DEAC–DVTK Jegesmedvék 1-5

   

A miskolciak győztek Debrecenben, így megszerezték az alapszakasz harmadik helyét és az azzal járó ellenfélválasztási jogot.

A DEAC már biztos alapszakasz 7. helyezettként, míg a DVTK a 3. hely megszerzése céljából lépett jégre az Erste Liga alapszakaszának utolsó játéknapján. Erős vendég letámadással kezdődött a mérkőzés, Gönczinek kellett többször is hárítania. A harmad közepéig kellett várni a hazaiak első igazán nagy helyzetéig, amikor Bukor tette kapura a pakkot, de azt Izackynak nem sikerült a hálóba juttatni. A 12. percben végül a Jegesmedvék szerezték meg a vezetést: Lövei kapta meg a korongot a jobb oldalról Berdnyikovtól, majd ziccerben a bal felsőbe lőtte a korongot. Öt perccel a harmad vége előtt emberelőnybe került a házigazda, de Voris védéseinek köszönhetően tartotta előnyét a DVTK. Amint letelt a hátrány, Lövei is szabálytalankodott, a DEAC csak meg nem adott gólig jutott, így nagyot küzdve tartotta magát a miskolci együttes és 1-0-s előnnyel mehetett szünetre.

A középső felvonás helyzetekkel kezdődött mindkét oldalon, a 25. percben Mihalik András kiállítása után a vendégek is támadhattak emberfórban, amiből egy perc után gól is született: Wehrs kék vonalról eleresztett lövésébe Páterka tette bele az ütőjét, ezzel megduplázva a Jegesmedvék előnyét. A 32. percben Mihalik Gergő lépett ki ziccerben, Voris eszén viszont nem tudott túljárni. Két perccel később Mihalik András előtt is adódott egy nagy lehetőség, de a vendég kapus ismét hárított. A 37. percben a Jegesmedvék kihasználták második emberelőnyüket is: Vojtkó kevert a kapu előtt, a Göncziről lejövő korong Lövei elé került, aki a felső vas alá helyezte a pakkot. Huszonhat másodperccel a harmad vége előtt Kiss Roland is feliratkozott a góllövők listájára: közelről leadott fonák lövése Gönczi lábai között talált utat a kapuba.

A záró játékrész Gönczi-védésekkel kezdődött, majd Voris hárított Mazzaggal szemben ziccert. A 45. percben viszont már a lett kapus is verve volt: Révész bepasszát követően Izacky várt ki egy ütemet, majd húzta be a pakkot fonákkal. A 49. percben Szirányi ült ki a büntetőpadra, újabb gólt azonban a miskolciak szereztek: Miskolczi lépett ki ziccerben, fonákkal pedig a kapu bal oldalába terelte a korongot. Négy perccel a vége előtt Izacky korcsolyázott végig a vendégek védelmén, parádés szólóját viszont nem tudta lövéssel lezárni. Négygólos győzelmével a DVTK fellépett a dobogó legalsó fokára, a DEAC a 7. helyen zárja az alapszakaszt.

A DEAC szerdán hazai jégen játssza a playoff-kvalifikáció első meccsét a FEHA19 ellen, a DVTK Jegesmedvék legközelebb majd a negyeddöntőben lesznek érdekeltek.

izacky_debmis

fotó: DEAC

Egy nagyon jó, kompakt csapat képét mutattuk

   

Így látták a DEAC–DVTK Jegesmedvék találkozót a szakvezetők.

György József (vezetőedző, DEAC): ”Nem ez volt a mérkőzéssel a célunk. Hetényi Zolit szerettük volna pihentetni. Egy játékosunk volt, aki beteg, a cél az volt, hogy négy sorral tudjunk jól játszani. Bizonyos dolgokban próbálkoztunk, hogy a rájátszásra minden összeálljon. A gólok nagyon bosszantanak, emberelőnyben is gólt kaptunk, ezek a dolgok, amik most nem jöttek össze. Amikor a Miskolc belőtte az első gólját, még voltak helyzeteink, de minél nagyobb volt az előnye, annál magabiztosabban játszott. Bogesicet ismerem, ha össze is varrják, biztosan rendelkezésünkre fog állni. A mérkőzésen jó volt az energiaszint, tudat alatt viszont sajnos nem erre fókuszáltunk, de a DVTK megérdemelten nyert, gratulálok nekik.”

Tokaji Viktor (vezetőedző, DVTK Jegesmedvék): ”Először is az volt a legfontosabb, hogy meglegyen a 3 pont, valamint az, hogy viszontlássuk azokat a dolgokat, amiken az elmúlt hetekben dolgoztunk. A mérkőzés elején említettem, hogy irányítani szeretnénk a mérkőzést, úgy hiszem ezt meg is tettük. Úgy gondolom, a játék minden elemében kontrolláltabbak voltunk, a speciális egységeink remekeltek. Sikerült emberhátrányból is betalálnunk, először ebben a szezonban. Azt hiszem, ez a fajta hozzáállás, ez a fajta mentalitás kell, hogy a rájátszásban is sikeresek tudjunk lenni. Minden dicséret a srácoké, hogy két nappal ezelőtti rozsdás játék nem látszott és egy nagyon jó, kompakt csapat képét mutattuk, szerintem azok is vagyunk. Most lesz egy kicsit szünet és megyünk a rájátszásba.”

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 338 néző. Játékvezetők: Tóth, Tóth, Kövesi, Vincze.
Gönczi L.: 84,8% (Hetényi)
K
Voris: 96,9% (Kiss B.)
Jakabfy, Zalamaj, Spirko, Mihalik A., Dalecky
1
Kiss R., Vojtkó, Razumnyak, Miskolczi, Galajda
Bukor, Vokla, Révész, Izacky, Novotny
2
Ilvessuo, Wehrs, Páterka, Kulesov, Berdnyikov
Bogesic, Szoszunov, Molnár D., Versich, Sági
3
Szirányi, Bennett, Lövei, Blasko, Mattyasovszky
Kozma, Mihalik G.
4
Skrabov, Pecsét, Ritó, Vas, Farkas
György József, Kecskeméti Áron
E
Tokaji Viktor, Galanisz Nikandrosz
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 11:28 MIS Lövei Berdnyikov Kulesov
0-2 25:32 MIS PP Páterka Wehrs Razumnyak
0-3 36:10 MIS PP Lövei Vojtkó Vas
0-4 39:34 MIS Kiss R. Páterka Berdnyikov
1-4 44:15 DEB Izacky Révész Novotny
1-5 49:01 MIS SH Miskolczi Mattyasovszky
32 Kapura lövések száma 33
6 Kiállításpercek 8

A DVTK dobogót érő debreceni diadala

 

Videóösszefoglaló a miskolciak sima, DEAC elleni sikeréről.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 12., kedd
EL 17:30 SCCBJA 3-4 HVÉGE
EL 18:00 UTEGYE 0-4VÉGE
EL 18:30 DEBFTC 1-4VÉGE
EL 18:30 MISBRA 2-7VÉGE
március 13., szerda
EL 17:30 SCCBJA 4-3VÉGE
EL 17:30 UTEGYE 2-6VÉGE
    • M4 SPORT
EL 18:30 DEBFTC 3-2VÉGE
EL 18:30 MISBRA 1-4VÉGE
ICEHL 19:45 PUSAVS 4-2VÉGE
március 16., szombat
AL 15:15 ASPFTC 5-3VÉGE
EL 17:30 BRAMIS 5-4VÉGE
EL 17:30 FTCDEB 2-0VÉGE
ICEHL 17:30 AVSPUS 1-4VÉGE
EL 17:40 BJASCC 4-3 HVÉGE
AL 18:30 ETOWRM 9-2VÉGE
AL 19:00 SZGIKO 6-5VÉGE
AL 21:00 VASLHL 2-6VÉGE
március 18., hétfő
EL 17:30 MISBRA 1-2VÉGE
    • M4 SPORT
EL 17:30 SCCBJA 3-2 HVÉGE
március 20., szerda
AL 19:00 ASPFTC 
EL 19:00 BJASCC 
    • M4 SPORT
Partnerünk
Archívum