korongot Turbucznak, aki egyből tüzelt hálóba (0-1). A 15. percben válaszolt a FEHA19: Dobos hősiesen, a jégen fekve harcolt meg a kapu mögött a korongért, majd előkészítését Fekete Alex ütötte a jobb felsőbe (1-1). A 18. percben Cizas hibája után Dobmayer szabálytalankodott, majd másodpercekkel később Dolinar ült le. Sointu is beszállt a buliba, az FTC játékosának kiállítása következtében négy a háromban maradtak pályán a csapatok, de gól nem született.

A 24. percben Kreisz szerzett korongot, és vihette egy az egyben Márkusra, ám nem tudott túljárni a fiatal kapus eszén. A 29. percben Dobos kapott kiállítást, de a kapuvas és Márkus a fehérváriak segítségére sietett. Később Fekete és Sallio páros kiállítása miatt négy a négy ellen maradtak a csapatok. Gól nem született. Az utolsó szűk két percre emberelőnyben fordult a FEHA, veszélyben viszont nem forgott Földes ketrece.

A nehézkes második harmad után, a 44. percben megtörte a Fradi a jeget: Tóth Adrián kapu mögül érkező passzát Kreisz vágta kapuba (1-2). Jól reagált a bekapott gólra a fehérvári gárda, de Fekete és Dézsi helyzetéből sem született találat. Az 55. percben Karmeniemit küldték büntetőpadra, de nem tudta kihasználni a lehetőséget a pályaválasztó FEHA. Az 58. percben egy ellentámadásból lezárta a meccset a Fradi: Tóth Adrián készített elő önzetlenül Turbucznak, aki higgadtan a félig üres kapuba helyezett az elfekvő Márkus mellett (1-3).

A Ferencváros ötödik helyen zárta az alapszakaszt, és ott lesz a negyeddöntőben. A FEHA19 szerdától a DEAC-cal küzdhet meg a playoff-részvételért.

fhaftc_hrabal_turbucz_markus

fotó: Soós Attila/FEHA19

Fontos volt, hogy sikerrel fejezzük be a szezon ezen szakaszát

   

A FEHA19–FTC-Telekom vezetőedzői nyilatkozatai.

Anatoli Bogdanov (vezetőedző, FEHA19): “A kezdésünk nem volt az igazi, de visszajöttünk a mérkőzésbe, sikerült egyenlítenünk is. A második harmad első tíz perce nem volt jó számunkra, nem menedzseltük úgy a korongot, ahogy szerettük volna, de az emberhátrányoknál jó munkát végeztünk. A harmadik harmadban megvoltak a lehetőségeink, néhol mi voltunk a jobb csapat a jégen, de két hiba eldöntötte a mérkőzést. Ebben a szezonban már sokadik alkalommal veszítjük el a találkozót az utolsó játékrész elején. Gratulálok a Ferencvárosnak.”

Fodor Szabolcs (vezetőedző, FTC-Telekom): “Az utolsó mérkőzés volt az alapszakaszban, egyik csapat sem tudott már elmozdulni a helyéről. Nehéz az ilyen mérkőzésre felpörögni, de szerencsére jött az a lehetőség, hogy Ajkán játszhatunk. Ez egy plusz motiváció volt, hiszen telt ház előtt játszhattunk egy ilyen gyönyörű csarnokban. Győzelemmel szerettünk volna befejezni a számunkra hullámzó alapszakaszt, fontos volt, hogy sikerrel fejezzük be a szezon ezen szakaszát.”

Erste Liga, Ajka, 843 néző. Játékvezetők: Németh, Németh, Árkovics, Fényi.
Márkus: 92,9% (Zupancic)
K
Földes: 94,4% (Nagy K.)
Racsinszkij, Dobmayer, Németh Z., Cizas, Mayer
1
Marva, Hrabal, Sailio, Kestilä, Sointu
Mingazov, Reiter, Dézsi, Keceli-Mészáros, Balasits
2
Karmeniemi, Seregély, Tóth A., Kreisz, Turbucz
Dolinar, Kóger, Dobos, Fekete , Zezelj
3
Mesikammen, Boros, Farkas L. S., Bán, Galántai
Salamon, Nagy A., Győrffy
4
Kozma, Kucsma
Bogdanov Anatoli, Arany Máté Dániel
E
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 11:54 FTC PP Turbucz Sointu Sailio
1-1 14:03 FHA Fekete Dobos
1-2 45:05 FTC Kreisz Tóth A. Turbucz
1-3 58:23 FTC Turbucz Tóth A.
18 Kapura lövések száma 42
10 Kiállításpercek 8

Videón az ajkai Fradi-siker

 

A semleges matinéhelyszínen lejátszott FEHA19–FTC-Telekom összefoglalója.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 24., péntek
EL 19:30 FTCGYE 3-5VÉGE
  • M4 SPORT
március 25., szombat
EL 19:15 FTCGYE 3-2VÉGE
  • M4 SPORT+
AL 21:00 IKOWRM 5-3VÉGE
március 27., hétfő
EL 17:15 GYEFTC 5-1VÉGE
  • M4 SPORT
március 28., kedd
SHL 19:00 VAXLHF 
  • SPORT 2
március 29., szerda
EL 18:30 FTCGYE 3-4VÉGE
SHL 19:00 FBKFRÖ 
  • SPORT 2
március 31., péntek
EL 17:15 GYEFTC 
  • M4 SPORT
április 5., szerda
VÁL 17:00 HUNUKR 
április 6., csütörtök
VÁL 18:00 HUNUKR 
Partnerünk
Archívum