Vészkapus ült az Edmonton padjára

 

Matt Berlin szerepet is kapott a Chicago ellen megnyert találkozón. Logan Couture 5 pontot szerzett, zsinórban 12. hazai meccsét húzta be a Tampa Bay.

A Colorado a St. Louis legyőzésével szerezte meg a hetedik győzelmét az utolsó nyolc meccsen, a Blues viszont ezzel a vereséggel egymás után negyedszer maradt pontok nélkül. Az Avalanche gyakorlatilag esélyt sem adott csoportriválisának, elhúzott 3-0-ra és végül 4-2-vel abszolválta a meccset. A coloradói Alex Newhook gólt szerzett a 22. születésnapján és érdekesség, hogy tavaly is megtette ugyanezt a Chicago ellen 6-4-re megnyert mérkőzésen.

A Florida a sírból hozta vissza a meccset és nyert a Boston ellen 4-3-ra. A FLA Live Arenában a rendes játékidőben a Panthers háromszor is hátrányba került, de minden alkalommal egyenlíteni tudott, utoljára 3 szekundummal a befejezés előtt Aleksander Barkov révén. A lélektani előny ekkor átkerült a hazaiakra, akik a ráadásban nem húzták a sokáig: Sam Reinhart révén a 17. másodpercben lezárták a meccset. A két egységgel záró Barkov megszerezte a 600. pontját a klubban, ami korábban csak Jonathan Huberdeau-nak sikerült a franchise mezében.

barkov

A Philadelphia meglepetésre nemcsak győzött Winnipegben, de kapott gól nélkül hozta le a közép-kanadai kirándulást. Noah Cates és Owen Tippett neve mellé egy-egy gól és gólpassz került, Carter Hart pedig 40 védéssel szerzett shutoutot.

A Tampa Bay a Los Angeles legyőzésével egymás után a 12. hazai mérkőzését nyerte meg, ezzel új franchise-rekordot állított fel. A Lightning az első játékrészben háromszor terhelte meg a Kings kapuját és végül 5-2-vel húzta be a meccset. Nick Perbix három gólpasszt adott, Steven Stamkos neve mellé egy előkészítés került, amivel 11 találkozóra növelte a pontszerző sorozatát. A Los Angeles egymás után a hetedik meccsét vesztette el az Amelie Arenában.

Az Anton Forsber, Claude Giroux páros szállította az Ottawa győzelmét a Montreal ellen. A végtelenül sima, 5-0-ra végződött mérkőzésen a svéd hálóőr 28 védéssel nullázott, a kanadai csatár pedig 2 góllal és egy gólpasszal zárta az összecsapást.

A San José gólzáporos meccsen, két késői találattal győzött 6-4-re Pittsburghben. A harmadik harmad közepéig gyakorlatilag felváltva estek a gólok és teljesen nyílt volt a találkozó. A végjáték azonban egyértelműen a vendégeké volt: szűk öt perccel a befejezés előtt viszont érkezett Logan Couture, aki megszerezte a vezetést a Sharksnak, majd a dudaszó előtt egy üres kapus góllal bebiztosította a Sharks győzelmét. Couture új egyéni rekordot felállítva 5 pontot szerzett, Erik Karlsson pedig az 51. meccsén kiosztotta az 50. gólpasszát. Ilyen ütemben legutóbb Szergej Zubov haladt az 1993/94-es idényben, amikor neki 49 találkozó is elég volt a félszázas határhoz.

logan couture

Az USB Arenában minden a két kapusról szólt az Islanders–Golden Knights meccsen. Szemjon Varlamov és Logan Thompson csatájából végül a hazaiak kapusa került ki győztesen és nemcsak azért, mert kilenccel több védést mutatott be, hanem azért is, mert a hosszabbításban megfogta William Carrier büntetőjét. A 2-1-es végeredményt végül a hirtelen halál utolsó percében Anders Lee állította be.

A Minnesota szétlövéssel verte a Buffalót, véget vetve a vendégek ötös győzelmi sorozatának. Az Xcel Energy Centerben minden felvonás egálra végződött, így 65 perc és 2-2 gól után jöhettek a rávezetések, ahol a Wild játékosai nem tudtak hibázni: sorrendben mindhárom csatáruk, Mats Zuccarello, Kirill Kaprizov és Frederick Gaudreau is bevágta a maga büntetőjét.

A Seattle csatárai minden harmadban bevették Elvis Merzlikins ketrecét, Philipp Grubauer 25 lövésből 24-et, ennyi pedig elég is volt a másodéves gárdának a Columbus elleni 3-1-es diadalhoz. Alex Wennberg a 600. mérkőzésén győztes gólt szerzett.

A Chicago képtelen volt tartani az összesen kilenc pontot szerző Connor McDavid, Leon Draisaitl, Zach Hyman hármast, aminek az lett a következménye, hogy Hawks simán kikapott 7-3-ra Edmontonban. A mérkőzés döntő szakasza a második harmadra esett, amikor az Oilers 1-1 után nyolc perc alatt négyet vágott. A meccs krónikájához tartozik, hogy a találkozó előtt Stuart Skinner megsérült, így vészkapusként Matt Berlin ült a padra egynapos kontraktussal. Berlin végül szerepet is kapott a meccsen: amikor már eldőlt a meccs, az utolsó három percre becserélték és egy lövést meg is fogott.

Igazi alsóházi rangadót rendeztek a Honda Centerben, ahol a Pacific-csoport utolsó helyén álló Anaheim a Central utolsó előtti helyén lévő Arizonát fogadta. A két nem éppen topcsapat találkozóját végül a Ducks nyerte 2-1-re hosszabbításban Trevor Zegras góljával.

NHL, 2023. január 28.:

Colorado–St. Louis 4-2
G: Newhook, Compher, Rodrigues, Nieto ill. Schenn, Barbasov

Florida–Boston 4-3 h.
G: Montour, Bennett, Barkov, Reinhart ill. Smith, Coyle, Pastrnak

Winnipeg–Philadelphia 0-4
G: – ill. Cates, Bellows, Tippett, DeAngelo

Tampa Bay–Los Angeles 5-2
G: Point, Bellemare, Perry, Colton, Hedman ill. Anderson-Dolan, Danault

Ottawa–Montreal 5-0
G: Giroux (2), DeBrincat, Joseph, Brassard ill. –

Pittsburgh–San Jose 4-6
G: Malkin (2), Crosby, Poehling ill. Couture (2), Eyssimont, Karlsson, Gregor, Barabanov

NY Islanders–Las Vegas 2-1 h.
G: Lee, Barzal ill. Carrier

Minnesota–Buffalo 3-2 b.
G: Eriksson Ek, Spurgeon ill. Quinn, Girgensons

Seattle–Columbus 3-1
G: Geekie, Wennberg, Tolvanen ill. Johnson

Edmonton–Chicago 7-3
G: Barrie (2), Draisaitl, McDavid, Hyman, Kane, McLeod ill. Dickinson, Toews, Raddysh

Anaheim–Arizona 2-1 h.
G: Jones, Zegras ill. Ritchie

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum