Elképesztő tempóban halad a Boston

 

A Bruins 47 mérkőzés után már 80 pontos, ami a liga történetének legjobb mutatója. Jared Bednar történelmet írt a Colorado élén, győzelemmel debütált Rick Tocchet.

Nem a kapusok napja volt a PPG Paints Arenában, ahol a Pittsburgh 13 gólos meccsen verte 7-6-ra a Floridát. Az első harmad hozta a legtöbb gólt: összesen hat találat született igazságosan elosztva, mindössze 12 perc alatt. A második húsz percben csak egyszer-egyszer találtak be a felek, a befejező harmadban viszont ismét pontosabban céloztak a játékosok, így mindkét gárda kétszer volt eredményes. A nagy adok-kapokból végül a Pittsburgh jött ki jobban, miután a hosszabbítás utolsó percében a korábban három pontot szerző Kris Letang góljával behúzta a meccset. Letangnak ez volt karrierje 31. pontja a hirtelen halálban, ezzel beérte az örökranglista első helyén álló Erik Karlssont.

Akárcsak Pittsburghben, Pennsylvania másik nagyvárosában Philadelphiában is minden harmad egálra végződött és végül a hosszabbítás döntött. A Wells Fargo Centerben a Los Angeles volt a vendég, ahol a hazaiaknál a James van Riemsdyk, Ivan Provorov kettős, a vendégeknél Anze Kopitar, valamint a hosszabbítást másfél perccel a befejezés előtt kiharcoló Samuel Fagemo vitte a prímet. A meccset végül mégsem két utóbbi játékos, hanem Kevin Fiala döntötte el a hirtelen halál 79. másodpercében.

A Tampa Bay két késői góllal gyűrte le a Minnesotát. Az Amalie Arenában végtelenül kiegyenlített mérkőzés folyt, amely még öt perccel a befejezés előtt is egálra állt. Ekkor azonban érkezett a Bolts kapitánya, Steven Stamkos, aki egy roppant szerencsés góllal megszerezte a vezetést a csapatának. A 4-2-es végeredményt Nyikita Kucserov állította be egy üres kapuba lőtt góllal. Andrey Vasziljevszkij 33 lövést fogott és karrierje 250. mérkőzését nyerte meg, amihez csak 399 mérkőzésre volt szüksége. Ez az NHL történetének második legjobb mérlege Ken Dryden (381) mögött.

Továbbra sem megy a San Josénak, amely Detroitban gyűjtötte be a nyolcadik vereségét a legutóbbi tíz találkozóján. A Sharks a rendes játékidőben még kétszer egyenlíteni tudott, de a ráadásban erre már nem volt technikai lehetősége Andrew Copp gólja után. A Sharksban egyedül Erik Karlsson játszott kimagaslóan: két gólpasszt adott, így karrierje 28 Detroit ellen lejátszott mérkőzésén éppen 28 pontos, idén pedig 64 pontjával toronymagasan első a hátvédek listáján.

A Washingtonnak hiába volt 13-mal több kapura lövése Denverben, lógó ütőkkel távozott a Ball Arenából. A Colorado kapusa, Alekszandr Georgijev ugyanis ihletett napot fogott ki, 37 védéssel járult hozzá a 3-2-s győzelemhez. Az orosz hálóőr mellett Nathan MacKinnont és Jared Bednart kell kiemelni. Az Avs csatára egy gólpasszal ünnepelte a 700. mérkőzését, a mester pedig a 266. sikerének örülhetett az Avalanche kispadja mögött, amivel a franchise történetének a legjobbja lett.

bednar

Az aktuális Original Six-összecsapást a Boston nyerte Montrealban. A Bell Centre-ben a Bruins az utolsó tíz percben játszott ellenállhatatlanul, amikor három gólt szerzett és ezzel együtt 4-2-vel húzta be a meccset. A találkozón a hazaiak képtelenek voltak tartani a vendégek csatárát, David Pastrnákot, aki egy góllal és három előkészítéssel mind a négy találatban szerepet játszott. A Boston ezzel a győzelemmel 47 mérkőzés után már 80 pontnál jár, amivel megdöntötte az 1943/44-es Montreal és az 1979/80-as Philadelphia 49 meccses NHL-rekordját.

Dougie Hamilton volt a New Jersey hőse a Vegas ellen 3-2-re megnyert összecsapáson. A veterán bekk 70 másodperccel a befejezés előtt harcolta ki a hosszabbítást, amit maga zárt le a negyedik percben egy emberelőnyben szerzett góllal. A Devils ezt megelőzően a Pittsburgh ellen nyert a ráadásban szintén Hamilton találatával, így ő lett a liga történetének a hatodik védője, aki két egymást követő meccsen a hirtelen halálban betalált. Korábban ezt a bravúrt csak Brent Burns (2007), Tom Poti (2003), Greg DeVries (2003), Chris Chelios (1995) és Harry Cameron (1919) tudta megcsinálni.

A Buffalo nagyon gyorsan bebetonozta a győzelmét St. Louisban: 85 másodperc után már kettővel ment, az első harmad felénél hárommal, és végül tükörsimán győzött 5-3-ra. Az Enterprise centerben zsinórban kilenc vereséget elszenvedő és 2009 után ismét nyerő Sabresben ezúttal is Tage Thompson játszotta a főszerepet a góljával és a két előkészítésével.

A Nashville saját közönsége előtt verte 2-1-re a Winnipeget. A Jets már az első percben, az első lövésből betalált, de Juuse Saros ezután lehúzta a rolót és 32 védéssel segítette csapatát. A Preds a második harmadban Cody Glass révén egyenlített, a harmadik harmad elején pedig a 39 mérkőzés után eredményes Tanner Jeannot góljával a győzelmet is megszerezte. A Nashville egyvégtében a negyedik hazai meccsét nyerte meg.

Az Anaheim a Cam Fowler, Troy Terry párosnak köszönhetően hozta el a pontokat Arizonából. A Ducks a 3-3 gólt és gólpasszt jegyző páros vezérletével 4-0-ra ellépett, így végül izgalommentes mérkőzésen nyert 5-2-re az NHL legkisebb csarnokában. A Coyotes a 12. vereségét gyűjtötte be a legutóbbi 14 mérkőzésen, de az Anaheimnek sincs miért örülnie, hiszen ezzel együtt is csak kettőt húzott be az utolsó nyolcból.

Győzelemmel mutatkozott be Rick Tocchet a Vancouver kispadján. A Bruce Boudreau-t váltó 58 éves mester a Chicago ellen vezette először a nyugat-kanadai gárdát, és kezdésként 5-2-es győzelmet aratott. A Canucks végi óriási fölényben játszott, amit kiválóan szemléltet a 48-14-es lőlap is. A Hawks ellenállása viszont csak a meccs második felében tört meg, amikor 2-1-es vendégvezetést követően a Vancouver zsinórban négyet vágott.

tocchet 2

NHL, 2023. január 24.:

Montreal–Boston 2-4
G: Dach (2) ill. Hall, Krejci, Bergeron, Pastrnak

PittsburghFlorida 7-6 h.
G: Letang (2), Rakell, Heinen, Crosby, O’Connor, Malkin ill. Verhaeghe (2), Reinhart, Tkachuk, Ekblad, White

Philadelphia–Los Angeles 3-4 h.
G: van Riemsdyk, Allison, Ristolainen ill. Kopitar (2), Fagemo, Fiala

Tampa BayMinnesota 4-2
G: Perry (2), Stamkos, Kucserov ill. Eriksson Ek, Kaprizov

DetroitSan Jose 3-2 h.
G: Erne, Rasmussen, Copp ill. Meier, Couture

New JerseyLas Vegas 3-2 h.
G: Hamilton (2), Palat ill. Hutton, Karlsson

St. LouisBuffalo 3-5
G: Barbasov, Schenn, Kyrou ill. Skinner, Tuch, Power, Thompson, Cozens

NashvilleWinnipeg 2-1
G: Glass, Jeannot ill. Dubois

Arizona–Anaheim 2-5
G: Hayton, Schmaltz ill. Fowler (2), Vatrano, Terry, Henrique

Colorado–Washington 3-2
G: Lehkonen, Cogliano, Newhook ill. Sheary, Ovecskin

VancouverChicago 5-2
G: Kuzmenko (2), Joshua, Dries, Horvat ill. Kane, Lafferty

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum