Két kulcsjelentőségű Erste-meccs szerda este

 

A Brassó a dobogó, a BJA az alapszakaszgyőzelem reményének életben tartásáért lép jégre hazai pályán.

Két, az alapszakasz végkimenetele szempontjából kiemelt jelentőségű összecsapást rendeznek az Erste Liga szerdai játéknapján.

Magyar idő szerint 17:30-kor az utolsó alapszakaszmeccsét játszó Brassó fogadja a záró erdélyi túráját teljesítő Dunaújvárost. A vendégeknek úgyszólván már nem oszt, nem szoroz az alapszakasz utolsó néhány mérkőzése, a brassóiaknak ellenben nagyon is: egy esetleges rendes játékidős vereség azt eredményezné, hogy a dobogó helyett biztosan a 4. helyen végeznek. A két együttes formáját elnézve ennek persze elenyésző az esélye: a Corona már egy egészen valószínű szerdai pontszerzéssel is megelőzné az éppen harmadik helyen álló DVTK-t, sorsát átadva ugyanakkor a nála két mérkőzéssel kevesebbet játszó miskolciak kezébe, akik utolsó két meccsüket az FTC és a DEAC ellen vívják majd.

dabbra

Kulcsfontosságú derbire kerül sor Káposztásmegyeren is, ahol a jelenleg tabellamásodikként álló BJA a negyeddöntős pozíciója bebiztosításáért küzdő FTC-Telekomot látja vendégül 18:40-től. Kangyal Balázs együttese most még vesztett pontok tekintetében eggyel jobban áll a Gyergyónál, ám ha feltételezzük, hogy a listavezető erdélyiek utolsó alapszakaszmeccsükön a papírformát érvényesítve behúzzák a 3 pontot a szenvedő DAB ellen – márpedig feltételezzük –, akkor a budapestieknek a szerdaival együtt fennmaradó három bajnokijukat százszázalékos teljesítménnyel kellene abszolválniuk, ellenkező esetben egyetlen pontnyi veszteség is a GYHK alapszakasz-elsőségét eredményezné (az egymás elleni mérleg ugyanis idén 3-1 a székelyek javára). A Ferencvárosnak azonban legalább ugyanekkora szüksége lenne a pontokra, hiszen a DEAC matematikailag még behozhatja a zöld-fehéreket az utolsó, még automatikus negyeddöntőt érő 6. helyért folyó harcban, egy rendes játékidős vagy túlórás szerdai Fradi-siker esetén azonban már megnyugodhatnának Fodor Szabolcsék. A két fővárosi együttes közül idén a BJA-nek ment jobban eddig, mindhárom egymás elleni csörtéjét négy góllal nyerte meg.

Ezúttal is mindkét mérkőzés élőben követhető az Erste Liga Tv-n.

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum