Vítek Vanecek utolérte Martin Brodeurt

   

A New Jersey hálóőre zsinórban a kilencedik mérkőzését nyerte meg, ezzel beállította a klubrekordot.

Az Islanders a második és a harmadik harmad ötödik percében lőtt egy-egy gólt, Ilja Szorokin lehúzta a rolót, ennyi pedig elég volt a New Yorknak a sikerhez a Detroit ellen. Az orosz hálóőr 23 védéssel járult hozzá ahhoz, hogy az Isles hat mérkőzést követően szerezzen ismét pontokat.

A Florida hiába vitte 48-33-ra a kapura lövéseket, a borzalmas emberelőnyös játéka megpecsételte a sorsát. A Kings ugyanis úgy vezetett féltávnál 3-0-ra, hogy Adrian Kempe és Viktor Arvidsson jóvoltából két emberhátrányos gólt is szerzett. Ezután a Panthers hiába igyekezett, az összesen 45 lövést hárító Pheonix Copley 4-3-s győzelemre vezette a Kingst. A Los Angeles legutóbb 2018. november 3-án ütött két emberhátrányos gólt egy meccsen Anze Kopitar és Dustin Brown révén, amikor 4-1-re verte a Columbust.

A 3-4-hétre kidőlő Auston Matthews nélkül a Torontónak nem sok esélye volt az Ottawa ellen. A Leafs 2-2-ig bírta a fővárosiak tempóját, de a Senators ezután rálépett a gázra és sima 6-2-vel húzta be a meccset. Brady Tkachuk kétszer köszönt be, de két ponttal zárt a Claude Giroux, Tim Stützle duó is.

A San José gyakorlatilag megnyert meccset engedett ki a kezéből Carolinában. A teljesen kiegyenlített mérkőzésen a befejező játékrészben beindult a Sharks és zsinórban három gólt ütve 4-2-re elhúzott úgy, hogy az utolsó találatát már üres kapuba lőtte kevesebb mint két perccel a befejezés előtt. Rod Brind’Amour viszont itt meghúzta azt, amit senki sem várt: nem küldte vissza Antti Raantát a vasak közé, hanem továbbra is padon tartotta, ami maximálisan kifizetődött. A Hurricanes Sebastian Aho és Martin Necas révén kiharcolta a hosszabbítást, ahol maga Necas zárta le a meccset a második góljával.

A Vegasnak semmi babér nem termett New York másik oldalán, simán kikapott 4-1-re a Gardenben. A Rangers 2-2 góllal vitte a nyitó és a záró harmadot, így az is belefért a hazaiak részéről, hogy a középsőt elbukják. Jaroslav Halak 33 lövést fogott, karriere során mind a hat meccsét megnyerte a Vegas ellen, Chris Kreider pedig góllal ünnepelte a 700. mérkőzést. A Knights az utolsó hét meccsén mindössze három pontot szerzett.

kreider

A New Jersey kétgólos hátrányt ledolgozva hozta el a pontokat Dallasból. Az American Airlines Centerben az első húsz perc két találattal a hazaiaké volt, a második ugyanilyen arányban a vendégeké. A befejező húsz perc gól nélkül pörgött le, így jöhetett a ráadás, ahol a második gólját szerző Jack Hughes döntötte el a meccset. Hughes 49 mérkőzésen 33 alkalommal volt eredményes, ez a Devils történetének legjobb mutatója. A korábbi rekordot Claude Lemieux tartotta az 1991/92-es idényből 31 góllal. Nem szabad elmenni a 33 lövést hárító Vitek Vanecek mellett sem, aki egymás után a kilencedik meccsét nyerte meg, beállítva ezzel a legendás Martin Brodeur klubrekordját.

A hazai jégen játszó Seattle hiába szerzett korán vezetést a Calgary ellen, a folytatásban a Flames az Elias Lindholm, Blake Coleman páros vezetésével lejátszotta a Krakent a jégről és végül 5-2-es sikernek örülhetett. Dan Vladar 29 lövést fogott és vele a Flames egymás után tizenharmadszor szerzett pontot, tízszer kettőt is. Vladar a 13-as sorozattal beállította Brian Elliott (2016/17) és Mike Vernon (1988/89) klubrekordját.

A Vancouver hiába nyert könnyedén a 5-2-re a Columbus ellen, a frissen kinevezett Rick Tocchet mégsem lehet felhőtlenül boldog. Elias Pettersson ugyan kettőt vágott, Bo Horvat pedig karrierje legjobbját nyújtva négy gólpasszt adott, a győztes gólt szerző Ilja Mihejev térdét meg kell műteni és ebben a szezonban már egészen biztosan nem léphet jégre.

NHL, 2023. január 27.:

NY Islanders–Detroit 2-0
G: Lee, Nelson ill. –

Florida–Los Angeles 3-4
G: Lomberg, Montour, Verhaeghe ill. Kopitar, Kempe, Arvidsson, Roy

Toronto–Ottawa 2-6
G: Anderson, Nylander ill. Tkachuk (2), Chabot, Brassard, Batherson, Giroux

Carolina–San Jose 5-4 h.
G: Aho (2), Necas (2), de Haan ill. Lindblom, Bonino, Eyssimont, Ferraro

NY Rangers–Las Vegas 4-1
G: Kreider, Trocheck, Chytil, Vesey ill. Kessel

Dallas–New Jersey 2-3 h.
G: Dellandrea, Hintz ill. Hughes (2), Wood

Seattle–Calgary 2-5
G: Hayden, Tolvanen ill. Lindholm, Toffoli, Zadorov, Hanifin, Coleman

Vancouver–Columbus 5-2
G: Pettersson (2), Hughes, Mihejev, Joshua ill. Marcsenko (2)

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum