Nick Schmaltz klasszikus triplájával nyert az Arizona

 

A csatár a három találata mellett egyet előkészített. Hármat lőtt az anaheimi Frank Vatrano is, véget ért a Boston menetelése.

A Boston hatos győzelmi sorozattal és hetes idegenbeli szériával érkezett annak a Tampának az otthonába, amely ezt megelőzően megnyerte a legutóbbi tíz hazai mérkőzését. A két topcsapat sorozatából végül a Lightningé élt tovább, miután 3-2-re nyert a Bruins ellen. A Bolts háromszor is vezetést szerzett és a Bruinsnak két alkalommal sikerült is egyenlítenie, de Victor Hedman hét perccel a befejezés előtt esett találatára már nem tudott válaszolni. A győztes gólt szerző svéd bekk mellett a mindhárom találatban előkészítőként szerepet vállaló Nyikita Kucserov játszott kiemelkedően.

Az aktuális Original Six-rangadót a Detroit nyerte Montrealban a hirtelen halálban. A Bell Centerben végig óriási fölényben volt a Red Wings, de hiába volt 19-cel több kapura lövése, a kiválóan védő Jake Allen minden játékrészt egálra hozott a Canadiensnek. A hirtelen halálban viszont már ő is tehetetlennek bizonyult, amikor Michael Rasmussen centerezését Robby Fabbri vágta be. A Detroit az utolsó négy meccsből hármat nyert meg.

A játéknap egyetlen szétlövését a Washington nyerte a Pittsburgh ellen. A rendes játékidőben végig a Capitals irányította a meccset, kétszer is vezetést szerzett, de nem tudta lerázni a Penguinst. Erre a rávezetésig kellett várni, ahol Jevgenyij Kuznyecov és Nicklas Backström góljaival végül kiharcolta a győzelmet. Alekszandr Ovecskin karrierje 812. gólját lőtte és már csak 82 találattal áll Wayne Gretzky mögött.

Az Anaheim a mesterhármast szerző Frank Vatrano vezérletével győzött Denverben 5-3-ra. A Colorado a második harmad vége előtt még vezetett 3-1-re, de aztán jött a Ducks és az utolsó 21 percben négy gólt ütve fordítani tudott. A karrierje harmadik tripláját szerző Vatrano ütötte a vendégek első két gólját, majd az utolsó percben egy üres kapus góllal tette fel a koronát a teljesítményére.

vatrano 2

A 3-2-es eredmény ellenére a Buffalo nagyon simán győzött Winnipegben. A Sabres ugyanis már hárommal is ment a Canada Life Centre-ben, a Jets pedig csak az utolsó öt percben tudta szorossá tenni a mérkőzést. Owen Power, a 2021-es draft 1/1-es játékosa zsinórban a harmadik meccsén lőtt gólt, Tage Thompson pedig két pontot szerzett. A Buffalo az utóbbi öt meccsét megnyerte, vendégként kilencet a legutóbbi 11-ből és ennek köszönhetően mindössze két pontra került csak a rájátszást jelentő nyolcadik helytől.

A liga legjobb idegenbeli mérlegével rendelkező New Jersey kikapott Nashville-ben, ezzel véget ért a nyolc mérkőzésen átívelő pontszerző sorozata. A Bridgestone Arenában a meccs felénél még vezetett a Devils 3-2-re, de a Predators a második félidőben lejátszotta a jégről vendégeket: összesen négy gólt szerzett és csak egyet kapott, így 6-4-re nyerte az összecsapást. A vendégeknél Dougie Hamilton hiába volt vezér három gólpasszal, a Nashville támadói tökéletesen ellensúlyozták ezt: hat különböző játékos ütötte a gólt és a 12 csatárból 10 szerzett pontot. A Nashville zsinórban nyolcadszor nyert a New Jersey ellen.

Matt Boldy volt a Minnesota nyerő embere a Philadelphia ellen 3-2-re megnyert találkozón. A másodéves csatár lőtte a Wild mindkét gólját a rendes játékidőben, a hosszabbításban pedig előkészítette Mats Zuccarello győztes találatát. Boldy tavaly 47 mérkőzésen 39 pontot szerzett. Most ugyanannyi mérkőzésen 36-nál jár, de még hátravan a szezon második fele is, ha tudja tartani a tempóját, akkor 62-63 egységgel zárhatja az idényt.

A játéknap utolsó két mérkőzése hatalmas meglepetéssel zárult. Kezdésként a Chicago győzött egy tükörsima meccsen 5-1-re Calgaryban. A Blackhawksban nem volt olyan játékos, aki két pontot szerzett volna, így a meccs embere címet a 34 védést bemutató Jaxson Stauber kapta meg.

Az Arizona még a Chicago teljesítményét is meg tudta fejelni azzal, hogy lenullázta az NHL egyik legjobb támadószekciójával rendelkező St. Louist, miközben Nick Schmaltz révén egy klasszikus mesterhármassal is megterhelte a Bluest. Az 5-0-ra végződött derbin Karel Vejmelka 33 védéssel szerzett shutoutot, a karrierje első háromgólos meccsét teljesítő Schmaltz pedig még egy találatot is előkészített.

NHL, 2023. január 26.:

Tampa Bay–Boston 3-2
G: Hagel, Point, Hedman ill. Marchand, Zacha

Montreal–Detroit 3-4 h.
G: Harvey-Pinard (2), Pezzetta ill. Rasmussen, Berggren, Sundqvist, Fabbri

Washington–Pittsburgh 3-2 b.
G: Ovecskin, Johansson ill. Heinen, Rust

Winnipeg–Buffalo 2-3
G: Schmidt, Dubois ill. Power, Thompson, Olofsson

Nashville–New Jersey 6-4
G: Glass, Smith, Granlund, Duchene, Forsberg, Jeanot ill. Bratt, Sarangovics, Hughes, Mercer

Minnesota–Philadelphia 3-2 h.
G: Boldy (2), Zuccarello ill. Cates, DeAngelo

Colorado–Anaheim 3-5
G: Rantanen (2), Girard ill. Vatrano (3), Henrique, McTavish

Calgary–Chicago 1-5
G: Huberdeau ill. Raddysh, Katchouk, Dickinson, Lafferty, Murphy

Arizona–St. Louis 5-0
G: Schmaltz (3), Boyd, Hayton ill. –

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum