Ildomos volna, szeretnénk is, de nem kötelező

   

Magosi Bálintnak bőven van rutinja az MK-hétvégékről, hiszen három különböző csapattal összesen ötször emelhette magasba a serleget. Most az előző három döntőt meglepetésre elbukó Volánt vezetné vissza a csúcsra a Tüskében.

A hétvégi Magyar Kupa final fourt méltóképp felvezetendő mind a négy résztvevő csapat egy-egy alappillérét kérdeztük meg, mire számít a Tüskecsarnokban. Benk András, Szita Donát és Hetényi Zoltán után a Hydro Fehérvár AV19 csatárát, az ötszörös kupagyőztes Magosi Bálintot faggattuk.

Három vesztes döntő után futhat neki újra a Hydro Fehérvár AV19 a Magyar Kupa final fournak. Igaz, hogy ezek közül csak a legutóbbinak voltál részese, de a cél, felteszem, egyértelmű: helyreállítani kicsit a renomét.

Egyrészt, illetve legfőképpen az önbizalmunkat. A legutóbbi bajnoki túránk is felejthetőre sikerült, az egész szezonunk is egy nagy káoszra hasonlít – voltak ugyan jó periódusaink, de idén kicsit több lett a rossz, mint amennyit szerettünk volna. Szóval jó lenne egy kicsit összeszedni magunkat, szerintem ez úgy sikerülhetne most a legjobban, ha ez a kupahétvége sikerrel záródna. Utána ebből erőt merítve sokkal jobb szájízzel, lendületesen tudnánk visszatérni a bajnokságba.

20220411fehervar--salzburg-jegkorong-donto44

Teljesen külön kell ilyenkor választani a bajnokságot és a kupasorozatot, vagy egyik kihatással lehet a másikra?

Ha bajnoki szemüvegen keresztül nézzük, akkor nem szeretnénk túlzottan nagy jelentőséget sem tulajdonítani neki, mert ez egy másik kiírás. Ugyanakkor már csak abból kiindulva, hogy az előző években nem sikerült megnyerni, most nemcsak, hogy ildomos volna, de nagyon szeretnénk is a magasba emelni a kupát. Olyat azért nem mondok, hogy kötelező lenne, mert láthattuk, hogy ezek az egy-egy meccsek kiszámíthatatlanok. Idén sajnos nagyon küzdünk a góllövéssel, kevésszer találunk be, jó lenne, ha most végre megtalálnánk a góllövő ütőnket, és ez jó hatással lenne kicsit a folytatásra is.

Három különböző csapattal összesen öt Magyar Kupát nyertél, szóval jól hangzóan mondhatnánk, hogy te vagy a csapataid kupaspecialistája?

Az igazat megvallva egy olyanra emlékszem, ami nekem személy szerint is nagyon jól sikerült: Miskolcon pont az UTE volt a döntőben az ellenfél, és ott nekem is sikerült betalálnom. De nekem tényleg mindegy, hogy ki lövi a gólokat, csak nyerjünk, én így működöm – mindent megteszek a csapat sikeréért, ha ez blokkok, ütközések formájában mutatkozik meg, akkor úgy, ha jó energiában, akkor úgy.

mago

fotók: Soós Attila/Hydro Fehérvár AV19

Az elődöntőben a bajnokságban szintén szenvedő Újpesttel kezdtek, mennyire követted őket idén?

Követem az Erste Ligát és néhány volt csapattársam, barátom szereplését külön is. Így képben vagyok az Újpesttel is, ők is közel hasonló előzményekkel rendelkező, hullámzó teljesítménnyel a hátuk mögött érkeznek meg ebbe a döntőbe. Gyanítom, ugyanazzal az alapfeltevéssel, mint mi: hogy itt egy jó szereplés jó löketet adhatna nekik a szezon hátralévő részére.

Az elődöntővel kapcsolatban kaptál egy személyes, szívhez szóló üzenetet is: „Magónak csak annyit üzennék: mindig legyen fent a fejed, mert bármelyik irányból érkezhetek…!” Ki lehet a küldője és üzensz-e valamit vissza?

(nagyot nevet). Két emberről tudom ezt elképzelni: Benk Andrisról, vagy Kiss Daniról.

Nyert, előbbi.

Akkor én meg csak annyit üzennék, hogy itt és most nem kívánok reagálni rá, majd a jégen lerendezzük!

A Magyar Kupa Final Four programja:

Január 28., szombat, 16:00: DEAC–BJAHC
Január 28., szombat, 19:45: Hydro Fehérvár AV19–UTE

Január 29., vasárnap, 16:00: bronzmérkőzés
Január 29., vasárnap, 19:45: döntő

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum