Hydro Fehérvár AV19–UTE 6-1

   

Az esti elődöntő második felére kinyílt az olló a két csapat között, a Fehérvár a szerencsés gólok után kijátszott akciókból is betalálva jutott magabiztos győzelemmel a vasárnapi, BJA elleni fináléba.

Mindkét együttes az elérhető legerősebb összeállításában korcsolyázott a jégre, a fehérvári kapuban Roy, az újpestieknél Rajna kezdett.

Kiváló hangulatban, közel telt ház előtt rajtolt el az összecsapás, jó tempóban, két perc sem telt bele, Fournier és Nemes kapott páros büntetést. Sokan talán azt várták, a Volán kerül komolyabb fölénybe, ám ez a játék összképe alapján nem történt meg, a nyitó harmad jelentős részében a lilák egyenrangú partnerek voltak, némely periódusban esélyesebb ellenfelük fölé kerekedve, egy ízben csak az üres kapu előtt álló Stipsicz lába mentette meg a Fehérvárt. A játékrész felénél egy emberelőnnyel is megpróbálkozhatott az Újpest, kimaradt, ez megbosszulta magát: a kiegészülés után egy perccel egy sokadik székesfehérvári lövés megtalálta az utat Rajna hálójába. O’Brien tüzelt hátulról, Erdély Csanád takart Rajna előtt, a válogatott támadó pont annyira ért bele, hogy a kapus ne tudjon hárítani (1-0).

A középső húsz percet már nagyobb elánnal kezdte a Volán, de a vezetés megduplázásához egy adag szerencse is kellett: a 26. percben Stipsicz lövése Donaghey korcsolyájáról vágódott a hálóba (2-0). Hamar jött azonban a válasz, kevesebb mint három minutummal később egy eladott koronggal Madácsi húzott befele középre, ütemben tette Shirley elé, aki féltérdről bevágta a rövidbe, Roy nem érhetett át (2-1). A mérkőzés felén túl újabb szerencsés találattal állította vissza a kétgólos különbséget a Fehérvár: O’Brien húzta meg a palánk mellett, nullszögből rátett lövése valahogy átcsorgott Rajna mamutja alatt (3-1). Hat perccel a második szünet előtt aztán egy újpesti tűzijáték után a korong talán átcsorgott Roy-n, a kapu előtti tömörülésből végül nem lett gól. Rögtön a következő támadásból Jekunen tüzelt kicsivel mellé tiszta lövőhelyzetből, majd Shirley ziccerét védte Roy. A megpattanó korongokkal ezen az estén nem kötöttek szoros barátságot az újpestiek, a 37. percben egy buli után Bartalis lőtte rá, a pakk a blokkolni igyekvő bekk kesztyűjén irányt változtatva vált védhetetlenné (4-1).

A záró etap elején Findlay kapott egy nagy ütközést a semleges zónában, majd újpesti helyzetben Kovács Sebestyén ütött el a korong felett. Székesfehérvári lehetőségek következtek: Kuralt helyzeténél Rajna szúrt ki szépen, majd újpesti blokkok akadályozták meg az újabb Volán-találatot, és egy nagyon meleg emberhátrányt is megúsztak a lila-fehérek. A kiegészülés után azonban két gyors góllal lezárta a meccset a tempóból nem engedő Fehérvár. Előbb Szabó Dániel és Magosi játszotta ki az újpesti védelmet – előbbi kapu mögötti centerezését az ötszörös kupagyőztes csatár tette be –, majd hasonló koncepció után a duplázó Erdélyre sem maradt ember középen, zavartalan kapáslövéssel mattolhatta Rajnát (6-1). Az UTE a gyors időkérés ellenére nem tudott közelebb zárkózni a fennmaradó tíz percben, a Fehérvár így megérdemelten jutott be a Magyar Kupa döntőjébe, ahol a BJA-val küzdhet meg a trófeáért vasárnap este 19:45-től.

ute avs

fotó: Vörös Dávid/UTE

A Magyar Kupa Final Four programja:

Január 28., szombat, 16:00: BJAHC–DEAC 3-2
Január 28., szombat, 19:45: Hydro Fehérvár AV19–UTE 6-1

Január 29., vasárnap, 16:00: bronzmérkőzés
Január 29., vasárnap, 19:45: döntő

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum