Két kulcsjelentőségű Erste-meccs szerda este

 

A Brassó a dobogó, a BJA az alapszakaszgyőzelem reményének életben tartásáért lép jégre hazai pályán.

Két, az alapszakasz végkimenetele szempontjából kiemelt jelentőségű összecsapást rendeznek az Erste Liga szerdai játéknapján.

Magyar idő szerint 17:30-kor az utolsó alapszakaszmeccsét játszó Brassó fogadja a záró erdélyi túráját teljesítő Dunaújvárost. A vendégeknek úgyszólván már nem oszt, nem szoroz az alapszakasz utolsó néhány mérkőzése, a brassóiaknak ellenben nagyon is: egy esetleges rendes játékidős vereség azt eredményezné, hogy a dobogó helyett biztosan a 4. helyen végeznek. A két együttes formáját elnézve ennek persze elenyésző az esélye: a Corona már egy egészen valószínű szerdai pontszerzéssel is megelőzné az éppen harmadik helyen álló DVTK-t, sorsát átadva ugyanakkor a nála két mérkőzéssel kevesebbet játszó miskolciak kezébe, akik utolsó két meccsüket az FTC és a DEAC ellen vívják majd.

dabbra

Kulcsfontosságú derbire kerül sor Káposztásmegyeren is, ahol a jelenleg tabellamásodikként álló BJA a negyeddöntős pozíciója bebiztosításáért küzdő FTC-Telekomot látja vendégül 18:40-től. Kangyal Balázs együttese most még vesztett pontok tekintetében eggyel jobban áll a Gyergyónál, ám ha feltételezzük, hogy a listavezető erdélyiek utolsó alapszakaszmeccsükön a papírformát érvényesítve behúzzák a 3 pontot a szenvedő DAB ellen – márpedig feltételezzük –, akkor a budapestieknek a szerdaival együtt fennmaradó három bajnokijukat százszázalékos teljesítménnyel kellene abszolválniuk, ellenkező esetben egyetlen pontnyi veszteség is a GYHK alapszakasz-elsőségét eredményezné (az egymás elleni mérleg ugyanis idén 3-1 a székelyek javára). A Ferencvárosnak azonban legalább ugyanekkora szüksége lenne a pontokra, hiszen a DEAC matematikailag még behozhatja a zöld-fehéreket az utolsó, még automatikus negyeddöntőt érő 6. helyért folyó harcban, egy rendes játékidős vagy túlórás szerdai Fradi-siker esetén azonban már megnyugodhatnának Fodor Szabolcsék. A két fővárosi együttes közül idén a BJA-nek ment jobban eddig, mindhárom egymás elleni csörtéjét négy góllal nyerte meg.

Ezúttal is mindkét mérkőzés élőben követhető az Erste Liga Tv-n.

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 24., péntek
EL 19:30 FTCGYE 3-5VÉGE
  • M4 SPORT
március 25., szombat
EL 19:15 FTCGYE 3-2VÉGE
  • M4 SPORT+
AL 21:00 IKOWRM 5-3VÉGE
március 27., hétfő
EL 17:15 GYEFTC 5-1VÉGE
  • M4 SPORT
március 28., kedd
SHL 19:00 VAXLHF 
  • SPORT 2
március 29., szerda
EL 18:30 FTCGYE 3-4VÉGE
SHL 19:00 FBKFRÖ 
  • SPORT 2
március 31., péntek
EL 17:15 GYEFTC 
  • M4 SPORT
április 5., szerda
VÁL 17:00 HUNUKR 
április 6., csütörtök
VÁL 18:00 HUNUKR 
Partnerünk
Archívum