Hydro Fehérvár AV19–Klagenfurt 3-4

   

A székesfehérváriak hiába vezettek kétszer is, kikaptak a KAC-tól, így nyolc pontra nőtt a hátrányuk a hatodik helyezett együtteshez képest.

Remekül kezdődött a mérkőzés. A 3. perc elején Mihály Ákos kapott jó átadást még a saját térfelén, beszáguldott a támadó harmadba, majd pontos lövéssel mattolta Dahmot (1-0). Megmaradt a lendület, jobbára az osztrákok kapuja előtt folyt a játék. A 6. percben gyors kontra végén Kuralt betett korongjára ketten is érkeztek, kapustámadás miatt végül nem lett eredménye az akciónak. Nem sikerült beütni a másodikat, a 9. minutumban büntetett a KAC: Gomboc hagyta ott a pakkot Wittingnek, aki nagy gólt lőtt Horváth Dominik kapujába (1-1). Nem estek kétségbe az egyenlítéstől Háriék, ahogy elkezdődött a harmad második fele visszavették a vezetést. A sarokban kiküzdött korong Horváth Milán elé került, aki tisztán lőtt a kapuba (2-1). Saját harmadban eladott korong borzolta a kedélyeket, oka egy óriási bottal akasztás volt, amit nem szankcionáltak a játékvezetők. Szerencsére nem lett baj az esetből. A 16. percben újra volt az esély kétgólosra növelni a fórt, de a Bartalis vezette 2 az 1 elleni kontra kimaradt. Jó első húsz percet produkált a Volán, ezért is volt nagy kár, hogy 8 másodperccel a szünet előtt egy hiba után Lessio egalizált (2-2).

A középső felvonás olyan rosszul kezdődött, ahogy az első abbamaradt. A 22. percben nem sikerült felszabadítani, a középen lendületből érkező Zalewski góljával pedig már a vendégeknél volt az előny (2-3). Próbált gyorsan válaszolni a magyar csapat, Fournier villámgyors betörése után a lövés már nem jelentett gondot Dahmnak, aki pár pillanattal később Stipsicz Bence bombáját is hatástalanította. Leclerc-é volt a következő lehetőség, ő fölé bombázott. A Klagefurt sem hagyta magát, többször is könnyedén jutottak át a hazai védelmen és lövésekkel zárták akcióikat. A 32. percben sokadszor is határozatlan volt a védelem, Bukarts tett egy tiszteletkört, lekészítését Zalewski vágta a hálóba (2-4). Fraser sérülése miatt állt a játék, a kanadai szélső csak segítséggel tudta elhagyni a jeget. Volán-emberelőny következett, de nem sikerült élni az eséllyel, kimaradtak a helyzetek. A végére maradt egy kis sikerélmény, Mihály Ákos bunyózott egyet az NHL-t is megjárt, nála jó egy fejjel magasabb Postmával és nem is vallott szégyent. Ennél több örömünk azonban nem volt, nagy fordulat szükségeltetett a kétgólos hátrány ledolgozásához.

A fordulathoz jó apropó volt Jensen kiállítása a záró harmad elején. Ez a fór már jobban sikerült: Campbell távolija kijött Dahmról, Kuralt eszmélt a leggyorsabban, így már csak egy volt közte (3-4). Jól mentek a lábak és a játék összképe is jobb volt az elmúlt meccseken mutatottnál. Németh Kristóf kapirgált veszélyesen egy kipattanónál, a másik oldalon szerencse is kellett, hogy Horváth Dominik kapuja mellett centiméterekkel elsuhanjon a korong. A vendégek mindent bevetettek, a Raktár utcában már szokássá váló kapuelrúgások mellett Dahm egyszer a fejvédőjét is ledobta, hogy megállítsa a játékot. Tíz perccel a vége előtt Jensen állt ki, ez az emberelőny kihasználatlanul maradt. Maradtak a jégen a speciális egységek, négy a négy ellen folyt tovább a csata. Megvoltak a lehetőség, de a gól nem akart összejönni. A végén Horváth Dominik is lekorcsolyázott, ez sem hozott eredményt. Nem sikerült kihasználni a Vienna Capitals és a Linz botlását, a Klagenfurt 4-3-as sikerével kulcsmeccset nyert Fehérváron. Ezzel már csak matematikai esély maradt az egyenes ági rájátszásba jutásra.

A Fehérvár 4-3-as vereséget szenvedett, továbbra is 58 ponttal áll, lemaradása immáron nyolc pont az automatikus negyeddöntőt érő hatodik helyen álló Klagenfurt mögött.

avskac_2023

fotó: Soós Attila/Hydro Fehérvár AV19

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 20., hétfő
EL 17:30 GYEFTC 2-3VÉGE
március 21., kedd
EL 17:30 GYEFTC 1-2 HVÉGE
NL 20:00 LUGGSE 
  • SPORT 2
március 22., szerda
AL 21:15 WRMIKO 2-3VÉGE
március 24., péntek
EL 19:30 FTCGYE 3-5VÉGE
  • M4 SPORT
március 25., szombat
EL 19:15 FTCGYE 3-2VÉGE
  • M4 SPORT+
AL 21:00 IKOWRM 5-3VÉGE
március 27., hétfő
EL 17:15 GYEFTC 5-1VÉGE
  • M4 SPORT
március 28., kedd
SHL 19:00 VAXLHF 
  • SPORT 2
március 29., szerda
EL 18:30 FTCGYE 
SHL 19:00 FBKFRÖ 
  • SPORT 2
április 5., szerda
VÁL 17:00 HUNUKR 
Partnerünk
Archívum